Met de auto naar Schiphol

Met de auto naar Schiphol. Waar parkeer je je auto?

Met de auto naar Schiphol? Waar parkeer je dan je auto? En wat kost dat niet? Want als je in het Noorden woont en om 5.30 uur op Schiphol moet zijn dan is de trein geen optie. En zit er niks anders op dan met de auto naar de luchthaven te gaan. Maar waar laat je dan je auto? Ik heb verschillende mogelijkheden om met de auto naar Schiphol te gaan uitgezocht. En omdat ik alle informatie niet voor mezelf wil houden heb ik die verwerkt in deze blogpost.

Lang parkeren op Schiphol

Als je met de auto naar Schiphol gaat en langere tijd je auto bij de luchthaven wilt parkeren dan zijn er verschillende mogelijkheden waarvan je gebruik kunt maken:

  • Shuttle parkeren
  • Valet parkeren

Shuttle parkeren

Bij shuttle parkeren rij je je eigen auto naar de gereserveerde parkeerplaats. Daar laat je je auto achter en vervolgens word je met een shuttlebus naar het vliegveld gebracht. De shuttle rijdt met een flexibel rijschema waardoor je nooit lang hoeft te wachten.

Via deze websites kun je  een parkeerplek op Schiphol reserveren: Shuttle parkeren Schiphol, Amsterdam airport parkeren, 24/7 parking en Budgetshuttle.

Valet parkeren

Bij valet parkeren rij je met de auto naar Schiphol en wordt je auto bij aankomst op het vliegveld overgenomen door een chauffeur. Die je auto elders parkeert. Na je vakantie staat de chauffeur je weer op een afgesproken plaats op te wachten en kun je direct naar huis rijden.

Bij Valet parking dacht ik altijd dat dat alleen was weggelegd voor mensen met veel geld en dure autos’. Maar dat is helemaal niet waar. Je kunt namelijk ook heel voordelig gebruik maken van deze service.

Welke van de 2 moet het worden?

Voor zover de theorie. Maar omdat ik eigenlijk met beide mogelijkheden geen ervaring heb, heb ik binnen mijn vriendenkring, maar ook op Twitter gevraagd naar welke van deze 2 de voorkeur uitgaat.

Daar kreeg ik veel reacties op. Weliswaar verschillende, want de een had goede ervaringen met 24/7 parking in Aalsmeer. Terwijl een ander adviseerde om vooral valet parking te proberen. Reden genoeg om beide mogelijkheden naast elkaar te leggen.

De voor- en nadelen als je met de auto naar Schiphol gaat

Valetservice

Met een Valet parkeerservice, ook wel MeetGreet genoemd rij je rechtstreeks met de auto naar Schiphol. Van te voren heb je aangegeven hoe laat je er zal zijn. En op het afgesproken tijdstip én op een afgesproken plaats staat een chauffeur op je te wachten. Je controleert samen de auto, noteert de kilometerstand en nadat je hem je autosleutel hebt overhandigd stapt de chauffeur in jouw auto en rijdt ermee naar een terrein waar hij jouw auto parkeert. Meestal een aantal kilometers van de luchthaven verwijderd. Bij terugkomst, zal de chauffeur de auto weer naar de luchthaven rijden. En kun je gelijk doorrijden naar huis.

  • Voordeel: Weinig tijdverlies. Je draagt je auto over en je kunt gelijk naar de vertrekhal.
  • Nadeel: Het is duurder. En je geeft je auto aan een wildvreemde mee. En je weet niet in welke staat je je auto terug krijgt Dat is eng.

Shuttle parking

Kies je voor shuttle parkeren dan rij je naar een parkeerterrein in de buurt van Schiphol. Bijvoorbeeld naar Aalsmeer. Daar parkeer je je auto. De parkeerterreinen hebben hun eigen shuttlebusjes met chauffeur die je afzetten bij de vertrekhal. Bij terugkomst word je door het shuttlebusje van het parkeerterrein weer opgehaald en mee terug genomen naar het terrein. Daar stap je in je auto en rij je weer naar huis.

