lees(ie) zondag week 29

Of je nou vakantie viert of geniet van een rustige zondag? Het is altijd leuk om wat blogs te lezen. In deze Lees(ie) zondag vind je daarom een paar lekker leesbare artikelen om helemaal in zomerse sferen te komen. Ik wens je een fijne zondag met veel leesplezier.

10 tips om je e-bike veilig op de fietsendrager te vervoeren

De vakantie-uittocht is begonnen. Op de snelweg zie ik veel auto’s met fietsen op een fietsendrager. De een nog zwaarder beladen dan de ander. Ik hou mijn hart vast. Op sommige fietsendragers staan stadsfietsen waar de boodschappenkrat nog op het rek zit, maar ik zie ook elektrische fietsen met wapperende fietstassen. Het ziet er doodeng uit. Vandaar dat ik op zoek ben gegaan naar tips om je e-bike veilig op de fietsendrager te vervoeren. En waar je nog meer op moet letten als je je e-bike veilig wilt meenemen.

Met de hond naar het buitenland? Denk hieraan!

Gaat je hond voor het eerst mee naar het buitenland? Dan moet je niet alleen je eigen spullen inpakken; je moet ook nadenken over wat er geregeld moet worden als de hond mee op vakantie gaat. Dat wordt vooraf dus een bezoekje aan de dierenarts, maar je moet ook checken of de reisverzekering de kosten dekt voor als er wat met de hond gebeurt en wat de regels zijn voor huisdieren in mijn vakantieland. Kortom, er moet dus het nodige geregeld worden!

Welke vakantiesouvenirs moet je meenemen? En welke beslist niet

Als je in het buitenland op vakantie bent dan worden op iedere straathoek vakantiesouvenirs aangeboden. Zodat je na afloop van je vakantie een herinnering mee naar huis kunt nemen. Daarnaast zijn er in je vakantieland altijd dingen die ze hier niet hebben of daar net iets lekkerder, beter of goedkoper zijn. Maar wat zoal? Welke souvenirs neem jij mee van je vakantieadres?

Het belangrijkste adviesorgaan van de Unesco maakt vandaag bekend of de Koloniën van Weldadigheid, waaronder de ‘vrije’ kolonie Frederiksoord, worden opgenomen in de Unesco Werelderfgoedlijst, lees ik op RTV Drenthe. Wil je meer weten over de koloniën van Weldadigheid? In Monumentenroute Frederiksoord – Wilhelminaoord en Veenhuizen toen en nu kom je er meer over te weten.

Onder de loep: gratis 2e kaartje

In de rubriek ‘onder de loep’ verdiep ik mij deze keer in het gratis 2e kaartje van AH. Ik ga uitzoeken hoe het werkt, bij welke uitjes je dit gratis toegangskaartje kunt gebruiken. Maar ook of de website gebruiksvriendelijk is en of je met deze actie echt voordeliger uit bent dan wanneer je een gewoon entreebewijs koopt. Ook ga ik kijken of er geen addertjes onder het gras zitten als je via de Lekker weg – Lekker thuis-actie van AH “de hort op wilt gaan”.

Bijkomende kosten die je vakantie veel duurder maken

Je herkent het vast wel. Je ziet online een leuke aanbieding die je eigenlijk gelijk wilt boeken. Maar tijdens het boekingsproces komen er allerlei bijkomende kosten bij, waardoor het eindbedrag dat je moet aftikken veel hoger is dan die aantrekkelijke aanbieding die je voorgehouden is. Ronduit irritant. Want er zijn nogal wat kosten die het eindbedrag kunnen opschroeven tot ongekende hoogte. Wat vind jij van al die bijkomende kosten die de prijs van een leuke aanbieding veel duurder maken?

Ben je opzoek naar een handige barbecue voor op vakantie? Lees dan even verder. Sinds kort hebben wij een Cadac safari chef 2 lite. Een lichtgewicht gasbarbecue, die door zijn handzame model ideaal is voor op de camping. In deze blogpost vertel ik waarom ik zo enthousiast ben over deze multifunctionele barbecue.

5 redenen waarom ik geen ansichtkaarten verstuur als ik op vakantie ben

De tijd van ansichtkaarten versturen lijkt voorbij. Het komt nog sporadisch voor dat er een kaart uit een vakantieland op mijn deurmat ploft. Meestal is die van mijn schoonzus en zwager; de enigen die ons iedere vakantie een kaartje sturen. Zelf heb ik deze traditie ook losgelaten. Waarom ik geen ansichtkaarten (meer) verstuur? Ik geef je 5 redenen waarom ik ermee gestopt ben.

Dit waren de artikelen van week 29. Wil je niks missen of nog meer tips voor de zomer(vakantie)? Volg mijn blog dan op FacebookTwitterPinterest en Instagram. Zie ik je daar?

Fijne zondag, groet van Marion

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.