Hoe is het bevallen? Die 3-daagse stedentrip van de Hema.

Vorig jaar lente stuntte de Hema met een 3-daagse stedentrip. Voor slechts 139,– per persoon had je een vlucht naar Rome of Venetië, een hotelverblijf en één stuks handbagage.

Zelf vind ik dit soort aanbiedingen altijd spannend. Maar Susan en haar vriendin durfden het wel aan en vertelden mij na afloop hoe de 3-daagse stedentrip hen is bevallen.

De boeking

Samen met een vriendin boekte Susan in juni 2017 bij de Hema een 3-daagse stedentrip. Zij wilden graag naar Venetië, met Rome als tweede keus. Maar die laatste stad gaven zij niet op. Alle pijlen waren gericht op Venetië.

Nu nog een luchthaven. Ook daarvoor waren  3 opties: Schiphol, België en Eelde. Omdat zij beiden uit het Noorden komen ging de voorkeur uit naar Schiphol. Gelukkig werd ook deze keus gehonoreerd; Zij vertrokken van onze nationale luchthaven.

Bijkomende kosten

De Hema stedentrip wordt aangeboden voor €139,–. per persoon. Maar daar komen nog wel wat kosten bij. Want als je in het vliegtuig bij elkaar wil zitten dan betaal je 10,– extra. En ook de toeristenbelasting en een ontbijt van 10,– per persoon per dag zijn niet inbegrepen. Dus alles bij elkaar betaalden zij voor de 3-daagse citytrip ongeveer 170,– per persoon.

Op naar Venetië

Niet alleen Schiphol was eerste keus; ook de eindbestemming was helemaal naar het zin. Het werd Venetië.

De heenreis verliep voorspoedig. Ze vlogen om 15.15 uur met Easy Jet en na aankomst op het vliegveld waren de transferbussen die hen naar het hotel zouden brengen snel te vinden. Thuis in Nederland hadden zij zich verdiept in het transfer van het vliegveld naar het hotel en dat klopte perfect. Daarnaast waren zij niet de enige toeristen die naar hun hotel gingen. Er waren er meer zoals zij, dus er was gelijk aansluiting.

Het hotel

De 2 overnachtingen waren in hotel Altieri in Mestre. Een 3- sterrenhotel Hotel niet ver van de luchthaven en met een goede busverbinding naar het centrum.

Het inchecken ging prima. Ze moesten alleen nog de toeristenbelasting betalen, maar dat was geen groot bedrag. Het hotel was prima, ze hadden een grote kamer, sober maar mét balkon. Dat was super.

Tip:  Boek voordat je op reis gaat een hop on hop off cruise. Waar je voor €20,-per persoon de hele dag gebruik van kunt maken. Je kunt zelf bepalen op welk punt je aan of van boord ging, heel gaaf. De tijden klopten ook prima, het liep gesmeerd.

Boek in Nederland je hop on, hop off stadsrondvaart
Boek in Nederland je hop on, hop off stadsrondvaart

Terugreis

Venetië was overweldigend. Ze hebben genoten van de sfeer en historische gebouwen in deze romantische stad. Aten spaghetti in kleine restaurantjes en slenterden langs het water. De tijd vloog om.

De laatste ochtend van hun verblijf namen zij de bus richting vliegveld, waar om  12.30 uur het vliegtuig zou vertrekken. Helaas verliep de terugreis minder plezierig. Er was een flinke vertraging en de informatie over de retourvlucht was minimaal. In totaal werd tot 4 keer toe het vertrek uitgesteld en de Italiaanse douane was niet erg behulpzaam. Uiteindelijk vertrokken zij met 7 uur vertraging vanaf het vliegveld Marco Polo. Dat was jammer.

 

Conclusie: Tijdens deze 3-daagse stedentrip verbleven Susan en haar vriendin 2 nachten in Venetië.  De eerste dag arriveerden zij rond 19.30 uur in het hotel . De tweede dag waren zij de hele dag in Venetië. Op de derde dag moesten zij op tijd op het vliegveld zijn omdat het vliegtuig om 12.30 uur zou vertrekken. Helaas vertrok het vliegtuig pas om 19.30 uur. Deze “bonus” tijd  hebben zij helaas op het vliegveld moeten doorbrengen.

Hoe is de 3-daagse stedentrip hen bevallen?

Maar de 3-daagse stedentrip naar Venetië was geweldig. Zeker voor herhaling vatbaar.  Qua prijs viel het overal reuze mee. Met name als je goed voorbereid op weg gaat door veel blogs te lezen, lokale eettentjes bezoekt en de excursies en tickets vooraf te regelen. Susan en haar vriendin zouden het zo weer doen.

Wil jij ook op een stedentrip, maar heb jij de Hema stedentrip gemist? Check dan  deze 10 sites. Dan weet je gelijk waar je een leuke aanbieding kunt scoren, maar waarin de aanbiedingen met elkaar verschillen.

Zou jij na het lezen van deze blogpost een 3-daagse verrassing stedentrip boeken?

Gerelateerde berichten

15 gedachten over “Hoe is het bevallen? Die 3-daagse stedentrip van de Hema.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.