Cashen met kleding

Cashen met kleding die je toch niet meer aantrekt

Het is bijna herfst. Volgens de kalender dan. Buiten is er nog niet veel van te merken. Toch heb ik zin in het najaar en met name in nieuwe kleding.  Maar heb ik wel wat nodig?

Toen ik in mijn overvolle kledingkast keek zag ik verschillende kledingstukken die ik komend najaar eigenlijk niet meer zal dragen. Gewoon omdat ik ze niet meer pas of omdat ze mij eigenlijk toch niet zo goed staan. Dus weg ermee. Natuurlijk kan ik mijn oude kleding in zo’n inzamelingsbak van het Leger des Heils doen maar ik kan ze ook inleveren. Zodat mijn kledingstukken gerecycled worden en het mij ook nog wat geld oplevert. Wat ik weer kan besteden aan de nieuwe najaarscollectie. Bijvoorbeeld bij H&M

Lever je kleding in

Onder het motto “laat fashion geen vuilnis worden” is H&M een aantal jaar geleden begonnen met het inzamelen van kleding en huishoudtextiel omdat zeker 95% opnieuw gebruikt kan worden. Dus gooi alle kleding waarop je bent uitgekeken of waar je bent uitgegroeid niet weg, maar lever deze in bij een van de filialen van H&M.
Het hoeft echt geen kleding van H&M te zijn: ieder merk en in elke staat, alles is welkom. Voor elke volle (plastic) tas die je inlevert krijg je namelijk een kortingsbon van 15% die je kunt besteden bij je volgende aankoop in de winkel. Want zover ik weet kun je de bon niet gebruiken tijdens je online aankopen.

Zo werkt het

Mijn tip is om als je H&M binnenkomt eerst je kledingtas bij de kassa aan te bieden. De kortingsbon die je daarvoor krijgt kun je dan gelijk gebruiken voor je volgende aankoop. En als er niets in de rekken hangt wat je gelijk wilt kopen, dan bewaar je de bon in je portemonnee voor een volgende keer. De kortingsbon is namelijk een een paar maanden geldig.

Wat gebeurt er met jouw afdankertjes

Uiteindelijk wordt alle afgedankte kleding die in de winkels van H&M is verzameld naar een verwerkingscentrale gestuurd,  waar alle stukken handmatig gesorteerd en beoordeeld worden. Met als doel zo min mogelijk weg te gooien. Onderdelen die té versleten zijn worden gerecycled en verwerkt tot grondstoffen om nieuwe producten van te maken.

Ik ben fan van dit initiatief en heb al verschillende plastic tasjes oude kleren ingewisseld voor korting. Laat je oude kleding dus niet onnodig veel plaats in je kast innemen, maar cash met je (oude, versleten) kleding. En het is nog milieuvriendelijk ook.

Wat vind jij van dit initiatief van H&M?

Gerelateerde berichten

9 gedachten over “Cashen met kleding die je toch niet meer aantrekt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.