Lees(ie) zondag week 2

Het is weer zondag: Lees(ie) zondag. Dus heb ik weer een blog gemaakt waarin alle stukjes van afgelopen week een plek hebben gekregen. Want misschien heb je door alle drukte een post gemist en wil je die nog even teruglezen. Ik wens je een fijne zondag met veel leesplezier.

Met ICE maak je jouw smartphone noodgeval proof

Tegenwoordig zijn onze smartphones steeds vaker vergrendeld. Bijvoorbeeld met een vingerafdrukscanner of pincode. Hierdoor kunnen hulpverleners in geval van nood niet bij je gegevens komen. Gelukkig is er een app waarmee je jouw mobiel noodgeval proof kunt maken. Namelijk door ICE. Dan kan jouw belangrijkste contactpersoon gebeld worden, zonder dat je telefoon eerst ontgrendeld moet worden.

Wel of niet naar Spanje deze zomer?

Heb jij ook zo’n zin om een vakantie te boeken? Nu de dagen weer wat langer worden begint het toch wel te kriebelen en verlang ik naar een reisje naar een zonnig oord. Daarnaast zijn er veel vakantiebestemmingen die het predicaat ‘veilig ‘ hebben gekregen. Dus wat let me om te kijken of we misschien toch naar Spanje kunnen deze zomer?

De zin en onzin van een annuleringsverzekering

En nu we het toch over vakantie hebben. Sluit jij altijd een annuleringsverzekering af voor als je vakantie onverwachts niet door kan gaan? Helaas keert deze verzekering niet in alle gevallen uit. Als je voor vertrek bijvoorbeeld corona krijgt of je beste vriendin komt te overlijden dan kun je geen aanspraak doen op deze verzekering. In deze blog lees je meer over de zin en onzin van een annuleringsverzekering.

Waarom het leuk is om reacties te krijgen

Bijna iedere dag verschijnt er of Facebook en op Instagram een blogpost van Mam is de hort op. Reageer jij daar weleens op? Nee? Waarom eigenlijk niet. Een reactie zorgt namelijk voor interactie wat ik persoonlijk heel leuk vind. Daarnaast lees je in deze post. dat reageren helemaal niet ingewikkeld te zijn.

Bellen op afspraak

Het klinkt misschien gek: bellen op afspraak. Alsof je naar de dokter gaat of een afspraak hebt met een instantie. Maar mijn beste vriendin en ik doen het al jaren. Omdat zij in de Randstad woont en ik in het Noorden zien wij elkaar niet zo vaak. Dus als we dan met elkaar bellen dan hebben we elkaar veel te vertellen. En daar hebben we dan tijd voor nodig. En dat plannen we in. Vandaar dat wij met afspreken wanneer dat ons het beste past. Dan sturen we elkaar even een appje. “Zullen we binnenkort even bijkletsen? Donderdag? 10 uur? Maak jij weleens een belafspraak?

Gebruik maaltijdpakketten zonder ze te kopen

Als ik in de supermarkt ben laat ik de kant-en-klare verspakketten meestal links liggen. Niet alleen omdat ik ze duur vind, maar omdat ik zelf een creatieve kookster ben en graag nieuwe recepten uitprobeer. En het liefst budgetvriendelijk natuurlijk. Maar ik haal wel graag inspiratie uit zo’n samengesteld pakket, en geef er dan mijn eigen draai aan. Want met een beetje creativiteit kun je zelf een “HalloVers” maaltijd op tafel zetten. Hoe ik dat doe lees je in deze post.

Dit waren de artikelen van week 2. Wil je niks missen of wil je meer tips en inspiratie op het gebied van reizen, slapen, eten & drinken en nog veel meer. Volg mijn blog dan op FacebookTwitterPinterest en Instagram. Zie ik je daar?

Fijne zondag, groet van Marion

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.