NS zomertoer

Daar is hij weer: de NS zomertoer

Hoera! De NS zomertoer is terug van weggeweest. Behoorde deze voordeelkaart net als haar jongere zusje: de Tienertoerkaart, tot 2011 tot het vaste aanbod van de NS. Daarna is deze kortingskaart, speciaal bestemd voor mensen die een dagje willen shoppen, vrienden bezoeken of naar het strand willen uit het assortiment verdwenen. En dat is jammer.

Maar er is goed nieuws. Deze zomer heeft de NS de Zomertoer opnieuw geïntroduceerd. Dus als je op doordeweekse dagen, buiten de spits en met z’n tweetjes een dagje de hort op wilt dan kan dat voor slechts € 13 per persoon. En dat is inclusief een kortingsbon voor een Lipton Green 50CL+ Cookie! Samen reizen is tot eind deze maand dus erg voordelig. Maar dan moet je wel starten vanaf hetzelfde vertrekpunt en ook de eindbestemming moet dezelfde zijn.

Samen uit, samen thuis

De NS zomertoer is geldig van maandag t/m vrijdag na 9:00 uur. In het weekend kun je deze kaart dus niet gebruiken. Ook moet je met z’n tweeën reizen. Samen uit, samen thuis dus. Dat betekent dat je reismaatje net als jij, op hetzelfde station moet instappen en weer op hetzelfde station uitstapt. Daarnaast is de NS zomertoer nog t/m 31 augustus 2017  (online) te koop en op die datum ook voor het laatst te gebruiken.

Dingen waar je rekening mee moet houden

Maar er zijn meer dingen waarmee je rekening moet houden bij de aanschaf van deze NS zomertoer. Omdat het een e-ticket is moet je van te voren de datum bepalen waarop je de hort op gaat. Bij aanschaf van de kaart moet je die namelijk gelijk opgeven. Dus wil je eerst op dinsdag  in Amsterdam gaan shoppen. Maar bedenk je dat de Noordermarkt alleen op maandag is dan heb je een probleem.

Ook je reisgezelschap moet niet veranderen. Want zou je eerst met vriendin A de hort op gaan en die haakt plotseling af. Dan is het niet zo dat vriendin B haar plaats inneemt. De e-ticket van NS is namelijk persoonsgebonden en de gegevens van de reizigers moeten van te voren ingevuld worden. Maar verder is deze kaart een voordelige keus om simpel weg te gaan voor niet teveel.

Bestellen

Je koopt de NS Zomertoer e-ticket eenvoudig en snel via de website van de NS. Je vult de namen van de reizigers in en betaalt je bestelling met iDEAL. Daarna download en print je het e-ticket uit voor als je op pad gaat. Heb je geen printer? Geen probleem. Tegenwoordig kun je het e-ticket op je mobiel laden via de speciale Reisplanner extra app.

Let op

Vul vlak vóór dat je op reis gaat pas de naam van je medereiziger in. Zo voorkom je dat bij ziekte van je reismaatje je zomertoer niet door kan gaan. Daarnaast is de zomertoer alleen geldig in combinatie met een geldig identiteitsbewijs. Vergeet dus niet je paspoort of ID-kaart mee te nemen!

Hou er ook rekening mee dat ProRail ook deze zomer veel vernieuwingswerkzaamheden uitvoert die gevolgen kunnen hebben voor je treinreis. Check daarom vlak voor je vertrek de NS Reisplanner.

Samen de hort op maar niet op werkdagen? In mijn artikel er is altijd een goedkoop treinkaartje te vinden vind je meer tips om voordelig de hort op te gaan en een link naar alle lopende acties. Zowel door de week als in het weekend.

Wil je niets missen van Mam is de hort op? Volg mij dan op Facebook of Twitter.

 

 

Related Posts

2 thoughts on “Daar is hij weer: de NS zomertoer

  1. Wat een leuke actie. Ik wil nog wel een keertje een dag treinen, maar dan in het weekend. Maar ik denk best dat voor veel mensen dit een mooie actie is.

    1. Hallo Irene, dan moet je de website van het Kruidvat in de gaten houden. Daar hebben ze regelmatig voordelige weekendkaartjes voor met de trein. Of je volgt mam is de hort op op Facebook. Dan mis je ook geen enkele aanbieding.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.