Lees(ie) zondag week 28

De vakantie is begonnen, althans voor bijna alle delen van het land. Daarom vind je in deze Lees(ie) zondag week 28 wat zomers leeswerk. Zo reisde ik kriskras langs de 11 Friese steden en beschreef die vanuit Hollands perspectief. Ook laat ik zien hoe je heel makkelijk zelf een trouwkaart kan ontwerpen en dat je kopje cappuccino op de camping net zo lekker kan smaken als thuis. Ik wens je een fijne dag met veel leesplezier.

Zo maak je een unieke trouwkaart heel gemakkelijk zelf

Mijn trouwdag is alweer jaren geleden, maar de voorbereiding van onze bruiloft herinner ik me nog als de dag van gisteren. Wat heb ik daarvan genoten. En dan vooral van het maken van de trouwkaart. Hoe die moest worden had ik precies in m’n hoofd. Toch zou ik het maken van een trouwkaart nu anders aanpakken. Temeer omdat er tegenwoordig zo veel mogelijkheden zijn om van je trouwkaart iets persoonlijks te maken. Daarnaast maak je een unieke trouwkaart heel gemakkelijk zelf.

Kaartje2go - Uitnodigingen

Wandelen met de hond: het Veenweidenpad in de Wieden
platteland

Op nog geen 5 kilometer van Meppel vind je De Wieden. Een prachtig open gebied met trekgaten, bosjes en veel water. In dit natuurgebied zijn verschillende wandelroutes uitgezet, waarvan het Veenweidenpad ook toegankelijk is voor een wandeling met de hond. Aan de rand van het nationale park Weerribben-Wieden, vind je het Veenweidenpad waar de hond aangelijnd mee mag.

Heb je nog geen vakantieplannen voor de zomervakantie? Of kun je niet kiezen tussen een bijzonder plekje in het bos, aan zee, een attractiepark of een vakantiehuisje midden in de natuur? Of ben je net te laat met boeken? Ik heb een aantal last minute vakantiehuisjes in eigen land voor je gevonden.

Sloten is gek op zijn klassiekers!

Toen ik nog in Fryslân woonde reisde ik kriskras langs de Friese elf steden. De blogs die ik erover schreef kun je de komende periode teruglezen. In deze blog staat Sloten op het programma van mijn Elfstedenroute vanuit Hollands perspectief. Het Friese Sleat, bekend als het kleinste stadje van de Friese Elfsteden, schijnt ook het kleinste stadje ter wereld te zijn. Ik ben benieuwd of deze bewering klopt en wat Sloten nog meer voor mij in petto heeft.

Op naar Stavoren! Waar het vrouwtje op ons wacht

Van Sloten rijden we via Oudemirdum en Rijs naar Stavoren waar het Vrouwtje van Stavoren ons staat op te wachten. De route is afwisselend en gaat door een niet Fries landschap. De zachte glooiingen, kliffen, uitgestrekte loofbossen pal aan de kust en mooie vergezichten over het IJsselmeer zorgen ervoor dat het een bijzonder tochtje wordt.

Al 50 jaar alles voor de buitenmens. Voor 17:00 besteld = zelfde dag verstuurd!

Zo maak je ook op de camping een lekkere cappuccino

Op de camping wil ik lekkere koffie. En dan het liefst een cappuccino met een dikke laag schuim. Maar een Nespresso-apparaat sleep ik niet mee als ik op vakantie ga. Gelukkig weet ik wel hoe ik een perfecte schuimlaag op mijn koffie krijg. Ook op vakantie. In Zo maak je ook op de camping een lekkere cappuccino lees je het.

Dit waren de artikelen van week 28. Wil je niets missen? Volg mijn blog dan op FacebookTwitterPinterest en Instagram. Zie ik je daar?

Ik wens je een fijne zondag.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.