klantenkaarten

“Heeft u al een klantenkaart?” vraagt de caissière als ik wil afrekenen. Op deze vraag reageer ik meestal  met “Nee”. Want waarom zou ik in het klantenbestand van winkel A willen staan. Wat is de meerwaarde? Word ik daar beter van?

Vaste klanten betekenen vaak meer omzet en loyaliteit voor de winkelier. Want met een Klantenkaarten spaarsysteem zorgen zij ervoor dat zij hun loyaliteit tonen aan de winkel. En dat ziet de winkel terug in de omzetcijfers lees ik op Klantenkaart.nl. En wil ik dat.

Mijn favoriete Klantenkaarten

Toch zijn er winkels waar ik loyaal aan ben en waar ik wel in het klantenbestand sta. Omdat ik er regelmatig mijn aankopen doe heb ik een klantenkaart. Maar alleen als het mij voordeel oplevert. Ik blijf kritisch. Deze 5 klantenkaarten hebben een vaste plaats in mijn portemonnee.

AH bonuspas

Naast de Air Milespas is de AH-bonuspas de eerste klantenpas waartegen ik JA heb gezegd. Met name omdat deze pas gekoppeld is aan mijn Airmilespas, waardoor ik op twee fronten tegelijk kan sparen. Daarnaast vind ik het altijd een heerlijk gezicht als ik bij de kassa een flinke bonuskorting van het totaal bedrag zie afgaan.

Maar er zijn meer voordelen aan de bonuskaart. Zo kun jij je partner, moeder of wie jou een warm hart toedraagt koppelen aan jouw kaart. Zeker als je tegelijkertijd airmiles spaart is dit aan te raden. Omdat je dan stukken sneller spaart. En ben je je pas vergeten? Aan de kassa van AH doen ze niet zo moeilijk en kun je meestal de pas van de caissière even lenen om zo tóch de korting te krijgen. Maar er zijn meer voordelen. Je vindt ze allemaal op bonuskaart.

Jouw extra voordeelkaart

De naam zegt het al: met jouw extra voordeelpas van het Kruidvat kun je sparen voor gratis producten en voor extra korting. Want bij iedere euro die je besteedt bij Kruidvat, spaar je 1 punt. Die je weer kunt inwisselen voor korting of voor gratis producten.

Zo was er een poosje geleden een actie bij het Kruidvat waarmee je je punten kon inwisselen voor extra korting op een voordelig treinkaartje. En kun je nu je punten gebruiken voor gratis dagjes uit en voor korting op tijdschriften. Ook kun je je punten doneren aan een goed doel. Kortom: legio mogelijkheden om korting te krijgen bij aankopen die je toch al deed.

Hema klantenpas

Ook HEMA heeft de klantenpas ontdekt. Hij is er nog niet zo lang deze HEMA klantenpas, maar hij biedt mij nu al veel voordeel. Bij iedere aankoop in de HEMA spaar ik punten. Zowel in de winkel, maar ook als ik online iets bestel. Bijvoorbeeld een HEMA ticket.

Daarnaast ontvang je speciale aanbiedingen en krijg je na aanmelding zelfs 25 punten cadeau. En als je jarig bent staat er een gratis tompouce voor je klaar.

Je kunt trouwens kiezen uit een plastic kaart voor in je portemonnee. Maar er is ook een gratis HEMA app die je kunt downloaden. Als je deze app laat scannen bij de kassa dan ontvang je zo je spaarpunten en de korting.

IKEA FAMILY pas

Ik behoor al jaren tot de familie van IKEA.  Enerzijds omdat ik een gezin heb, anderzijds omdat je als IKEA FAMILY-lid profiteert van allerlei voordelen. Als eerste is deze kaart helemaal gratis en ten tweede ontvang je korting op heel veel items. Om te beginnen krijg je altijd gratis koffie of thee in het restaurant, krijg je korting op een soft ijsje én geniet je van speciale ledenprijzen in het IKEA FAMILY assortiment. Daarnaast kun je je aankopen onbeperkt ruilen of terugbrengen. Ook lid worden? Klik dan even HIER

Extra’s kaart van La Place

De laatste kaart die niet in dit rijtje mag ontbreken is de kaart van restaurant La Place, die weer in verschillende binnensteden terug is. Dus reden temeer om de klantenkaart van la Place nieuw leven in te blazen.

Je kunt je oude kaart van La Place is nog steeds gebruiken, je moet je alleen even opnieuw aanmelden. En dat is zo gebeurd. Ben je hem kwijt zoals ik? Je kunt ook de la Place-app downloaden. Bijvoorbeeld op je smartphone, zodat je hem altijd bij je hebt. Bij ieder bezoek aan La Place ontvang je speciale kortingen, gratis producten en een leuke welkomstverrassing, zoals gratis koffie als je je kaart voor het eerst gebruikt. En wat dacht je van de gratis coupons waarmee je korting krijgt?

En wat zo handig is. Je hoeft je kaart en de coupons niet mee te nemen naar la Place. Als je bij de kassa je Extra’s kaart laat scannen dan wordt de korting van je coupon vanzelf verrekend. Daarnaast kun je je coupon meerdere keren gebruiken. 

Weg met die klantenkaarten in je portemonnee!

Vind je al die klantenkaarten in je portemonnee te veel ballast? En kost het veel tijd om bij de kassa de juiste kaart terug te vinden? Dan is er goed nieuws voor je. Sinds kort kun je al je klantenkaarten opslaan in een app, namelijk met Stocard. Hoe het werkt ga ik binnenkort voor je uitzoeken.

Welke klantenkaarten heb jij in je portemonnee? En waarom kun je niet zonder?

Related Posts

15 thoughts on “Klantenkaarten. Wat kun je ermee?

  1. Handig overzichtje, ga ik even uitprinten voor m’n omaatje want die zegt altijd dat ze vergeet wat nou waarvoor is, haha! Ik ben wel fan van al die pasjes, heb ze alleen digitaal op m’n phone staan. Scheelt weer. Was laatst m’n telefoon leeg en ik was aan ’t shoppen… ZUUR WEL!

  2. Ik gebruik zelf die van de ah, hema en kruidvat omdat ik daar wel heel veel kom. Bij ons is die van ah ook gekoppeld aan de airmiles heel handig! Wij hadden trouwens zoveel airmiles dat we gratis naar de efteling konden haha

  3. Ik ben de klantenkaarten wat aan het afzweren, buiten dan die van IKEA, Kruidvat, Carrefour en Standaard Boekhandel en van de plaatselijke Sushi-bar.
    Mmmmm, eigenlijk heb ik er ook nog altijd wat te veel ?

  4. Ik heb zelf ook een app die ze voor je bijhoudt, vind ik sowieso handiger dan al die losse kaartjes! Spaar vooral punten in de supermarkt omdat je hier dan aankoopbonnen voor krijgt!

  5. Ja hier in Belgie zie je nu ook op tv regelmatig reclame voor zo een systeem om met het scannen van een code op je gsm punten te verzamelen – lijkt me wel handig 🙂

  6. De AH bonus card en de Ikea family card gebruik ik regelmatig, ze zijnhandig ik gebruik en leveren behoorlijk wat korting op. Meer kaarten vind ik eigenlijk een hoop gedoe en een behoorlijk balast in mijn portomonee. Misschien moet ik me toch even verdiepen in die stocard app. Bedankt voor de tip.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.