Lees(ie) zondag week 25

Na 2 weken van afwezigheid is er weer een Lees(ie) zondag. Namelijk die van week 25. In deze blog zet ik alle artikelen die afgelopen week zijn verschenen nog een keer op een rijtje. Ik wens je een fijne zondag met veel leesplezier.

Wat kun je in deze Lees(ie) zondag verwachten?

Een rondje door Nederland is altijd een goed idee. Zeker nu de zomer officieel is begonnen. Dus neem ik je mee naar Giethoorn, Frederiksoord, maar ook in Zwolle kun je de leukste plekken ontdekken. Verder tip ik de beste campingkaarten en supermarktacties (want waarom zou je de volle prijs betalen als je ook korting kan krijgen) en deel ik een paar makkelijke, zomerse recepten die heel erg lekker zijn.

En ook dit wil ik je niet onthouden. Want nu het vuurwerkverbod van de baan is en je overweegt voor de jaarwisseling een vakantiehuisje op een vuurwerkvrij vakantiepark te boeken. Wacht dan niet te lang met boeken.

Persreis Giethoorn + Frederiksoord

Ik was laatst op persreis. Samen met een tiental andere bloggers werden we een weekend in de watten gelegd en bezochten we 2 bijzondere plekken. Namelijk Frederiksoord en Giethoorn. Met als doel de andere kant van deze plaatsen onder de aandacht te brengen. Ik zal je vertellen wat we allemaal gedaan hebben.

We begonnen in Frederiksoord, onderdeel van de Maatschappij van Weldadigheid. In het Weldadig Oord maakten we een rondrit van ongeveer 1,5 uur met de Kolonie-Express. En kwamen we heel veel te weten over dit unieke gebied. Want gids en chauffeur Bob Veldman is naast uitbater van de Eetkaemer en klokkenmaker ook een geanimeerd verhalenverteller. En kent de historie van dit unieke gebied, dat zelfs is uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed op zijn duimpje. Meer weten? In deze post lees je alles over Frederiksoord: een omgeving met een verhaal.

Maar we bezochten ook Giethoorn, het Venetië van het Noorden. En als je denkt aan Giethoorn, dan denk je aan rietgedekte boerderijen, honderden bruggetjes én aan varen. Maar ook aan hordes buitenlandse toeristen. Voor deze blog zocht ik uit waar en hoe je kunt varen in Giethoorn, maar dan net even anders.

Lees(ie) zondag

Waarom de volle prijs betalen als je ook korting kan krijgen?

  • Hou je van kamperen en ben je niet (meer) gebonden aan de schoolvakanties? Dan kun je profiteren van fikse kortingen. Er zijn namelijk verschillende campingkaarten waarmee je buiten het hoogseizoen extra voordelig kunt kamperen.
  • Hoe je ook met supermarktacties voordelig een dagje uit kunt gaan, lees je in deze blog.
  • En als je met meerdere mensen met de trein hetzelfde traject aflegt, dan is de Groepsticket Daluren een aardig alternatief. Misschien heb je wat aan deze tip.

Maaltijdsalade met gerookte kip, noten en dadels

En dan is hier het recept van mijn favoriete maaltijdsalade. Want als de temperaturen stijgen sta ik het liefst zo kort mogelijk in de keuken. En dan heeft een gerecht, waarvoor je alleen maar wat hoeft te snijden en wat je vervolgens in een schaal kiepert, beslist mijn voorkeur. Dus deze maaltijdsalade met gerookte kip, noten, dadels en gemengde salade is dan precies waar ik zin in heb. Het recept vind je in deze blog.

Dit waren de artikelen van week 25. Wil je niks missen of wil je meer tips en inspiratie op het gebied van reizen, slapen, eten & drinken en nog veel meer. Volg mijn blog dan op FacebookTwitterPinterest en Instagram. Zie ik je daar?

Fijne zondag, groet van Marion

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.