caravantips

8 Caravantips van ‘diehard’ caravanners

Deze caravantips zullen zeker van pas komen als wij binnenkort met ons rijdende vakantiehuis naar onze vakantiebestemming toeren. Onze vakantie komt namelijk steeds dichterbij! Daarnaast is onze caravanvakantie vaak onderwerp van gesprek. Vandaar dat ik de 8 caravantips van ‘diehard’ caravanners even op een rijtje heb gezet.

1.De ACSI kampeerkaart

De eerste caravantip die ik kreeg was deze: Schaf de ACSI campingkaart én de ACSI Campinggids Europa aan. Want met de ACSI campingkaart kampeer je tijdens het laagseizoen heel voordelig op heel veel campings in heel Europa.

caravantips

Daarnaast kreeg ik het advies om de ACSI Campings Europa-app op mijn mobiele telefoon te zetten. Hierin vind je niet alleen campinginformatie, maar dankzij de vele zoekfilters kun je gemakkelijk een camping zoeken en vind je onderweg eenvoudig de campings op basis van je huidige GPS-locatie.

Nadeel van de app is dat hij nogal wat MB’s nodig heeft en ik nogal gehecht ben aan verschillende apps op mijn telefoon.

2. Toiletvloeistof van de Action

Een van de voordelen van een caravan is dat je je eigen toilet aan boord hebt. En dat is met name handig als je ’s nachts moet plassen. Maar om je chemische wc-tje schoon en fris te houden heb je speciale toiletvloeistof nodig. En die vloeistof is er in alle prijsklassen. En te koop van Bol.com tot de bouwmarkt.

Maar de goedkoopste toiletvloeistof voor de afvaltank vind je bij de Action. Je betaalt 3,99 voor 2 liter en voor die prijs is je (chemische) toilet net zo fris en schoon als met een duurder middel.

3. Zelfoplossend toiletpapier

Een ander aandachtspunt is het toiletpapier. Om verstoppingen in de afvaltank van het chemisch toilet te voorkomen kun je zelfoplossend toiletpapier kopen. En dat is duur en alleen verkrijgbaar in de campingspeciaalzaak.

caravantips

Natuurlijk kun je bij de plaatselijke supermarkt ook een pak Pop­la Me­ga­rol toi­let­pa­pier kopen, gemaakt van 100% gerecycled papier. Hiervoor betaal je bij AH slechts 2,89 en dit papier is ook aardig voor je chemische wc.

Je kunt je toiletpapier na gebruik ook in het afvalbakje naast je chemischtoilet gooien. Dan maakt het niet uit welk soort toiletpapier je gebruikt.

4. Reservewiel van de auto

Sinds kort hebben we een andere auto en het reservewiel is een zogenaamd “thuisbrengertje”. Of thuiskomertje. Hoe je het ook wilt noemen. Maar dit “noodwiel” is alleen bedoeld om je bij een lekke band, veilig mogelijk naar de dichts bijzijnde garage te rijden. Dus niet om er (zeker niet met een caravan) nog een eind mee te rijden.

Maar met TireJect in je band kun je gerust doorrijden. Het is dus niet alleen als thuiskomer bedoeld. Ook kun je het preventief in je band doen, als je weet dat er ruig terrein aankomt, of bijvoorbeeld als er weinig garages in de buurt zijn.

Maar voor de zekerheid hebben bij de sloop een 5e wiel van dezelfde maat als de andere banden van onze auto gescoord, zodat wij veilig en rustig verder kunnen rijden bij autobandenpech.

5. Rustplaatsten aan de snelweg

Het is de bedoeling dat we ongeveer 450 kilometer per dag afleggen. En dan is het fijn om regelmatig even te stoppen Maar waar? Waar vind je de beste parkeerplaatsen op de Route du Soleil? Een aantal jaar geleden testte de ANWB de fijnste 40 rustplaatsen langs de Franse autoweg. Handig om de rustplaatsen op onze route even te printen zodat ik onze favoriete “aire” kan aangeven op de wegenkaart.

caravantips voor dummies autoroute
Rustplaatsen langs de autoroute

Tip: de TomTom GO Camper is een navigatiesysteem speciaal gemaakt voor kampeerders die met een camper of caravan rijden. Je kunt vooraf je route plannen en nuttige camper- en caravanplaatsen toevoegen.

Ben je nog op zoek naar een goede wegenkaart? Bijvoorbeeld als je tijdens de reis op zoek moet naar een alternatieve route. De wegenatlas Michelin ANWB Frankrijk 2018 is een handige atlas en ook nog eens gemakkelijk in gebruik.

6. Als de caravan nog aan de auto zit

En onderweg wil je misschien een kopje koffie zetten. Of iets fris uit de koelkast halen. Ook dát is het voordeel van een caravan. Maar ga dan wel alleen de caravan in. En niet met z’n tweeen. Zeker als de caravan vastzit aan de auto. Wat excact de reden is weet ik niet. Maar ik kan me voorstellen dat door het gewicht van 2 personen de achterkant van de auto omlaag wordt gedrukt.

7. De caravan “waterpas” zetten

Om de caravan “waterpas” te zetten heb je een waterpas nodig. Ben je die vergeten? Download dan de SMART-trailer app. Hiermee kun je ook controleren hoe de caravan staat.

Op het Youtube-filmpje van de ANWB wordt precies uitgelegd hoe je de caravan waterpas kunt zetten.

8. Let op waar je de caravan plaatst op de camping

En als je dan eindelijk op de camping bent aangekomen en een mooi plekje hebt gevonden kijk dan even goed waar je de caravan parkeert. Want een beetje schaduw is fijn maar niet als de boom precies voor de toiletuitgang staat. Dan is het namelijk onmogelijk om de afvalbak van je toilet te verwisselen. Even opletten dus waar je de caravan zet op de camping.

Kortom voor alles is een eerste keer, dus ook op vakantie met een caravan. Maar met deze caravantips gaat het zeker lukken.

Heb jij nog caravantips die niet in dit rijtje voorkomen?

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.