Lees(ie) zondag week 50

Het is weer Lees(ie) zondag, maar ook de eerste zondag van de lockdown. Misschien had je vandaag nog wat kerstinkopen willen doen en zit je nu te denken hoe je dat allemaal gaat fiksen, zo in de laatste week voor kerstmis. Gelukkig zijn er nog dingen die je wel kunt doen nu de wereld weer op slot lijkt te zitten. In deze blog vind je weer wat tips en inspiratie om om de donkere dagen voor en na de kerst leuk door te komen. Ik wens je een fijne zondag met veel leesplezier.

Onder de loep: Compleet etentje bij De Beren

Misschien denk je bij deze restaurantactie van De Beren: “ja lekker, nu de horeca tot 14 januari gesloten is”. Gelukkig is deze actie geldig t/m 31 mei 2022 en waarschijnlijk is er dan meer mogelijk. En kun je weer genieten van een compleet etentje voor 2 personen mét een drankje erbij voor slechts 30 euro. In deze blogpost kun je er meer over lezen.

Zwolle tips in de donkere dagen voor kerstmis

Vanaf 10 december is de binnenstad van Zwolle weer sfeervol aangekleed. Ook staan de Lichtbeelden weer opgesteld, verspreid over alle deelgebieden in de binnenstad. Ze zijn in twee routes uitgezet en geheel corona proof te bewandelen. Meer info vind je op Lichtbeeldenroute.nl

En als je dan toch in Zwolle bent wandel dan door de stad met je eigen telefoon en leuke verhalen in je oren. Zwolle Unlimited, een overkoepeling van meerdere culturele organisaties, biedt het hele jaar door interessante en inspirerende audiotours. Sommige tours zijn gratis, voor andere betaal je 4 of 5 euro. Vanaf 18 december tot eind januari 2022 hebben ze daar vijf fantasievolle winterse verhalen aan toegevoegd met Zwolle als decor. Hartstikke leuk om juist nu, met Corona, te doen. Meer weten? In All kinds of things lees je er meer over.

Vakantiehuisje in de Ardennen? Check dan eerst deze 7 websites

Een vakantiehuisje in de Ardennen; wie wil dat niet. Deze prachtige omgeving op een paar uur rijden vanaf Utrecht is een populaire vakantiebestemming, maar ook top voor een weekendje weg. Dat is natuurlijk niet voor niets. Het prachtige landschap met de bossen, vele riviertjes en kleine dorpjes heeft veel te bieden. Een ideale omgeving om (een korte) vakantie te vieren. Maar waar vind je een leuk vakantiehuisje in de Ardennen? Ik vond 7 websites met de leukste vakantiewoningen.

11 Tips waarmee je kunt besparen op de kosten van je skipas

Ga je binnenkort op wintersport? Hou er dan rekening mee dat de kosten van skipassen flink zijn gestegen. Wil je op je skipas besparen? Koop een skipas dan online. Maar er zijn meer bespaartips. Je vindt ze in deze blogpost.

Mijn grootste boodschappen ergernissen

Ik heb een ontzettende hekel aan boodschappen doen. Het moet nou eenmaal gebeuren, dat realiseer ik mij al te goed, maar toch. Ik hou er niet van. En eigenlijk weet ik niet eens waarom ik er zo’n hekel heb. Maar ik weet wel dat veel dingen mij tegenstaan bij het boodschappen doen. En die zet ik op een rijtje in deze boodschappen ergernissen top 20.

Q + A Marion Stam

De Q + A voor dit artikel staat voor Question + Answer, (vraag en antwoord in gewoon Nederlands) die ik even heb “geleend” van Veronica Super guide. In deze rubriek met 9 vragen en antwoorden krijg je toch een ander beeld van de persoon die je alleen maar kent van de TV. En in dit geval die je kent van Mam is de hort op. Want vandaag stel ik de volgende 9 vragen gewoon aan mijzelf.

Dus wil je weten of ik extreme kerstvierder ben? Wat ik het eerst doe als ik in een hotelkamer ben? Of waar je me ’s nachts voor wakker kan maken? Lees dan even deze blogpost.

Dit waren de artikelen van week 50. Wil je niks missen of wil je nog meer tips en inspiratie op het gebied van reizen, slapen, eten & drinken en nog veel meer. Volg mijn blog dan op FacebookTwitterPinterest en Instagram. Zie ik je daar?

Fijne zondag, groet van Marion

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.