eerbedrijf horeca MHS 3

Toen ik in de jaren 80 in Amsterdam woonde ging ik altijd op mijn verjaardag dineren op de Middelbare Hotelschool in de Jordaan. Ik nodigde dan mijn ouders uit en een paar vriendinnen en we hadden de avond van ons leven. Na afloop van het diner betaalde ik de rekening die slechts uit een paar tientjes bestond. En dat kan nog steeds! Dineren in een leerbedrijf.

Voor een luttel bedrag chic dineren

Ik bewaar warme herinneringen aan die tijd, maar na onze verhuizing naar het noorden des lands is het er niet meer van gekomen om zo mijn verjaardag te vieren. Gek eigenlijk, want ook nu is het nog steeds mogelijk om voor een luttel bedrag chic te dineren in een leerbedrijf van een van de Middelbare hotelscholen, die je vindt in het hele land. Een paar keer per week is er de mogelijkheid om in het schoolrestaurant van een Middelbare Hotelschool uitgebreid te lunchen of te dineren. En dat is een aanrader. Voor nog geen tientje per persoon word je de hele avond culinair in de watten gelegd. En wie wil dat nou niet.

Eten in stijl

Toen onze zoon de opleiding manager/ondernemer horeca in Leeuwarden volgde heb ik het dineren op de Middelbare Hotelschool opnieuw ontdekt. En ik ben weer helemaal verkocht. Voor een schappelijke prijs krijg de meest heerlijke gerechten voorgeschoteld.
En in stijl hé, de studenten leren daar nog de fijne kneepjes van het vak.
Zo word je keurig naar je tafeltje begeleid, de wijnkaart open gepresenteerd, het peper-en-zoutstel na het hoofdrecht keurig afgeruimd. Alsof je in een drie sterren restaurant zit maar dan voor een nul sterren prijs. En reserveren gaat gewoon via couverts.nl

Te gast in een leerbedrijf

Natuurlijk kan er ook iets fout gaan want het is niet voor niks een leer-bedrijf. Maar als je niet te kritisch bent en alles een beetje over je heen laat komen (niet letterlijk natuurlijk) dan kun je een hele lekkere gerechten eten voor een vriendenprijsje.

Vind een Middelbare Hotelschool bij jou in de buurt

Woon je niet in het Noorden en wil je ook eens te gast zijn in zo’n leerbedrijf?
Zoek dan op middelbare hotelscholen in Nederland waar je kunt lunchen óf dineren. Keuze gemaakt? Check dan even op de website van de school op welke dagen het restaurant geopend is en hoe je kunt reserveren.

Ga jij weleens eten in een leerbedrijf?

Gerelateerde berichten

6 gedachten over “Dineren in een leerbedrijf

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.