Lees(ie) zondag week 40

Na 3 weken heerlijk vakantie te hebben gehad, konden wij er bij thuiskomst niet omheen. Regen, wind, en lage temperaturen. Het is herfst en ik vind het heerlijk. In deze Lees(ie) zondag week 40 vind je dan ook een aantal lekkere herfstrecepten, de leukste buitenlandse kerstmarkten, bespaartips (want we hebben ook nog stijgende gasprijzen) en nog veel meer. Lekker lezen dus. Terwijl de wind om het huis raast.

Dit vinden reisbloggers de leukste buitenlandse kerstmarkten

Kerstmarkten, je kunt er in december niet omheen. Maar het zijn er zo veel dat je niet weet welke je moet kiezen. Want welke buitenlandse kerstmarkten zijn echt leuk of juist net een beetje anders dan het standaard aanbod van Bratwurst en Glühwein? Ik stelde deze vraag aan een aantal reisbloggers die allemaal wat over hun favoriete kerstmarkt wilde schrijven. Een verzameling van de leukste buitenlandse kerstmarkten vind je in deze blogpost.

20 keer voordelig de hort op met seniorenkorting

Nu ik de 60 gepasseerd ben (je wordt ouder mam) behoor ik tot de groep senioren en krijg ik seniorenkorting. Natuurlijk is “age just a number” en wordt vriendelijk beweerd dat 60 het nieuwe 50 is. Het is toch, wat het is. Ik zit in de herfst van mijn leven. Gelukkig heeft ouder worden ook voordelen. Want vanaf je 55-ste verjaardag kun je al profiteren van seniorenkorting. Welke kortingen er zijn voor senioren lees je in deze blog.

Bourgondische stoofpot met bier: vandaag maken morgen eten

Stoofpotten en ovenschotels zijn bij mij favoriet. Waarom? Omdat je deze eenpansgerechten van te voren klaar kan maken. Dus uitermate geschikt zijn als je een dag laat thuis bent of geen zin hebt om uitgebreid te koken. Ander voordeel is dat een stoofpot de volgende dag nog lekkerder is. Maak deze Bourgondische stoofpot vandaag en eet het gerecht morgen.

En nu we het toch over herfstrecepten hebben: Het is dit weekend echt snertweer. En dat bedoel ik letterlijk SNERTweer! Wil je een keer echte lekkere erwtensoep maken? Probeer dan eens dit recept dat ruim voldoende is voor 2 flinke pannen erwtensoep. In deze blog vind je het recept van de lekkerste erwtensoep.

Gas besparen op de camping. Zo doe je dat

Nu we het toch over koken hebben. Want bovenstaande recepten staan toch nogal lang te sudderen op het fornuis. Hoe kun je thuis, maar ook op de camping gas besparen? In deze blog heb ik een aantal tips verzameld waarmee je tijdens het kamperen (maar ook thuis) minder gas hoeft te verbruiken. Doe er je voordeel mee.

Koop een boek tijdens de Boekenweek en reis gratis met de trein

Deze week werd ook de schrijver van het boekenweekgeschenk bekendgemaakt. Leuk. Maar ik hoop ook dat we weer op de laatste zondag van de Boekenweek (maart 2023) gratis met de trein mogen reizen, als je in het bezit bent van het Boekenweekgeschenk. Zoals als voorgaande jaren.

5 Tips voor een betaalbare wintersportvakantie

Ondanks dat ik een heerlijke vakantie heb gehad met onze camper, staat mijn wintersportvakantie op nummer 1. Maar deze wintervakantie is wel een behoorlijke kostenpost. Vandaar dat ik in de loop der jaren een aantal tips heb verzameld die je wintersportverblijf een beetje voordeliger kunnen maken. Ook in het hoogseizoen. In dit artikel zet ik 5 tips voor een betaalbare wintersportvakantie voor je op een rijtje.

Dit waren de artikelen van week 40. Wil je niks missen of wil je meer tips en inspiratie op het gebied van reizen, slapen, eten & drinken en nog veel meer. Volg mijn blog dan op FacebookTwitterPinterest en Instagram. Zie ik je daar?

Fijne zondag, groet van Marion

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.