lees(ie) zondag week 28

Het is Lees(ie) zondag. Dus zet ik alle artikelen van afgelopen week weer even op een rijtje. Heb je geen tijd gehad om mijn blogs te lezen grijp dan nu je kans. Niet alleen de artikelen van week 28, ook de stukjes die ik op Facebook en Twitter deelde komen in deze Lees(ie) zondag nog een keer voorbij. Ik wens je veel leesplezier.

Sloten is gek op zijn klassiekers

In 2016 begon ik aan de rubriek ‘de Elfstedentocht vanuit Hollands perspectief’ en probeerde ik alle 11 steden te bezoeken en er iets verrassends over te schrijven. Dus zo belandde ik in Sloten. Het Friese Sleat, bekend als het kleinste stadje van de Friese Elfsteden, schijnt ook het kleinste stadje ter wereld te zijn. Ik ben dan ook benieuwd of deze bewering klopt en wat Sloten nog meer voor mij in petto heeft.

Muizen in huis? Zo kom je er snel vanaf

Deze week in het nieuws: meer meldingen van overlast plaagdieren, vermoedelijk door corona crisis. Oh, wat herkenbaar. In de tijd dat ik in Friesland woonde hoorde ik ’s nachts regelmatig trippelende muizenpootjes tussen het plafond en de rieten kap van onze boerderij. BBRRRR. Dus schreef ik er een blogpost over. Hierin vind je een verzameling huismiddeltjes die muizen tegen kunnen gaan, maar ook hoe je professionele hulp kunt inschakelen.

De beklimming van de Peperbus

De Peperbus is hét icoon van de stad Zwolle. Als je over de snelweg rijdt en Zwolle passeert zie je de 75 meter hoge Onze Lieve Vrouwe toren, zoals de toren eigenlijk heet, boven de geluidswal uitsteken. In de volksmond heet hij de Peperbus, waarschijnlijk omdat de toren qua vorm op een peperstrooier lijkt. En iedere keer als ik er langs rijd neem ik me voor om die Peperbus eens te beklimmen.

Fietsen met een hondenfietskar

Het lijkt zo leuk: fietsen met een hondenfietskar. Die je net als een ‘gewone’ fiets kunt huren als je op vakantie bent. Zodat je gezellig met je viervoeter op pad kunt gaan. Toch lijkt dat gemakkelijker gezegd dan gedaan. In deze post vertel ik hoe je fietsen met een hondenfietskar tot een succes kunt maken.

Geef zakkenrollers geen kans met deze 10 tips

Zakkenrollers zijn een veelvoorkomend probleem in grote steden. En zeker in Barcelona. Dat er in de metro of in de toeristenbus iemand ‘per ongeluk tegen je opbotst, waardoor je even niet oplet en degene op hetzelfde moment je portemonnee uit je broekzak haalt. Zeker als het erg druk is kan een zakkenroller vaak ongemerkt zijn slag slaan.
Maar hoe kun je voorkomen dat je gerold wordt? Ik geef je 10 tips waar je op moet letten zodat je niet beroofd wordt.

Mijn vakanties door de jaren heen

De grote vakantie-uittocht is begonnen. Regio Zuid heeft nu ook vakantie. Dit alles gaat een beetje aan mij voorbij. Want sinds wij niet meer aan de schoolvakanties gebonden zijn oriënteren wij ons op een nieuw soort vakantie. Want tijden veranderen dus ook onze vakanties. Hoe mijn vakanties in de afgelopen 40 jaar – veertig jaar- zijn veranderd kun je in deze post lezen. Zijn jouw vakanties ook veranderd de afgelopen jaren?

Dit waren de blogs die ik in week 28 heb gedeeld. Volgende week weer een paar nieuwe. Wil je niks missen? Volg mijn blog dan op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram. Zie ik je daar?

Fijne zondag,

Groet van Marion

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.