Hoe aantrekkelijk is de POP-selectie van IENS?

Doordat ik een keer heb gereserveerd via IENS ontvang ik af en toe hun Nieuwsbrief in mijn mailbox.  Hoewel ik bezig ben om van een aantal (ongevraagde) nieuwsbrieven af te komen is dit een Nieuwsbrief die ik graag ontvang. IENS heeft namelijk weleens leuke aanbiedingen en de POP-selectie is er een die ik nog niet ken.  Hoog tijd om hier even in te duiken.

Wat is de POP-selectie?

“De POP-selectie toont je alle restaurants met promoties* waar je op dat moment met korting kunt dineren” aldus reserveringssite IENS.  En deze korting kan oplopen tot wel 50%. Nee, niet alleen op je gerechten. Op de hele rekening. Dat maakt deze aanbieding zo aantrekkelijk.

Hoe werkt het?

Als je het hele POP-aanbod wil bekijken dan kun je het beste eerst de stad opzoeken waar je je wilt dineren. Klik vervolgens onder  het ’tabblad’ met de zoekbalk ‘POP’  en dan zie je of het restaurant waar je naartoe wilt meedoet met deze actie.

Waar kan ik terecht?

Als eerste komen natuurlijk “de grote” steden in beeld. Maar als ik op ‘meer steden bekijken’ klik  zie ik dat het Noorden niet is vergeten. Restaurants in Groningen, Leeuwarden, Emmen en Assen en zelfs in Heerenveen doen mee aan deze kortingsactie.

Mijn belangstelling is gewekt en ik scroll door het rijtje restaurants in Heerenveen en zie restaurant De lachende koe in het rijtje staan.

Waarom ik speciaal voor Heerenveen kies heeft te maken met het feit dat bij kortingsacties het Noorden vaak wordt vergeten. En als er eens een Noordelijke plaats meedoet dan zijn er vaak heel weinig gelegenheden waar je je korting of cadeaukaart kunt verzilveren. Vandaar de keus voor Heerenveen.

Ik klik restaurant de Lachende koe aan, kies een willekeurige datum, het aantal personen en een tijdstip en ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren.  Helaas krijg ik bij de Lachende koe geen POP-korting op mijn menu. Wel kan ik met mijn reservering 50 Yums verdienen.

Elke reservering via IENS levert je loyaliteitspunten op: Yums.
Verzilver je punten voor mooie kortingen bij restaurants die deelnemen aan het Yums-programma. Heb je 1000 Yums gespaard dan krijg je 10,– euro loyaliteitskorting. Heb je 2000  Yums dan wordt er zelfs 25,– euro in mindering gebracht.  Hoe je je punten kunt verzilveren lees je HIER

Waar krijg ik wel POP-korting?

Dat is nou jammer. Maar welke restaurants doen dan wel mee in Heerenveen? Terug in het hoofdmenu zie ik dat er van de 57 restaurants die Heerenveen rijk is, slechts 2 meedoen aan de POP-selectie. Bij de Sultan, een Turks restaurant aan het Breedpad, krijg je 50% korting op de rekening. En 30% korting wordt in mindering gebracht bij het Italiaans restaurant Etna.

Nu hou ik wel van Italiaans maar niet van Turks dus ik klik op dit Italiaanse restaurant. Gelijk word ik doorgelinkt naar het reserveringsprogramma. Hier zie ik dat je alle dagen, m.u.v. dinsdag maar wel in het weekend  30% korting krijgt op de rekening. Mits je reserveert via IENS.

Maar je moet wel snel zijn. Bij restaurant Etna kun je t/m 14 februari van deze actie gebruikmaken. Dus als je op Valentijnsdag met je lief uit-eten wilt dan kun je  deze actie mee-pikken.

Promoties zijn kortingen van 20%, 30%, 40% of 50% op de gehele rekening, inclusief drankjes. De korting is alleen geldig bij een reservering via IENS, op de betreffende dag en tijd waarop de korting in de online agenda van het restaurant op IENS wordt weergegeven.

Wat vind ik van deze POP-selectie?

Op het eerste gezicht is het een leuke actie: die POP-selectie. Zeker omdat je  een flinke korting kunt krijgen op je hele rekening. Dus ook op de drankjes.  Maar dan moet jouw favoriete restaurant er wel bij zitten. Dán zou ik mij zeker in deze actie verdiepen.

Maar dan die Yums

Dat je Yums kunt verdienen tijdens je avondje uit-eten is natuurlijk leuk bedacht door IENS. Maar bedenk wel dat je in de meeste gevallen slechts 50 Yums per keer verdient.  Dan zijn de 1000 yums die je nodig hebt voor 10 euro korting  een “worst waar je niet bij kunt”.  Want dan zou je 20 keer uit-eten moeten gaan in een periode van pakweg 23 maanden.

Yums zijn geldig tot en met 31 december in het jaar volgend op het jaar waarin je ze verkregen hebt.

Ik weet niet hoe vaak jij uit eten gaat,  maar ik red dat niet in de toegestane periode. Maar die POP-selectie die ga ik onthouden.

Wat vind jij van de POP-selectie van IENS?

Related Posts

10 thoughts on “Hoe aantrekkelijk is de POP-selectie van IENS?

  1. Ik kende dit nog niet. Ga vaak zat uiteten, maar ik kies waar ik zin in heb en waar het gezellig zit hier in de buurt. Mochten kennissen/vrienden leuke suggesties hebben ga ik daar ook zeker kijken.

  2. Opzich leuk, maar blijf toch bij m’n eigen bekende restaurants… Doe eigenlijk nooit iets via dit soort dingen omdat er vaak allerlei addertjes onder het gras zitten! Heb er in ieder geval geen positieve ervaringen mee…

  3. Wanneer je favo restaurant er bij zit is het zeker een leuke nieuwsbrief om te ontvangen. Overigens ook wanneer je andere zaken zou willen leren kennen, daar waar je anders nooit zo komen. Zelf wil ik liever niet teleurgesteld worden in mijn avondeten, dus doe eigenlijk nooit mee aan dit soort acties….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.