vakantiedagen 1

Haal meer uit je vakantiedagen met deze 3 tips

Het najaar is hét moment om voor het nieuwe jaar vakantieplannen te maken. En om natuurlijk zoveel mogelijk uit je vakantiedagen te halen. Want wil je langer of vaker op reis of moet je je vakantiedagen afstemmen met collega’s? Dan is het handig om eens goed naar je planning te kijken. Op de reiswebsite TravelHunter vond ik 3 tips waarmee je meer uit je vakantiedagen kunt halen. Hoe je dat doet leg ik uit in deze blogpost.

Maak slim gebruik van de feestdagen

De meeste mensen die in loondienst werken hebben een beperkt aantal vakantiedagen. Werk je full time dan heb je wettelijk gezien recht op 20 vakantiedagen oftewel 4 vrije (werk)weken per jaar. En dat is niet veel als je langer of vaker op reis wilt gaan. Maar door je vakantie slim te plannen en gebruik te maken van de feestdagen, kun je meer vrije dagen creëren.

Haal meer uit je vakantiedagen met deze 3 tips

Wij Nederlanders hebben naast vakantiedagen ook een aantal vrije feestdagen per jaar. Deze extra vrije dagen zijn in de wet zijn vastgelegd en worden betaald door de werkgever. Je moet hierbij denken aan Pasen, Koningsdag, Hemelvaartsdag, Pinksteren, Kerstmis en Nieuwjaarsdag. Als je deze feestdagen meeneemt in je vakantieplanning kun je het aantal vrije dagen bijna verdubbelen.

  1. In de maand april, namelijk rondom Pasen en Koningsdag kun je het meeste voordeel behalen. Als je rondom deze feestdagen vrij neemt, kun je met slechts 8 vakantiedagen, wel 16 dagen achter elkaar vrij zijn.
  2. Hetzelfde trucje kun je ook in mei en juni uithalen. Als je in de week van Hemelvaartsdag en Pinksteren vakantie neemt kun je met 13 vrije dagen, van een vakantie van maar liefst 23 dagen genieten.
  3. Als je eind december hetzelfde doet, kun je met 4 vakantiedagen 9 dagen vrij zijn.

Kijk eens goed naar je vakantieplanning

Helaas kan niet iedereen profiteren van deze slimme vakantieplanning. Ben je gebonden aan de schoolvakanties of vier je liever vakantie buiten het seizoen, dan heb je niet zo veel aan deze truc. Maar anders loont het zeker de moeite om eens met andere ogen naar je vakantieplanning te kijken. Want misschien is er ook in jouw geval toch meer uit je vakantiedagen te halen.

ReisChecker.nl

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.