lees(ie) zondag week 28

Het is weer zondag en de schoolvakanties zijn begonnen. In deze Lees(ie) zondag vind je daarom een paar lekker leesbare artikelen om helemaal in de vakantiesfeer te komen. Ik wens je een fijne zondag met veel leesplezier.

In de voetsporen van het Pauperparadijs: Monumentenroute Frederiksoord – Wilhelminaoord

Frederiksoord in de provincie Drenthe, is de eerste kolonie die Johannes van den Bosch in 1818 stichtte. Het is dan ook de oudste Kolonie van Weldadigheid. In het dorp en in de omgeving zie je nog heel veel sporen van de oude kolonie. Zowel de Monumentenroute Frederiksoord – Wilhelminaoord als het Weldadig Rondje brengen je langs verschillende monumenten van de Maatschappij van Weldadigheid.

Ga jij deze zomer met je gezin op vakantie in eigen land en wil je wat vermaak tijdens de autoreis? Download dan HIER deze gratis autobingo, die ik speciaal voor de reis door Nederland voor je heb gemaakt.

Onder de loep: gelijk oversteken service

Marktplaats is een nieuwe service rijker: de gelijk oversteken service. Deze service was er al een tijdje, maar omdat ik mijn Marktplaats aan- en verkopen altijd contant betaal, was deze nieuw voor mij. Want hoe werkt de gelijk oversteken service, hoe betrouwbaar is deze dienst van Marktplaats en is het wel veilig? In deze ‘onder de loep’ zoek ik dát voor je uit.

De leukste vakantiehuisjes voor een zomervakantie in eigen land

De vooruitzichten worden er niet beter op. Het kan zo maar zijn dat ons land binnenkort Rood wordt. En dat is het inmiddels ook. Een vakantiehuisje in eigen land is dan een veilige keuze. Maar kun je die nog vinden? In deze post vind je de leukste vakantiehuisjes voor een zomervakantie in eigen land.

Als je in de zomervakantie wel naar het buitenland gaat en je bent nog niet volledig gevaccineerd, dan kun je je gratis op het corona virus laten testen. Vanaf 1 juli kunnen vakantiegangers namelijk gebruikmaken van een gratis test. Hoe deze gratis PCR test voor vakantiegangers werkt, lees je in deze blog.

Toen waren er weer voordelige treinkaartjes

Ik dacht dat ze nooit meer zouden komen: die voordelige treinkaartjes waar ik zo dol op ben. Voor de corona pandemie was er namelijk altijd wel een winkelketen die een dagkaartactie aanbood, waardoor je nooit mis hoefde te grijpen als je voordelig met de trein “de hort op” wilde gaan. Maar daarna werd het stil. Maar nu worden er weer voordelige treinkaartjes aangeboden.

Geen abonnementskosten meer voor de OV-fiets

Geef mij een OV-fiets en mijn dag kan niet meer stuk. Zo ook tijdens mijn dagje Amsterdam. Bovendien kost het huren van zo’n fiets ook weinig. Mits je een OV-fietsabonnement hebt. In deze oude post lees je hoe je met een OV-fietsabonnement voor klein bedrag op ieder NS-station een OV-fiets kan huren. 

Dit waren de artikelen van week 28. Wil je niks missen of nog meer tips voor de zomer(vakantie)? Volg mijn blog dan op FacebookTwitterPinterest en Instagram. Zie ik je daar?

Fijne zondag, groet van Marion

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.