Missie geslaagd: mijn nieuwe smartphone wordt …….

Ik ben toe aan een nieuwe smartphone omdat mijn oude vertrouwde Samsung een beetje terminaal begint te worden. Hij functioneert nog wel, maar valt vaak uit. Want hij heeft het zwaar te verduren door alle handige apps die ik erop heb gezet voor als ik de hort op ga. Eigenlijk heeft hij zijn langste tijd wel gehad. Gelukkig heb ik een abonnement waardoor ik om de twee jaar recht heb op een nieuw toestel. En dat moment is nu aangebroken. Ik mag op zoek naar een nieuwe telefoon.

Eigenlijk zijn er twee uitdagingen:

Maar is dit ook niet het moment om na te denken of ik over moet stappen naar een andere provider? Want als je in een buitengebied woont zoals ik, dan is het netwerk en het bereik zeker een aandachtspuntje als je een telefooncontract gaat afsluiten of verlengen. Er zijn namelijk nog steeds plekken in Nederland waar het mobiele bereik een groot probleem is.  Zo ook bij mij in de buurt. Dus eigenlijk zijn er twee uitdagingen:

  1. Hoe vind ik een smartphone die bij mij past?
  2. Én een provider die aan mijn wensen voldoet?

Welke smartphone past bij mij?

Uiteraard moet mijn nieuwe smartphone beter zijn dan het toestel dat ik nu heb. Maar ik heb meer eisen. De camera moet goed zijn want ik wil scherpe foto’s kunnen maken voor mijn blog. En onderweg wil ik ook kunnen genieten van een filmpje op mijn mobiel. Dus een groot scherm is zeker een must. Daarnaast moet mijn nieuwe mobiel klaar zijn voor het snelle 4G-netwerk.

Maar welk toestel moet ik dan kiezen? Gelukkig zijn er websites waar je door een paar simpele stappen een mobiel kunt vinden die aan jouw eisen voldoet. Je hoeft alleen maar je wensen aan te geven op het gebied van design, snelheid, gebruiksgemak en wat je maandelijks wilt uitgeven (heel belangrijk). Vervolgens verschijnen alle telefoons die aan mijn wensen voldoen. En laat de Samsung S8 als winnaar naar voren komen.

Eigenlijk niet verwonderlijk want de Samsung S8 heeft een langer beeldscherm dan mijn vorige toestel waardoor je prima een filmpje kunt bekijken. Daarnaast beschikt deze telefoon over een super camera met 8 megapixels en is hij in 4 verschillende kleuren verkrijgbaar.

én welke provider biedt de beste dekking

Nu de provider nog. Want met mijn nieuwe Samsung S8 moet ik toch wel minimaal kunnen profiteren van het snelle 4G-netwerk waartoe hij is uitgerust. Je kunt het je misschien niet voorstellen maar er zijn plekken in ons land waar je niet of nauwelijks bereik hebt.  Dat je in huis niet eens kunt bellen bellen of gebeld worden. Dat mobiel internet, sms’en en zelfs 112 bellen problemen oplevert. Dat je in zo’n geval naar een ‘speciale plek’ in de buurt moet gaan om bereik te krijgen. Absurd toch!

Maar ik heb een website gevonden waarop je precies kunt zien hoe het met de dekking is gesteld in de gemeente waar jij woont. Zoals op 4G dekking, die regelmatig controleert waar 4G beschikbaar is. Als je op de dekkingskaart je postcode invult en een provider kiest, dan kun je aan de kleur zien hoe goed het bereik van deze provider is in jouw omgeving. Zowel binnen- als buitenshuis. En dat is reuze handig.

Op de dekkingskaart kun zien hoe goed het bereik verschillende providers is in jouw omgeving
Op de dekkingskaart kun zien hoe het bereik is van verschillende providers in jouw omgeving

Missie geslaagd

Ik ben eruit. Mijn nieuwe telefoon wordt de Samsung S8 in combinatie met een abonnement dat goed bereik heeft bij mij in het buitengebied. Het is nu alleen nog zaak om een mooie kleur uit te kiezen én een passende bundel die bij mijn behoeften, maar ook bij mijn portemonnee past. Maar die is helemaal aan te passen zie ik op de website. Dat komt dus wel goed.

Dit artikel is gesponsord door T-mobile.

 

Gerelateerde berichten

21 gedachten over “Missie geslaagd: mijn nieuwe smartphone wordt …….

  1. Altijd fijn, een nieuwe telefoon. Ik ben nog steeds heel blij met m’n Nexus en mag ook binnenkort een nieuw abonnement uitkiezen, tot nu toe werkt T-mobile bij mij ook altijd zonder klachten.

  2. heel herkenbaar mijn abonnement loopt ook binnenkort af. IK had het probleem niet met het toestel maar meer met een sim-only of toch weer een toestel erbij… Super dat jij toch makkelijk de keuze hebt kunnen maken. Het is even een uitzoekwwerkje, maar dan heb je ook wat!

  3. Fijn dat je een keuze hebt kunnen maken! Ik ben altijd heel lastig. Ik vind Android het fijnste werken maar ik vind de layout van de apps en de schermen vaak minder mooi. iOS van iphone is gewoon vervelend om mee om te gaan dus heb ik voor mezelf een goede middenweg gevonden. Huawei heeft gewoon andriod systemen op hun telefoons maar meer een iphone uiterlijk qua apps en layout. Heb gelukkig overal wel bereik met mijn provider behalve thuis valt het soms tegen maar dat heeft iedereen hier op 12 hoog haha.

    1. De meeste research ging zitten in het bereik van mijn telefoon. Hier in het buitengebied is die niet altijd zo goed. Vandaar dat ik daar goed naar heb gekeken.

  4. Goed om te weten dat zij het ook goed doen in het buitengebied! Daar sta ik tijdens het kiezen vaak niet bij stil, maar dat is echt wel een dingetje. De dekking is lang nog niet overal in Nederland echt super en aangezien ik de meeste tijd doorbreng in het buitengebied… Mooie telefoon in ieder geval, ook een beetje een gunstig prijskaartje?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.