Pasen

In deze Lees(ie) Pasen vind je weer een blog met alle artikelen die afgelopen week zijn verschenen. Ik wens je een fijne paasdagen met veel leesplezier.

Laarzenpaden van Staatsbosbeheer

De weersvoorspellingen gunstig. Ook tijdens de paasdagen. Dus wat let je om eens een laarzenpad te gaan lopen. Op verschillende plaatsen in ons land vind je natuurroutes van Staatsbosbeheer, ook wel laarzenpaden genoemd. Wandelroutes die dwars door de weilanden lopen, langs rietvelden en hooilanden met trekpontjes die je naar de overkant brengen. Maar voor deze prachtige paden moet je wel laarzen aan!

Omdat sparen tegenwoordig niets meer oplevert gaan steeds meer mensen beleggen. Maar dat is niet zonder risico. Gelukkig zijn er manieren van sparen die nog wel geld opleveren, namelijk koopzegels sparen. In deze blogpost lees je welk rendement spaarzegeltjes je opleveren.

10 Huismiddeltjes die je moestuin een boost geven

Moestuinen zijn hip. En daar maakt de commercie handig gebruik van. Want als je door een willekeurig tuincentrum loopt zie je allerlei handige hulpmiddelen, die bijdragen aan een nog betere oogst of bloei. Maar heb je die middeltjes ook nodig? Of zijn er ook betaalbare of gratis alternatieven? Jazeker. In deze blog die ik als gast schreef voor InteriorTwin vind je 10 huismiddeltjes die je moestuin een boost geven en ook nog eens (bijna) gratis zijn.

Fietsen met een hondenfietskar

Het lijkt zo leuk: fietsen met een hondenfietskar. Die je net als een ‘gewone’ fiets kunt huren als je op vakantie bent. Zodat je gezellig met je viervoeter op pad kunt gaan. Toch lijkt dat gemakkelijker gezegd dan gedaan. In deze post vertel ik hoe je fietsen met een hondenfietskar tot een succes kunt maken.

Hoe vind je de weg in al die verschillende wandelroutes?

Wandelen is heel populair tegenwoordig. In het weekend trekken mensen massaal de wandelschoenen aan om een van de vele wandelroutes te lopen. Maar iedere wandelroute heeft zijn eigen bewegwijzering en kleurcodes. En hoe vind je dan de weg in al die verschillende wandelroutes?

Hoe stel je zelf een route samen en die NS-wandeling van vroeger, bestaat die nog wel? Met deze blogpost help ik je om de weg te vinden in al die verschillende wandelroutes bij jou in de buurt of als je ergens anders wil wandelen.

Ommetje Frederiksoord: wandeling met een verhaal

Misschien is het je opgevallen dat ik vaak in de omgeving van Frederiksoord wandel. Dit heeft te maken met de wandelroutes die ik voor het Recreatieschap Drenthe controleer en onderhoud. Omdat het een prachtig gebied is om te wandelen en te fietsen (dat vind ik tenminste) is het een kleine moeite om de omgeving d.m.v. een blog onder de aandacht te brengen. Bijvoorbeeld met dit ommetje Frederiksoord. Tijdens deze knooppuntenwandeling van 7 kilometer ontdek je de andere kant van dit koloniedorp. Zoals het Sterrebos, de Van Swietentuin, het schooltje en nog meer prachtige gebouwen die je tussen Frederiksoord en Vledder tegenkomt.

Dit waren de artikelen van week 15. Wil je niks missen of wil je meer tips en inspiratie op het gebied van reizen, slapen, eten & drinken en nog veel meer. Volg mijn blog dan op FacebookTwitterPinterest en Instagram. Zie ik je daar?

Fijne paasdagen, groet van Marion

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.