Lees(ie) zondag week 38

Omdat ik nog op vakantie ben zul je in deze Lees(ie) zondag van week 38 voornamelijk oude artikelen kunnen lezen. Toch zal er af toe een nieuwe post verschijnen. Want als ik ‘de hort op ben’ en er op de camping een beetje redelijke WIFI is, dan kan het zo maar zijn dat er opeens een nieuwe blogpost verschijnt.

Wandelen in het Mullerthal

Zeg je Luxemburg, dan zeg je goedkoop tanken. Want ik zal eerlijk bekennen dat ik Luxemburg alleen kende van de goedkope benzine. Tot deze vakantie. Die wij voor een deel doorbrachten in Luxemburgs ‘Klein Zwitserland’ zoals het Mullerthal ook wel wordt genoemd. En daarvan is niets gelogen. Tussen Mullerthal en Consdorf vind je het mooiste onderdeel van de Mullerthal trail. In deze post vertel ik er alles over.

Betaalbare doe-tips voor in Den Haag

Afgelopen dinsdag was het Prinsjesdag: vandaar deze post over Den Haag. Er is namelijk geen stad koninklijker dan Den Haag. En dat merk je als je door de stad wandelt en oog in oog staat met de vele statige bezienswaardigheden die deze Hofstad rijk is. Maar er is nog veel meer te zien en te beleven. En vaak helemaal gratis.

5 redenen waarom ik geen ansichtkaarten verstuur als ik op vakantie ben

Hoewel ik 5 redenen kan bedenken om geen ansichtkaarten te versturen als ik op vakantie ben, heb ik er deze vakantie toch 3 kaarten gekocht. Het heeft echter een kleine week geduurd voordat ik ze op de post kon doen waardoor alle argumenten waarom ik geen kaarten moet versturen nog maar eens heel duidelijk werden.  Afijn ze zijn verstuurd. ?

Welke vakantiesouvenirs moet je meenemen? En welke beslist niet

Maandag waren we een dagje in het Franse Colmar waar ik een etalage vol blikjes tonijn zag, die je zo als souvenir mee naar huis zou willen nemen. Toch zijn er ook vakantiesouvenirs die je niet moet meenemen. Welke dat zijn lees je in deze post. 

Een hotelontbijt in corona tijd. Wat is er anders aan?

Stonden voorheen de kazen, sapjes en alle andere lekkernijen uitgestald opeen buffet en kon je zelf kiezen wat je op je bordje legde. Het ontbijtbuffet ‘nieuwe stijl’ is een tikkeltje anders. Want tijdens corona is het hotelontbijt een van de dingen die vanwege de 1,5 meter maatregel flink is aangepast. Het hoe en waarom lees je in deze post. 

Kan een smartphone een fotocamera vervangen?

Tijdens de vakantie maak ik graag foto’s met mijn spiegelreflexcamera. Ik vind het leuk om mooie foto’s te maken en te experimenteren met verschillende lenzen. Maar soms heb ik geen zin om steeds met dat enorme gevaarte rond te zeulen. Dan fotografeer ik liever met mijn smartphone, die ik toch altijd bij me heb. Want met de extra camera’s die op een smartphone zitten kun je tegenwoordig steeds betere foto’s maken. Mijn Samsung is (bijna) een professionele camera, zonder er een te zijn.  Wat vind jij kan een smartphone een fotocamera vervangen?

4 Campingkaarten waarmee je voordelig buiten het seizoen kunt kamperen

Kamperen buiten het hoogseizoen is een stuk voordeliger met een Acsi campingcard. Wist je dat je met deze campingcard tot 60% korting krijgt op een kampeerplaats buiten het hoogseizoen? En met de handige app zie je in een oogopslag de campings waar jij naartoe wilt. Maar er zijn meer campingkaarten waarmee je voordelig buiten het seizoen kunt kamperen. In dit artikel vind je er vier.

Dit waren de artikelen van deze week. Wil je niks missen? Volg mijn blog dan op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram. Zie ik je daar?

Fijne zondag.

Groet van Marion

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.