Budgetvriendelijke wintersport

Zoektocht naar een budgetvriendelijke wintersport inclusief vervoer én verblijf.

Onze zoon wil ook met een paar vrienden op wintersport. Een budgetvriendelijke wintersport. Dus met de bus, in een hotel maar wel  in de voorjaarsvakantie. En of ik dat voor hen wil uitzoeken.

Natuurlijk neem ik deze taak graag op me. Maar uit ervaring weet ik dat de voorjaarsvakantie de duurste periode is om op wintersport te gaan en dat je deze vakantie ruim op tijd moet boeken.  Ik ben dus bang dat een budgetvriendelijke wintersport in de voorjaarsvakantie er voor hen niet in zal zitten. Maar ik heb wel een alternatief, budgetvriendelijk en ook inclusief vervoer én verblijf.

Hoe zal ik het aanpakken?

Het is natuurlijk een aanname om te bedenken dat er in de voorjaarsvakantie geen budgetvriendelijke wintersportaccomodatie te krijgen is. Maar een blik op mijn favoriete budget wintersport vakantiesite Sunweb, bevestigt mijn vermoeden.

Alle hotels die enigszins betaalbaar zijn, liggen niet in het gebied waar de vrienden heen willen. Want dat is óók nog een ding. Ze willen naar de omgeving van Gerlos/Koningsleiten omdat een vriendin van hen daar momenteel seizoenswerk doet. Dus mijn missie is ook nog eens plaats- cq. regiogeboden.

Alle wensen op een rijtje

Laat ik eerst alle wensen op een rijtje zetten:

  • vervoer
  • periode
  • plaats cq. regio
  • accomodatie

Vervoer

Ik begin ik bij het vervoer.  “Begin je met het vervoer?” zul je misschien denken. “Moet je niet eerst een accomodatie zoeken in de periode dat de vrienden willen? “

Een logische gedachtengang, maar in dit geval niet. Ze willen namelijk met de bus en aangezien er maar weinig busmaatschappijen mini ski-pendels aanbieden ga ik eerst op de website van Winterliner.nl kijken wanneer er een busverbinding beschikbaar is.

Op de website van Winterliner.nl kun je gelijk zien op welke data de bus rijdt. Maar ook vanaf welke opstapplaatsen je in een luxe touringcar naar je wintersportgbied wordt gebracht.

Periode

Het klopt dat je voor een budgetvakantie niet in de voorjaarsvakantie moet zijn. Maar er is wel een altrnatief: een mini-skivakantie.  Je vertrekt op donderdagavond  vanaf een van de aangegeven stations en op zondagavond reis je terug naar Nederland. Dus kun je 3 volle dagen skiën.

Plaats cq. regio

De bus van Winterliner rijdt naar verschillende wintersportgebieden in Oostenrijk. Naast Gerlos,  de plaats die hun voorkeur heeft, zijn er nog meer populaire wintersporplaatsen die je per bus kunt bereiken.

Tip: Voor het vervoer naar de opstapplaats van de Winterliner kun je gebruikmaken van de Vakantieveilingen Winstpakker. Met deze deal  die 25,– kost, ontvang je 2 treinkaartjes, die je voor een enkele reis kunt gebruiken. Je hoeft ze namelijk niet op dezelfde dag te gebruiken.

Accomodatie

Nu duidelijk is dat er een bus naar Oostenrijk gaat, op donderdag heen én op zondagavond terug rijdt, op welke data de bus beschikbaar is en naar welke bestemming  hij rijdt, is het tijd voor de laatste stap. Het vinden van een accomodatie.

Ik begin op de website van Booking.com waar ik op zoek ga naar een accomodatie in Gerlos.  Naar 2 tweepersoonskamers in een hotel of pension, het liefst halfpension of anders met ontbijt. In de periode dat er een busverbinding beschikbaar is.

Tip: Zorg ervoor dat je “incognito bent” als je op zoek gaat naar een hotelaccomodatie. Je zoekgedrag wordt namelijk ongemerkt opgeslagen en voordat je het weet is de aanbieding die je hebt gezien een tijdje later veel duurder geworden. In Incognito een stedentrip boeken. Hoe werkt dat? kun je nog eens nalezen hoe dat werkt.

Hoe duur is deze budgetvriendelijke wintersport?

Een budgetvriendelijke wintersport in de voorjaarsvakantie is het niet geworden, maar ik heb wel een alternatief gevonden:  budgetvriendelijk en ook inclusief vervoer én verblijf.

Voor het vervoer en het verblijf  kom ik uit op nog geen 300,– per persoon. In de berekening van de mini wintersport met de Winterliner heb ik alle bedragen uitgeplitst.

6 Tips om nog meer te bezuinigen

Wil je (nog) voordeliger op  wintersport en ben je niet gebonden aan een bepaalde periode of aan een bepaald gebied dan valt er meer voordeel te behalen. Ik geef je nog 6 tips waarmee je kunt bezuinigen op je wintersportvakantie.

  1. Een accomodatie buiten het skigebied is altijd goedkoper dan een hotel of pension aan de piste.
  2. Boek een hotel met half pension. Omdat het ontbijt en het diner al betaald zijn, scheelt dit  in de kosten.
  3. Neem zelf broodjes en drinken mee. Op veel pistes zijn picknicktafels waar je je meegebrachte lunch kunt nuttigen.
  4. Een klein skigebied is goedkoper dan een gebied met heel veel liften.
  5. Als je met meerdere personen in de auto reist kun je kosten besparen. Maar moet je weer investeren in winterbanden en sneeuwkettingen.
  6. Probeer het hoogseizoen en de schoolvakanties te vermijden.

Ben je niet aan een bepaalde wintersportbestemming en periode gebonden kijk dan eens op de website van Bizztravel. Daar vind je voordelige mini ski-arrangementen, inclusief skipas en soms ook met busvervoer.

Bizztravel Wintersport
In dit artikel  maak ik gebruik van (affiliate) links en advertenties. Dat wil zeggen dat wanneer jij klikt op een link in deze blogpost en via die website een aankoop doet, ik een kleine vergoeding krijg. Voor jou verandert er helemaal niets. Jij betaalt gewoon de prijs van je aankoop, maar dit beetje extra is voor mij mooi meegenomen.

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.