Mijn blog bestaat 3 jaar

Mam is de hort op is jarig. Vandaag bestaat mijn blog precies 3 jaar.  Dat moet gevierd worden! Of toch niet. Want ik hou helemaal niet van vieren.  En helemaal niet als het om mijn verjaardag gaat. Die laat ik het liefst stilletjes voorbij gaan. Maar met mijn blog is dat anders. Die ga ik vandaag gewoon in het zonnetje zetten.

Het ontstaan van mijn blog

Het idee om mijn blog Mam is de hort op  te beginnen, is  eigenlijk ontstaan tijdens het jaarlijkse “weekend weg” met mijn beste vriendin. We zijn hiermee begonnen toen we in 1997 allebei zwanger waren en en behoorlijk ver bij elkaar vandaan woonden. Om toch contact te houden besloten wij ieder jaar een weekend samen “de hort op te gaan”. Om lekker bij te kletsen én bij te tanken.

Voor zo’n vriendinnenweekend gingen wij op zoek naar een goed hotel voor niet te veel geld. Meestal werd dat een secret hotel van Hotelspecials. Sloegen wij onze slag als er voordelige treinkaartjes waren. En ook aan eten en drinken ging niet ons hele budget op. Kortom we gingen simpel weg voor niet te veel. Zodat wij er weer helemaal tegenaan konden!

Mijn blog bestaat 3 jaar

Die informatie over (voordelig) reizen, slapen, eten en drinken (en nog veel meer) werden de belangrijkste ingrediënten voor Mam is de hort op, die op 8 april 2016 online ging. En sindsdien heb ik heel wat geschreven over deze onderwerpen.

Daarnaast vind ik het leuk om activiteiten in mijn eigen omgeving te belichten. Want ook in het Noorden met name in de provincie Fryslân is veel te beleven.

Waar doe ik het voor?

Maar als je aan mij vraagt: “Waar doe je het voor?” Dan is het antwoord tweeledig. Ik doe het natuurlijk in de eerste plaats voor jou oftewel voor mijn lezers. Maar ook voor mijzelf.

Want als ik mij in een onderwerp verdiep: bijvoorbeeld waar vind je een betaalbare hotelaanbieder? En ik vervolgens heel veel websites met hotelaanbiedingen doorspit, de bijzonderheden op een rijtje zet en in een blogpost verwerk. Dan wordt niet alleen jij hier beter van. Ik heb hier zelf natuurlijk ook profijt van. Een win-winsituatie dus.

Bieden voor beginners op vakantieveilingen blog bestaat 3 jaar

Dát vind ik zo leuk aan mijn blog. Ik verdiep mij in de materie, waar ik zelf wijzer van word. Daarnaast doe ik  leuke contacten op met mede bloggers. Krijg ik af en toe een leuke opdracht,  waarvoor ik soms mijn comfortzone moet verlaten of via een andere invalshoek aan een artikel begin. Het houdt me scherp.

Bloggen is nog steeds leuk

Ik vind bloggen dus nog steeds leuk. En ik hoop dat jij het ook nog leuk vindt om mijn schrijfsels te lezen. Want vind je dat niet,  laat het mij dan gerust weten?

Ook als je merkt dat ik oudere artikelen te vaak deel op sociale media. Want Google hé. En ook het algoritme van Facebook zijn nogal grillig. Waardoor het zo maar gebeurt dat je niet alle stukjes te zien krijgt. Vandaar dat ik mijn blogposts wat vaker deel.

En mijn blog groeit

Maar bloggen is een intensief tijdverdrijf. Voordat ik op de knop publiceren druk heb ik een hoop werk verzet. Zo kan het gebeuren dat er weken, soms maanden overheen gaan voordat een stukje online gaat. Omdat ik geen tijd heb om het af te maken, meer informatie over het onderwerp nodig heb, er een leuke opdracht tussendoor komt, maar soms ook omdat ik niet de juiste toon weet te vinden.

Maar als er op maandag en woensdag een nieuw artikel “de lucht in gaat” dan sta ik daar ook helemaal achter. En dat wordt kennelijk gewaardeerd want ik zie het aantal volgers toenemen.

Mijn blog groeit! Van 613  in 2017 naar 3300  unieke bezoekers per maand in 2019. Daarnaast steeg het aantal views van 1994  naar 3500  per maand. Ook in het aantal volgers op Facebook groeide van 135 in 2017 naar 211 nu in 2019.

Naast Facebook en Twitter kun je mij ook vinden op Instagram. Hier deel ik niet alleen foto’s maar verwijs ik ook vaak naar het artikel dat erbij hoort.  En je vindt er  Instastories. Ook is Mam is de hort op op Pinterest te vinden. Handig voor als je een bepaalde tip wilt bewaren.

Dit kun je op mijn blog vinden

Kortom met mijn blog  probeer ik jou te inspireren hoe je simpel weg kunt gaan voor niet te veel geld, zodat je er weer helemaal tegenaan kunt. Dus de meeste keren gaan mijn schrijfsels over hoe je voordelig kunt overnachten, betaalbaar kunt reizen, maar ook voordelige deals op het gebied van (uit) eten en drinken komen voorbij.

Maar ik ben natuurlijk niet altijd de hort op. De meeste tijd ben ik gewoon thuis. Doe ik de was, ruim het huis op, maak de stal schoon, zit ik achter mijn bureau te werken en doe ik boodschappen. Net als jij.  Maar ook dan zijn er dingen die leuk zijn om te delen. Of het nou een lekker recept is, een creatief idee of gewoon een kijkje in mijn leven op het Friese platteland. Je kunt het allemaal lezen in de rubriek Mam is niet de hort op.

Nieuw is de rubriek “onder de loep”. Voor dit artikel ga ik uitzoeken wat er door een organisatie wordt aangeboden,  of de website een beetje duidelijk is en waarmee de organisatie zich onderscheidt van andere aanbieders.  Maar ik ga natuurlijk ook kijken of er geen addertjes onder het gras zitten als je een aankoop wilt doen of wilt boeken!Mijn blog bestaat 3 jaar

Wat wil jij op mijn blog lezen?

Maar misschien heb jij ook wensen? Misschien wil jij dat ik een bepaalde website eens “onder de loep neem” of wil je meer informatie over een bepaald onderwerp? Laat het mij gerust hieronder weten!

En als je niks wilt missen? Volg mijn blog dan op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram. Zie ik je daar?

Gerelateerde berichten

4 gedachten over “Mijn blog bestaat 3 jaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.