Lees(ie) zondag week 9

In deze Lees(ie) zondag week 9 vind je weer een blog met alle stukjes die afgelopen week zijn verschenen. Ik wens je een fijne zondag met veel leesplezier.

7 recepten om de week zonder vlees moeiteloos door te komen!

Morgen start de Nationale week zonder vlees. Dat betekent dat wij de komende geen vlees eten of ons beperken tot vleesvervangers. Die zijn er genoeg en vaak zo smakelijk dat het bij ons thuis niet eens opvalt als ik stiekem de kipfilet vervang door iets tofu achtigs. Maar ik heb ook een aantal echte vleesloze recepten die ik hier op tafel zet zonder commentaar te krijgen. In deze blog vind je 7 recepten om de week zonder vlees moeiteloos door te komen!

Handbagage: wat is dat precies?

Heb je een vliegreis geboekt en mag je op je vlucht alleen handbagage meenemen? Dan is het handig  om te weten wat je wel, maar ook wat je niet mag meenemen aan boord?  In dit artikel leg ik uit wat handbagage precies inhoudt. 

Reisartikelen.nl - Alles om niets te vergeten

250 jaar modegeschiedenis in de Nieuwe Kerk van Amsterdam

De Nieuwe Kerk op de Dam is een van de indrukwekkendste monumenten van onze hoofdstad. Die je waarschijnlijk kent door de koninklijke inhuldigingen en dito trouwerijen. Maar tegenwoordig is de Nieuwe Kerk vooral bekend om de vele kunst- en fototentoonstellingen. Zoals de tentoonstelling van 250 jaar modegeschiedenis, die tot april 2022 in de Nieuwe Kerk te bewonderen is.

Dus hou je van mode of ben je gewoon nieuwsgierig naar de bruidsjurk van Koningin Maxima? De tentoonstelling MAISON AMSTERDAM is zeker een bezoekje waard.

Afwisselend rondje Arnhem met de app van het Fietsnetwerk

Als ik een fietstocht maak dan is dat meestal een knooppuntenroute. Op internet vond ik de fietsroute Afwisselend rondje Arnhem die je er zomaar af kan plukken. Nadeel van deze voorgedrukte routes is dat je de route moet printen en bij de borden moet stoppen om te zien of je op de juiste route zit. Maar sinds kort heb ik app van het Fietsnetwerk ontdekt die alle printerafdrukken en routekaarten overbodig maakt.

Fietsen in Valencia

Als je Valencia echt wilt ontdekken: pak dan de fiets. Met wat Hollandse fietservaring is fietsen in Valencia namelijk prima te doen. Want ondanks dat het in de stad druk kan zijn, is er in Valencia veel aandacht voor fietsers. Er zijn veel fietspaden en de verkeerslichten, speciaal voor fietsers, sluiten goed op elkaar aan. Ook staan op alle plattegronden (ook die je gratis krijgt in je hotel) de fietsroutes aan gegeven. Fietsen in Valencia is een aanrader.

Dit waren de artikelen van week 9. Wil je niks missen of wil je meer tips en inspiratie op het gebied van reizen, slapen, eten & drinken en nog veel meer. Volg mijn blog dan op FacebookTwitterPinterest en Instagram. Zie ik je daar?

Fijne zondag, groet van Marion

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.