  • Voordeel: Het is goedkoper dan valet parking.
  • Nadeel: Je moet met de (shuttle) bus naar de vertrekhal en bent hierdoor langer onderweg.

Waar hebben wij voor gekozen

Na beide mogelijkheden naast elkaar gelegd te hebben, hebben wij voor valet parking gekozen. Hoewel ik eerst dacht dat deze vorm van parkeren veel duurder zou zijn dan shuttle parking (de prijzen lopen namelijk nogal uiteen) stuitte mijn man op de website van Budget Valet BV, die erg voordelig was. Op de website zie je namelijk gelijk wat de kosten zijn. En die verschilden nauwelijks met de prijs die je voor 4 dagen shuttle parkeren zou betalen. En dan geeft het gemak en de tijdswinst natuurlijk de doorslag.

Vlieg je vanaf een andere luchthaven? In het artikel Zo vind je goedkope parkeerdeals op de bekende luchthavens kun je de parkeerdeals op Rotterdam en Eindhoven Airport vergelijken.

Onze ervaring met Valet parking

Het reserveren gaat heel gemakkelijk. We vullen thuis, achter onze computer onze gegevens in op de website en na afronding ontvangen we alle informatie in de mailbox.

Heen

Op de vertrekdag rijden we naar Schiphol. Als we er bijna zijn (ongeveer een half uur voor aankomst) bel ik met het kantoor van Budget Valet en geef aan hoe laat we zullen arriveren.

Op de A4 nemen we de afslag ‘Schiphol‘ en volgen we de borden ‘Vertrekhal‘. Je komt dan op de weg die vóór de drie vertrekhallen langs loopt.

Hier rijden we naar de vertrekhal waar we moeten zijn. En dat is niet ingewikkeld of zo.  Op borden staat duidelijk aangegeven bij welke vertrekhal we moeten staan. Op deze weg parkeren we de auto en we zien gelijk de chauffeur van Budget Valet staan.

We stappen uit, pakken onze bagage en vullen samen met de chauffeur het formulier in. Hierop vul je de kilometerstand, de tijd van aankomst en eventuele schades in. Meer hoef je niet te doen. Nou ja, de sleutels overhandigen. Nadat we dát hebben gedaan lopen wij gelijk naar de vertrekhal en kunnen wij aan onze vakantie beginnen.

Met de auto naar Schiphol

Op Groupon en Vakantieveilingen kun je regelmatig gebruikmaken van korting op deze parkeerservice.

Terug

Als we terug zijn van vakantie plegen we 2 telefoontjes. De eerste nadat we zijn geland. De tweede als we de bagage hebben ontvangen. Na dat laatste telefoontje lopen we rustig naar de plaats waar we onze auto op de heenreis hebben achtergelaten. Binnen 20 minuten na ons telefoontje met de chauffeur zien we onze auto aan komen rijden. Het is dezelfde chauffeur en aan de auto mankeert niets. Zowel aan de buitenkant als aan de kilometerstand is niets bijzonders te zien.

Het enige dat we hoeven te doen is onze handtekening zetten en nadat we onze autosleutel krijgen kunnen we gelijk op weg naar huis.

Is met de auto naar Schiphol goed bevallen?

Ik ben echt super tevreden over Budget Valet. Over de prijs (57,– euro voor 5 dagen), de service (duidelijk, snel en correct) en het gemak waarmee je je auto achterlaat maar ook waarmee je na je reis weer op weg kunt. Een aanbeveler dus.

Wil je ook gebruik maken van Budget Valet parkeren? Klik dan op deze link dan kun je gelijk reserveren. Als je via deze link een reservering maakt dan ontvang ik een klein percentage van de kosten. Voor jou verandert er niets. Maar voor mij is dit leuk meegenomen.

Dit artikel is geen samenwerking met Budget Valet. Maar is enkel gebaseerd op mijn eigen ervaring met deze organisatie.

Voor welke vorm kies jij als je lange tijd op Schiphol moet parkeren? 

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.