boodschappen jumbo 1

Boodschappen laten bezorgen. Is dat wat voor mij?

Begin dit jaar deelde ik mijn Top 20 aan boodschappenergernissen. Want zoals je weet heb ik een hekel aan boodschappen doen. Misschien komt het doordat ik op het platteland woon dus hiervoor een eindje moet rijden. Een supermarkt-hopper ben, die de boodschappen in verschillende winkels doet en daardoor veel tijd nodig heb.  Ik weet het niet.

Daarom  heb ik mijn boodschappen een keer thuis laten bezorgen. Om te zien of dát wat voor mij is. Want dat kan. Ook hier op het Friese platteland.

Zetje nodig

Menig supermarkt adverteert ermee: Lekker makkelijk: laat je boodschappen thuisbezorgen. Met boodschappen sjouwen? Dat hoeft nu niet meer. Je bestelt de boodschappen waar en wanneer je maar wilt. Lekker relaxed vanaf de bank. En ga zo maar door.

Als je dat zo leest dan zou je gelijk achter je computer kruipen om je boodschappen in een virueel boodschappenwagentje te gooien. Want het gemak dient de mens. Toch heb ik een zetje nodig om dat te gaan doen.

Ik doe namelijk mijn boodschappen in verschillende winkels.  Voor het vlees, de groente en de zuivel ga ik naar supermarkt 1. De kaas haal ik bij de kaasboer. Het brood bij de warme bakker. Alleen de wijn, de frisdrank en een aantal vaste producten haal ik bij de Jumbo in Surhuisterveen. Op 5 kilometer bij mij vandaan.

Dit is de supermarkt waar onze zoon een bijbaan heeft en sinds kort,  deel uitmaakt van het boodschappen-bezorgteam. Hij heeft mij over de streep getrokken. Want als je de boodschappen laat bezorgen dan hoef je “de hort niet op”.

De voordelen

 • Je kunt de boodschappen bestellen vanuit je luie stoel of vanachter je computer;
 • je kunt de prijzen op je gemak vergelijken;
 • je boodschappen worden bij je thuis bezorgd.  Je hoeft alleen maar de deur open te doen en met pin te betalen.
 • De bezorger neemt ook je lege statiegeldflessen mee.
 • Bij de sommige bestellingen ontvang je een gratis product. Meestal een nieuw product wat je kunt uitproberen;
 • Bij een aantal actieproducten betaal je geen bestelkosten. Dus zit er iets bij wat je toch nodig hebt gooi die dan in je virtuele boodschappenkar en betaal geen bezorgkosten.
 • Bij je eerste bestelling krijg je 7,50 korting.

Het bestelproces

Ik moet toegeven: het bestellen van je boodschappen is eenvoudig. Zeker als je van te voren een boodschappenlijst maakt. Zonder lijstje is het lastiger. Dan zul je sneller iets vergeten.

Stel dat je toch nog wat vergeten bent. Dan is er niets aan de hand. Tot één dag voor het bezorgmoment kun jij je bestelling nog wijzigen of boodschappen toevoegen.

Als alle boodschappen in de kar liggen kies je de winkel oftewel het Pick Up Point die jouw boodschappen gaat bezorgen. Deze vind je heel gemakkelijk met de winkelvinder.

Vervolgens kies je het moment dat de boodschappen bezorgd worden. Hierbij kun je kiezen tussen 10.00 en 13.00 uur of tussen 18.00 en 21.00 uur.  Je krijg je ter bevestiging een barcode die je nodig hebt als de boodschappen worden gebracht.

Busje komt zo

Daar is de bestelling. Want 10 minuten voordat de Jumbo bestelbus mijn kant op komt, heb ik een sms-je gekregen waarin staat hoe laat ik de bestelling kan verwachten. En ja hoor, de bezorger rijdt op het afgesproken moment ons erf op. De spullen worden binnengebracht en netjes in de keuken gezet. De barcode  gescand en zelfs de lege flessen worden meegenomen. Het enige dat ik nog moet doen is betalen. En dat kan gewoon per pin. En de pin-bon die krijg je gewoon per mail.

Na het controleren van de bestelling valt mij op dat er meer producten zijn dan ik heb besteld. Er zit een klein flesje coca cola bij , een pakje Optimel, een nieuwe smaak Amstel Radler en spikkels om je taart te versieren. Producten die als gratis attentie meegeleverd zijn.

Online boodschappen bestellen = vooruit denken.

Hoewel ik super tevreden ben over de boodschappenservice van de Jumbo zal ik niet gelijk weer de boodschappen laten bezorgen. En dat komt hierdoor.

Ik bestelde de weekendboodschappen op woensdag en liet de spullen op zaterdagavond afleveren. Tussen het moment van bestellen én de aflevering  zat dus een hele tijd. Dat had ik anders moeten doen. Want nu moest ik lang vooruit denken. En dáár ben ik niet goed in, als het om boodschappen gaat.

Alsnog naar de supermarkt

Dus als iets bijna op is dan is het niet handig als je het de volgende dag (of nog verder in de week) pas bezorgd krijgt. En dat was bij mij het geval. Want zo ontkurkte ik op vrijdagavond de laatste fles wijn (terwijl ik zaterdag visite zou krijgen) en gebruikte ik op zaterdagochtend de een-na-laatste koffiepad, terwijl we met z’n vieren thuis waren.

