nieuw jaar

Een nieuw jaar, dus een nieuw begin

Voor een nieuw jaar maak ik geen voornemens. Gewoon omdat ik ze meestal niet kan waarmaken. En ik ben niet de enige. Want waarom komen ieder jaar dan dezelfde goede voornemens voorbij: zoals stoppen met roken, afvallen en meer bewegen. Het is altijd hetzelfde liedje.

Het motto #BeginGewoon vind ik veel realistischer. Met name als het om “goede” voornemens gaat kun je beter maar gewoon beginnen in plaats van het je alleen maar voor te nemen.

Even terug kijken op 2019

Maar voor ik begin aan een nieuw jaar kijk ik toch nog even terug op het oude: op 2019.

  • 2019 Stond helemaal in het teken van onze verhuizing. In mei jl. kwam onze woonboerderij in Fryslân te koop, ontdekten wij een nieuwe woonplaats en in september verhuisden wij naar Meppel.
  • Doordat ik vanwege een insectenallergie wekelijks naar het UMCG in Groningen moest besloot ik van de “nood een deugd te maken”. Dus niet alleen voor de behandeling deze stad te bezoeken, maar er ook een leuk uitstapje aan vast te knopen. In 10 to do’s voor een kort verblijf in Groningen bundel ik de leukste activiteiten die je een paar uur in Groningen stad kunt doen.
  • Nieuw was de rubriek “onder de loep” waarin ik dieper in ga op bepaalde zaken. Zoek ik uit hoe een organisatie werkt en waarbij je die kunt gebruiken. Maar ook hoe gebruiksvriendelijk de website is en of je echt voordeliger uit bent als je via zo’n organisatie een activiteit onderneemt. Ook kijk ik of er geen addertjes onder het gras zitten als je via een bepaalde organisatie “de hort op wilt gaan”.
  • Daarnaast zijn er in 2019 veel nieuwe mensen die Mam is de hort op hebben ontdekt. Nu moet ik wel bekennen dat deze lezers niet allemaal spontaan zijn gekomen, oftewel via organisch verkeer zoals dat zo mooi heet. Ik heb het lot ook een beetje geholpen door 2 keer een advertentie op Facebook te zetten. Zodat de mensen die nog nooit van mijn blog hadden gehoord “opeens” een bericht van Mam is de hort op zagen en mij zijn gaan volgen.

Hoe je het ook wendt of keert: Mam is de hort op zit in de lift. Dit is trouwens een leuk bruggetje naar wat ik misschien niet had ik moeten doen.

Dit had ik misschien niet moeten doen

De insteek van mijn blog is natuurlijk reizen, slapen, eten en drinken (en nog veel meer). En dan lees je opeens over trapliften en over mijn wensen als het om mijn uitvaart gaat. Onderwerpen die niets te maken hebben met “erop uitgaan om leuke dingen te gaan doen”.

Zo’n artikel drukt je neus op de harde feiten. En zit je daar wel op te wachten? Toch zijn het onderwerpen waar je vroeg of laat mee te maken krijgt. Dus wat maakt het dan uit als je ik erover schrijf. Want je krijgt toch handige info waar je misschien iets mee kunt doen.

Wat heeft mijn schrijverij mij in 2019 opgeleverd?

Natuurlijk is het leuk om te zien wat alle inspanningen en mijn schrijverij mij in 2019 hebben opgeleverd. Daarom een kleine opsomming van de succesjes, waar ik best trots op ben.

  • In 2019 groeide mijn blog van 1734 unieke bezoekers per maand in 2018 naar 2829 dit jaar. Daarnaast steeg het aantal views van 2439 in 2018 naar 5520 views per maand in 2019.
  • Ook het aantal volgers op Facebook steeg van 194 in 2018 naar 751 in december 2019.
  • Van de artikelen die zijn verschenen is het artikel Museumkaart vs BankGiro Loterij VIP-kaart één die het vaakst is gelezen.
  • Ik ben regelmatig benaderd voor een leuke betaalde opdracht. De meeste opdrachten kreeg ik via Linkpizza en Blogbrains. Een aantal bedrijven benaderde mij rechtstreeks met de vraag of ik wilde samenwerken.

Nu weer een nieuw jaar, dus een nieuw begin

In 2020 ga ik proberen deze koers vast te houden. Door aanbiedingen die ik voorbij zie komen te analyseren, uit te pluizen om te zien of je hiermee echt voordeliger uit bent. En zet ik de beste acties voor je op een rijtje zodat je nooit te veel betaalt.

Daarnaast deel ik mijn ervaringen en tips waar jij hopelijk iets aan hebt. Want daarin probeer ik mij met Mam is de hort op te onderscheiden. Ook in 2020.

Maar misschien heb jij heel andere wensen. Misschien zijn er dingen waar jij meer over wilt weten. Vertel het gerust? Voor nu wens ik je alle goeds voor 2020 en een ondernemend nieuw jaar toe.

Marion

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.