Lees(ie) zondag week 43

In deze Lees(ie) zondag week 43 vind je weer een aantal tips en inspiratie op het gebied van reizen, slapen, eten & drinken en nog veel meer. Ik wens je een fijne zondag met veel leesplezier.

Haal meer uit je vakantiedagen met deze 3 tips

Het najaar is hét moment om voor het nieuwe jaar vakantieplannen te maken. En om natuurlijk zoveel mogelijk uit je vakantiedagen te halen. Want wil je langer of vaker op reis of moet je je vakantiedagen afstemmen met collega’s? Dan is het handig om eens goed naar je planning te kijken. Op de reiswebsite TravelHunter vond ik 3 tips waarmee je meer uit je vakantiedagen kunt halen. Hoe je dat doet leg ik uit in deze blogpost.

Voorkom diefstal met een ski- of snowboardslot

Je leest weleens over diefstal op de skipiste. Vooral tijdens de lunch en de apres-ski willen dieven nog weleens hun slag slaan. Bij zo’n bericht moet ik terug denken aan die ene wintersport. Ik had op de piste snel mijn ski’s in een rek gezet omdat ik zag dat er net een plek vrij kwam op het overvolle terras. Dus ik haastte me om dat tafeltje te bemachtigen. Na afloop van de lunch liep ik gedachteloos naar de plek waar ik mijn ski’s had achtergelaten. Maar waar ik ook keek, ik zag ze niet staan. Mijn ski’s waren weg. De paniek sloeg toe. Had ik mijn ski’s maar op slot gezet. Had ik dat maar gedaan. Want je fiets zet je toch ook op slot. Waarom je ski’s of snowboard dan niet?

De verschillen tussen het platteland en de stad

Ik heb in mijn leven in heel wat steden gewoond. Ik ben geboren in Den Helder, studeerde in Breda en verhuisde daarna naar Amsterdam. En toen de stad te druk werd vertrok ik naar een kleine plaats, in het midden van het land. Maar na een aantal jaren waren wij weer toe aan een iets nieuws: we gingen verhuizen naar het platteland.

We verkochten ons huis en vertrokken naar het (Friese) platteland waar wij een verbouwde boerderij kochten, onze kinderen naar de basisschool gingen en wij een leuke baan vonden. Nu jaren later maak ik de balans op van ons “nieuwe leven”. Want hoe romantisch het ook klinkt: de verschillen tussen het platteland en de stad zijn groot.

10 Gratis to do’s in Antwerpen

Als je in Antwerpen bent dan ben je er echt helemaal tussenuit. Deze Belgische stad heeft zoveel moois te bieden en dat op steenworp afstand van de Nederlandse grens. In nog geen 2 uur tijd reis je met de razendsnelle IC-trein je van Amsterdam CS naar hartje Antwerpen. Waar je op loopafstand niet alleen (betaalbare) hotels kunt vinden, maar ook leuke dingen kunt ondernemen. In deze blog vind je 10 gratis to do’s in Antwerpen. Maar ook activiteiten die je met korting kunt doen.

Wandelen in turfwinningsgebied het Brandeveen

Ik zit op dit moment erg in de Zweedse Netflix series zoals Modus (zonder # want dan krijg je allemaal vage types te zien) Maar ook mijn geliefde Brandeveen doet wel erg Zweeds aan. In dit gebied waar vroeger turf werd gewonnen zijn verschillende wandelingen uitgezet. Zo vind je er een Knapzakroute van 17 kilometer. Maar je kunt ook met behulp van wandelknooppunten een kortere route lopen. Maar welke afstand je ook kiest, wandelen in turfwinningsgebied het Brandeveen is prachtig en is niet voor niets uitgeroepen tot de mooiste wandelroute van Nederland.

Dit waren de artikelen van week 43. Wil je niks missen of nog meer tips om de week leuk door te komen? Volg mijn blog dan op FacebookTwitterPinterest en Instagram. Zie ik je daar?

Fijne zondag, groet van Marion

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.