lees(ie) zondag week 25

Het is weer zondag: Lees(ie) zondag. In deze blogpost vind je daarom een samenvatting van alle stukjes die in week 25 zijn verschenen. Ik wens je een fijne zondag met veel leesplezier.

Toen waren er weer voordelige treinkaartjes

Ik dacht dat ze nooit meer zouden komen: die voordelige treinkaartjes waar ik zo dol op ben. Voor de corona pandemie was er namelijk altijd wel een winkelketen die een dagkaartactie aanbood, waardoor je nooit mis hoefde te grijpen als je voordelig met de trein “de hort op” wilde gaan. Maar daarna werd het stil. Tot deze week er weer voordelige treinkaartjes werden aangeboden. Hoe je weer voordelig kunt reizen met de trein lees je in deze blogpost.

Onder de loep: Social deal

Dit keer neem ik het Social deal “onder de loep”. Ik ga uitzoeken hoe het werkt, bij welke activiteiten je de vouchers kunt gebruiken. Maar ook of de website gebruiksvriendelijk is en of je echt voordeliger uit bent als je via Social deal een voucher koopt. Ook kijk ik of er geen addertjes onder het gras zitten als je via Social deal “de hort op wilt gaan”. Maak jij weleens gebruik van een aanbieding van Social deal?

Ooievaars spotten in het Reestdal

Het Reestdal is een beekdal waar hooi- en graslanden, graanvelden, bos en heide elkaar afwisselen. Je vindt er bijzondere planten en dieren: zelfs een ijsvogel kun je er tegenkomen. Maar je kunt er ook ooievaars spotten. Waar je moet zijn om deze te zien, lees je in deze blogpost.

Fietsen over de Westfriese Omringdijk

Het is ruim 30 jaar geleden dat ik samen met mijn nicht de Westfriese Omringdijk fietste. Destijds op een gehuurde tandem, maar nu wij wat ouder zijn kiezen wij voor meer comfort en gaan we op de e-bike. Deze bijna 143 km lange fietsroute gaat door polders, langs molens en stolpboerderijen die zo typerend zijn voor het Westfriese landschap. Maar je fietst ook langs het IJsselmeer en door steden met een oude historie. Kortom een fietstocht die op het lijf is geschreven van deze geboren Noord Hollanders die even terug zijn in hun vertrouwde omgeving.

Treinrondreis.nl: voor als je niet zelf je treinreis wil uitstippelen

Zeven jaar geleden stopten wij als gezin met kamperen. En werd de daaropvolgende vakantie een stedentrip naar Berlijn. Met de trein. We boekten zelf een hotel en de treinreis via NS international. Maar dat had ook anders gekund. Bij Treinrondreis.nl kun je terecht als je niet zelf je treinreis wil uitstippelen. Ook als je kiest voor een stedentrip naar Berlijn, Praag of Parijs.

Dit waren de artikelen van week 25. Wil je niks missen? Volg mijn blog dan op FacebookTwitterPinterest en Instagram. Zie ik je daar?

Fijne zondag, groet van Marion

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.