Lees(ie) zondag week 26

Het is weer zondag: Lees(ie) zondag. In deze blogpost vind je daarom een samenvatting van alle stukjes die in week 26 zijn verschenen. Ik wens je een fijne zondag met veel leesplezier.

Digitaal koopzegels sparen. Hoe werkt dat?

Begin dit jaar is Albert Heijn overgestapt naar digitaal koopzegels sparen en kwam er na 65 jaar een einde aan het tijdperk zegeltjes plakken. Omdat AH niet de enige supermarkt is die op de moderne tour gaat, heb ik voor deze blogpost uitgezocht hoe digitaal koopzegels sparen in z’n werk gaat.

Vergeten apparaten? Zo blaas je ze nieuw leven in!

Soms kom je tijdens het opruimen apparaten tegen waarvan je niet meer wist dat je ze had. Zo stuitte ik op een broodbakmachine en op een poffertjespan. Apparaten die al jaren werkloos in de kast staan, maar begin 2000 erg in de mode waren. In die tijd had iedereen er een en trok de geur van vers gebakken baksels door menig huisgezin. Maar nu zijn deze apparaten meer een sta-in-de-weg. Tijd om deze vergeten apparaten weg te doen óf nieuw leven in te blazen! In deze blogpost vind je tips om ze een tweede kans te geven,

Stadswandeling Appingedam: het Venetië van het Noorden

Er zijn van die steden die je alleen kent van naam, maar waar je zelf nog nooit bent geweest. Appingedam is ook zo’n stad die nog ontdekt moet worden. Een stadswandeling is dan een goede manier om deze ooit zo bloeiende handels- en vestingsstad nader te onderzoeken. En ook om te zien of Appingedam de titel ‘Het Venetië van het Noorden’ eer aan doet, of dat dát toch te hoog gegrepen is! Je leest het in deze blogpost.

Gratis PCR test voor vakantiegangers. Hoe werkt dat?

Als je in de zomervakantie naar het buitenland vakantie op wilt en je bent nog niet volledig gevaccineerd, dan kun je je gratis op het corona virus laten testen. Vanaf 1 juli kunnen vakantiegangers namelijk gebruikmaken van een gratis test. Hoe deze gratis PCR test voor vakantiegangers werkt, lees je in deze blog.

Overnachten in de bajes! De beste aanbiedingen voor een nachtje in de cel

Waarom slapen in een ‘gewoon’ hotel als je ook in de bajes kunt overnachten? Voor weekendje-weg was ik op zoek naar een leuk hotel dat een beetje anders dan anders was. Tijdens mijn zoektocht ontdekte ik 3 gevangenissen die zijn omgebouwd tot hotel. In deze post kun je er niet alleen alles over lezen. Ik deel ook de beste aanbiedingen voor een nachtje in de cel.

Overal is een markt voor in Fryslân

Of het nou vintage, kleding, antiek of de wekelijkse warenmarkt is? Overal is een markt voor in Fryslân. Niet alleen de Friezen zijn er gek op. Ook buiten de provincie heeft men de Friese markten ontdekt. Zeker de rommelmarkten. Want het schijnt dat de “meuk” die in het Noorden wordt aangeboden, veel voordeliger is dan elders in het land. Maar er zijn meer leuke markten in Fryslân. Reden genoeg om die in deze blogpost op een rijtje te zetten.

Dit waren de artikelen van week 26. Wil je niks missen? Volg mijn blog dan op FacebookTwitterPinterest en Instagram. Zie ik je daar?

Fijne zondag, groet van Marion

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.