Natuurwerkdag

Op de eerste zaterdag van november organiseert Landschapsbeheer Nederland de jaarlijkse  Natuurwerkdag. Op 2 november gaan vrijwilligers in het hele land aan de slag voor het beschermen en behouden van natuur en landschap tijdens de 19e editie van de Natuurwerkdag.

Doe mee met de Natuurwerkdag!

De Natuurwerkdag is een soort NL.doet, maar dan in de natuur. Want in het hele land zijn er initiatieven waarvoor je je kunt aanmelden.

Wil je ook een dag vrijwilligerswerk doen in de natuur? Op de website vind je een overzicht van alle activiteiten. Klik op een provincie en klik op een locatie bij jou in de buurt. Je ziet dan gelijk op welke locatie jouw hulp nodig is en welke werkzaamheden er worden gedaan.

De werkzaamheden variëren van het snoeien van bomen en struiken, het schoonmaken van het bos, maat er worden ook nestkasten opgehangen en wilgen geknot. Daarnaast zijn er ook activiteiten waarbij kinderen kunnen helpen.

Natuurwerkdag

De Natuurwerkdag begint om 9.00 uur en duurt tot het ergens in de middag. Natuurlijk wordt er ook voor de inwendige mens gezorgd: voor koffie, thee en broodjes wordt gezorgd.

Alle hulp is welkom, dus geef je op en doe mee! Deelname is op eigen risico. Kinderen zijn welkom onder begeleiding van een volwassene.

Doe jij ook mee met de Natuurwerkdag op 2 november a.s.?

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.