Met het gevolg dat ik op zaterdagochtend alsnog naar de supermarkt moest om deze broodnodige waar aan te vullen. Terwijl deze producten dezelfde dag, in meervoud, bij mij afgeleverd zouden worden. Maar pas in de avond. Terwijl ik ze veel eerder nodig had.

Online boodschappen bestellen is dus vooruit denken; plannen. En dat moet je kunnen. Want boodschappen thuis laten bezorgen heeft ook z’n nadelen.

De nadelen

 • Je betaalt verzendkosten. Dus dat moet je afwegen tegen het aantal boodschappen dat je gaat bestellen.
 • Je betaalt statiegeld voor de kratten waarin je producten bezorgd worden. Je moet dus eerst wat meer betalen wat je later later terugkrijgt. Of gelijk, maar dan moet je wel meteen de boodschappen uitpakken.
 • Je moet thuis zijn als de bezorger komt.
 • Je krijgt geen koopzegels bij je bestelling.

Je moet geen dingen bestellen die je gelijk nodig hebt of die bijna op zijn. Daarnaast is bezorgen pas rendabel als je al je boodschappen in dezelfde supermarkt doet.

Is dat wat voor mij?

Alles bij elkaar opgeteld is het een uitkomst zo’n bezorgdienst. Het zijn aardige bezorgers die de boodschappen tot in de keuken brengen, de lege statiegeldflessen en -kratten meenemen en het bestellen is heel simpel. Maar of ik nu wekelijks mijn boodschappen thuis laat bezorgen? Dan is het antwoord: Nee.  Gewoon omdat ik toch liever mijn wekelijkse winkelrondje doe.  Maar bij feestjes of als ik “niet de hort op” wil, dan kruip ik achter mijn computer en laat ik de boodschappen lekker bezorgen.

Laat jij je boodschappen weleens bezorgen?

Related Posts

10 thoughts on “Boodschappen laten bezorgen. Is dat wat voor mij?

 1. Ik laat zo een keer paar maand de zware en houdbare spullen thuis leveren. Flessen water en cola, kattenbak korrels, keukenpapier, wcrollen, dat soort dingen. Lekker makkelijk aangezien ik een bovenwoning heb en altjd trappen op moet sjouwen.
  Ik probeer dan een goedkoop moment uit te kiezen, dat wel

  Vers haal ik door de week wel als ik langs de appie of plus kom…

 2. Ik ben één van die rare mensen die echt graag boodschappen doet. Ik ben alleen, en vaak is het een moment van ontspanning en snuisteren en hoofd op nul. Thuis ben ik anders toch maar weer aan het werk ?
  Ik zou dus mijn boodschappen gewoon blijven doen ?

 3. Er is nog een nadeel die je niet benoemd hebt. Ik kijk in de supermarkt erg naar de kwaliteit van het product. Een tijdje terug heb ik als stagiaire gewerkt bij een bedrijf die hun boodschappen ook bestelde. Veel producten kwam binnen met een korte houdbaarheidsdatum en vleeswaren zagen er minder fris uit. Ik heb budget van 50€ per week weten terug te draaien naar 30€ per week en had het dubbele aan het aantal boodschappen. Hierbij deed ik gewoon de boodschappen bij de Albert Heijn om de hoek. Thuisbezorgen is wel makkelijk, maar mijn voorkeur blijft toch naar die betonnen doos te gaan, die zich een supermarkt noemt.

 4. Boodschappen bezorgen leek me altijd een fijn idee, maar aangezien ik nu verhuisd ben met een AH, lidl, bloemenwinkel, kruidvat én een bakker op 3 minuten loopafstand heb ik het nog nooit gedaan! ? Ik vind boodschappen doen juist helemaal geen ergernis ? meer een inspiratie tochtje voor nieuwe recepten, etc.

 5. Als ik de voordelen lees dan moet ik zeggen dat het mij wel erg aanspreekt op deze manier boodschappen te verkrijgen. Al vind ik het wel weer een nadeel dat het op een afgesproken tijd gebracht wordt. Ik doe vaak spontaan even boodschappen wanneer het uitkomt. Dus het zo plannen zie ik als n groot nadeel. Maar het zal af en toe wel heel erg ideaal zijn.

 6. Ik vind het persoonlijk heel handig. Ik heb ze nog nooit thuis laten leveren, maar wel al laten klaarzetten in de winkel. Als je met een maandmenu werkt, kun je al het gootste deel voor de maand laten thuisleveren, je betaalt maar 1 keer de leveringskosten en dan ben je voor de rest van de maand gemakkelijk ?

 7. Ik woon zelf ook in de polder en dan kan een grote boodschap thuis laten bezorgen als je ziek bent of veel zware dingen nodig hebt echt een uitkomst zijn. Wij denken altijd wel vooruit omdat we de grote boodschappen voor een week in één keer bestellen, en tussendoor nog een keertje voor extra fruit en groente gaan. Het kost inderdaad wat om het in het buitengebied te laten bezorgen, maar zelf heen en weer rijden is ook niet gratis (en tijdrovend) denk ik dan maar ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.