Apparaten die het campingleven een stuk makkelijker maken

Apparaten die het campingleven een stuk makkelijker maken

Kampeerde ik begin jaren 80 met een shelter – waarin je niet eens kon staan – sliep ik op een flinterdun matje en hield ik mijn levensmiddelen koel met koelelementen. Tegenwoordig ga ik toch voor wat meer comfort. En gaan er ook apparaten mee die het campingleven een stuk makkelijker maken.

Kamperen toen, kamperen nu

Je kunt het je haast niet mee voorstellen, maar tijdens mijn eerste kampeervakantie nam ik niet veel mee. Meer dan een slaapzak, een matje, een paar pannen met één gastankje, wat kleren en een piepklein tentje nam ik niet mee. In die tijd ging meestal met je fiets op pad. En had je weinig geld. Dus at je voornamelijk noedels, broodjes knakworst en boerenkool uit een zakje. Waaraan je alleen maar wat melk hoefde toe te voegen.

Later kwamen er een paar kleine stoeltjes en een tafeltje bij. En werd het slaapmatje vervangen door een luchtbed, dat je zelf op moest pompen.

Tegenwoordig is kamperen wel anders. De campings zijn veel luxueuzer – Glamping, oftewel ‘glamorous camping’, is dé trend op kampeergebied en de meeste campings hebben veel voorzieningen. Daarnaast heeft iedere kampeerplaats stroom. Waardoor het aantrekkelijk is om wat apparaten meenemen.

Apparaten die het campingleven een stuk makkelijker maken

Maar, laat ik eerlijk zijn, er zijn steeds meer apparaten die een vaste plaats hebben in onze kampeerinventaris. Omdat die het campingleven een stuk makkelijker maken.

Je apparaten verbruiken natuurlijk stroom en dit wordt weergegeven in het aantal watt. Maar hoe bepaal je nu de verhouding tussen het aantal ampère en het aantal watt? In een blog op de website van Eurocampings kun je je stroomverbruik precies uitrekenen.

De melkopschuimer

De melkopschuimer behoort inmiddels tot ons vaste kampeerassortiment. Want ook op de camping wil ik lekkere koffie. En dan het liefst een cappuccino met een dikke laag schuim. En die maak ik heel gemakkelijk met opgeklopte melk uit een melkopschuimer.

Apparaten die het campingleven makkelijker maken

Koelbox

Had ik in mijn jeugdjaren een koelbox met elementen, die je iedere avond op de camping in de vriezer moest leggen. Tegenwoordig ga ik voor een elektrische koelbox. Koelboxen zijn er in alle soorten – ze koelen ongeveer tot 20°C onder de omgevingstemperatuur – en maten. De kleinste is ongeveer 25 liter, maar je hebt ook koelboxen waar je heel veel in kwijt kan. Heel handig om je drankjes koel te houden.

Ga je kamperen neem dan altijd de blauwe CEE stekker, ook wel eurostekker mee. Deze stekker is waterdicht en gezekerd. Bovendien kun je met deze stekker op bijna alle campings in Europa elektra afnemen. Onder ander te koop bij de Vrijbuiter.

Luchtbedpompje

Sliep ik destijds op een super dun slaapmatje. De laatste jaren sjouwen wij een levensgroot luchtbed mee. Die natuurlijk opgepompt moet worden. En dat doe je niet met een handpomp, hoewel die nog wel bestaat. Om het luchtbed op te pompen gebruiken we een compacte elektrische pomp die je kunt opladen via netstroom.

Waterkoker

Ook de waterkoker is een vaste gast op onze campingvakantie. En dat heeft voornamelijk te maken met Hollandse zuinigheid én ongeduld. Voor het stroomgebruik op de camping betaal je namelijk een vast bedrag. Daarnaast kookt je water in een waterkoker veel sneller dan in een pannetje of in een speciale campingfluitketel. Wat je ook weer gas kost.

Lichtgewicht gasbarbecue

Onze nieuwste aanwinst de Cadac safari chef 2 lite is een lichtgewicht gasbarbecue. Hij is lekker compact dus ideaal voor op de camping. Je kunt deze barbecue niet alleen gebruiken om een sateetje te grillen. Op de gaspit kun je ook aardappeltjes bakken of wokken. Bovendien is het rooster is ook nog eens makkelijk schoon te maken. Door het handzame formaat past het rooster (maar ook de deksel) in een afwasteiltje. Je maakt hem dus ook op de camping eenvoudig schoon met een sopje.

In deze blogpost vertel ik waarom ik zo enthousiast ben over deze multifunctionele barbecue.

Niet alleen op de camping wil ik het comfort van thuis. Ook tijdens de reis schakel ik een aantal elektrische hulpmiddelen in. Want was je vroeger afhankelijk van degene die de kaart las. Tegenwoordig wijst Tom Tom je de weg naar de camping. En wat dacht je van het vermaak op de achterbank? Dat wordt tegenwoordig verzorgd door spelletjes op de tablet of door filmpjes op de videoschermpjes. Zelfs de caravan hoef je niet meer met ‘mankracht’ op zijn plaats te zetten. Kortom er is veel veranderd op kampeergebied.

Welke apparaten zijn voor jou onmisbaar op de camping?

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.