lees(ie) zondag week 29

Hier is die weer: de Lees(ie) zondag van week 29. In deze blog zet ik alle artikelen die afgelopen week zijn verschenen nog een keer op een rijtje. Ik wens je een fijne zondag met veel leesplezier.

Wat kun je in deze Lees(ie) zondag verwachten?

Heel Nederland heeft vakantie, dus trekken we massaal weg naar het zonnige Zuiden. Met het gevolg hele lange files. Nu al. Dus ga jij met je gezin de zomervakantie in het Zuiden doorbrengen en zie je als een berg op tegen die urenlange autoreis? Download dan een set autobingokaarten. Speciaal voor de reis naar het Zuiden. En vergeet ook deze handige barbecue niet mee te nemen. Of maak van te voren een pan heerlijke chili. En als de vakantie erop zit dan pik je natuurlijk een paar vakantiesouvenirs mee. Welke je souvenirs je wel maar ook niet moet meenemen lees je in deze Lees(ie) zondag. Lekker lezen dus.

Zomer in Fryslân: Bij-vriendelijk Buitenpost

Zoals je misschien weet heb ik jaren in Fryslan gewoon, in de buurt van Buitenpost. Maar hoe bijzonder is Buitenpost? Niet erg bijzonder, zal je op het eerste gezicht zeggen. Het centrumdorp Buitenpost in het Noordoosten van Fryslân heeft namelijk alleen een oude kerk, een modern gemeentehuis en een station waar de trein stopt die je van Leeuwarden naar Groningen brengt. Dus geen historische kern en het winkelaanbod is wat povertjes te noemen. Althans dat is mijn mening. Toch is Buitenpost bijzonder. En met name in 2018.

Tip. Zoek je een vakantie in de buurt van Buitenpost? Een plek waar niets moet en alles mag, een plek waar men kan ontspannen, ontdekken, onthaasten en ont-moeten. Dat vind én beleeft men bij Het Wylde Pad, een kleinschalig vakantiepark in het Friese Twijzelerheide. Hier geniet men van een bijzondere overnachting in een hip huisje, luxe appartement of unieke yurt. En dat volledig in festivalsferen! Ervaar de vrijheid om te doen wat men wilt, wanneer men wilt en relax in alle rust en ruimte. Het Wylde Pad is een waar paradijs voor volwassen wylde ones en kleine wylderikken.

Autobingokaarten voor de reis door Europa

Je kent het wel. Je bent nog maar net onderweg naar je vakantiebestemming of vanaf de achterbank wordt ‘Zijn we er al bijna?’ geroepen. Eigenlijk is dit het moment om de autobingokaarten voor de reis door Europa tevoorschijn te halen. Dus ga jij met je gezin de zomervakantie in het Zuiden doorbrengen en zie je als een berg op tegen die urenlange autoreis? Download dan snel deze gratis autobingokaarten, die ik speciaal voor de reis door Europa voor je heb gemaakt.

De Cadac safari chef 2 lite, een multifunctionele barbecue voor op vakantie

Barbecueën in natuur, maar ook op de camping is (vaak) alleen toegestaan als je voorzorgsmaatregelen in acht neemt. Ga dus niet barbecueën als het een lange tijd niet heeft geregend en neem ook geen goedkope wegwerp BBQ mee, die snel kan omvallen. Een Cadac safari chef 2 lite is een veel betere optie. Deze compacte barbecue neem je niet alleen makkelijk mee, er zitten ook meerdere accessoires bij waardoor je de kookmogelijkheden kan uitbreiden. In deze blogpost vertel ik waarom ik meer zo enthousiast ben over deze multifunctionele barbecue.

Makkelijke chili met zoete aardappel, ideaal voor op de camping

Een dag voordat we op vakantie gaan maak ik vaak een pan chili met zoete aardappel. Een vega recept wat je ook prima op de camping kunt maken. Maar je kunt dit gerecht ook van te voren maken, zodat je de chili bij aankomst alleen maar hoeft op te warmen.

Op ReisChecker.nl kun je vakantiebeoordelingen schrijven én lezen van onder andere hotels, campings en appartementen. Maar je kan ook je eigen persoonlijke vakantiechecklist samenstellen en zijn er nog veel meer handigheden te vinden voor een heerlijke en onbezorgde vakantie.

Welke vakantiesouvenirs moet je meenemen? En welke beslist niet

Als je op vakantie bent in populaire vakantiebestemmingen, worden op iedere straathoek vakantiesouvenirs aangeboden. Zodat je na afloop van je vakantie een herinnering mee naar huis kunt nemen. Daarnaast zijn er in je vakantieland altijd dingen die ze in ons eigen land niet hebben of daar net iets lekkerder, beter of goedkoper zijn. Maar welke vakantiesouvenirs moet je meenemen? En welke beslist niet. Je leest het in deze blog.

Dit waren de artikelen van week 29. Wil je niks missen of wil je meer tips en inspiratie op het gebied van reizen, slapen, eten & drinken en nog veel meer. Volg mijn blog dan op FacebookTwitterPinterest en Instagram. Zie ik je daar?

Fijne zondag, groet van Marion

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.