Lees(ie) zondag week 28

Hier is die weer: de Lees(ie) zondag. Namelijk die van week 28. In deze blog zet ik alle artikelen die afgelopen week zijn verschenen nog een keer op een rijtje. Ik wens je een fijne zondag met veel leesplezier.

Wat kun je in deze Lees(ie) zondag verwachten?

Het wordt warm de komende dagen, heel warm. Dus zit er niks anders op dan het hoofd (en het lijf) koel te houden en een beetje rustig aan te doen. Gelukkig passen de blogs van deze lees(ie) zondag precies bij deze tijd van het jaar. Want misschien gaat je kind na de vakantie naar de basisschool en ben je op zoek naar een kleinigheidje. Of twijfel je nog tussen een vliegreis of een vakantie met de internationale trein. En wat dacht je van een dagje Marker Wadden; het nieuwste natuurgebied dat Nederland rijk is? In deze Lees(ie) zondag vind je het allemaal. Lekker lezen dus.

Internationale treinreizen populair bij vakantiegangers. Welke zijn er?

Het aantal mensen dat met de trein op vakantie gaat naar het buitenland is flink gestegen. Door de chaos op de vliegvelden kiezen steeds meer vakantiegangers voor een internationale treinreis. De verwachting is dat die groei ook de komende tijd zal doorzetten. Maar welke internationale treinreizen zijn er allemaal en naar welke bestemmingen rijden ze? In deze blog een overzicht van de bekendste maatschappijen voor internationale treinreizen. Maar ik heb ook aanbieders van verzorgde internationale treinreizen gevonden.

Verras je kind af en toe met een kleinigheidje

En als je dan op reis bent geweest verras je kind dan met een kleinigheidje? Want misschien ben je een weekendje ‘de hort op’ geweest met vriendinnen, waardoor je kind je enige tijd heeft moeten missen. Hoe leuk is het om deze bij thuiskomst een cadeautje te geven? Een aantal leuke tips vind je in deze blogpost.

De hort op tijdens de (corona) zomer. Tips van 3 bloggers

Voor het artikel ‘De hort op tijdens de (corona) zomer’ heb ik de bloggers Yvonne Dijkstra, Lodi Kolhoop-Boonstra en Jeannet van der Knaap benaderd. Waarom? Hun blogs passen volgens mij goed bij wat de lezers van Mam is de hort op aanspreekt.

Hoewel hun tips waren bedoeld voor een zomer die beheerst werd door corona zijn die ook goed toe te passen in een zomer waar we weer veel meer kunnen.

Op ReisChecker.nl kun je vakantiebeoordelingen schrijven én lezen van onder andere hotels, campings en appartementen. Maar je kan ook je eigen persoonlijke vakantiechecklist samenstellen en zijn er nog veel meer handigheden te vinden voor een heerlijke en onbezorgde vakantie.

Een bezoek aan de Marker Wadden

De Marker Wadden is een redelijk nieuw natuurgebied vlakbij Lelystad. Deze eilandengroep is nog volop in ontwikkeling en wordt nauwlettend in de gaten gehouden door natuurinstanties en onderzoekers. Sinds een paar jaar is het gebied open voor bezoekers. In deze gastblog geschreven door Mirjam Hart van #eengoedereis kun je lezen wat je allemaal kunt verwachten bij een bezoek aan de Marker Wadden.

Dit waren de artikelen van week 28. Wil je niks missen of wil je meer tips en inspiratie op het gebied van reizen, slapen, eten & drinken en nog veel meer. Volg mijn blog dan op FacebookTwitterPinterest en Instagram. Zie ik je daar?

Fijne zondag, groet van Marion

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.