Gewoon beginnen

Over goede voornemens en gewoon beginnen

Ik doe niet aan goede voornemens. Gewoon omdat ik ze meestal niet kan waarmaken. En ik ben niet de enige. Want waarom komen ieder jaar dan dezelfde goede voornemens voorbij: zoals stoppen met roken, afvallen en meer bewegen. Het is altijd hetzelfde liedje.

Het motto #BeginGewoon vind ik veel realistischer. Met name als het om “goede” voornemens gaat kun je beter maar gewoon beginnen in plaats van het je voor te nemen.

Wat is er van mijn voornemens  terechtgekomen?

In 2018 nam ik mij een aantal dingen voor, die ik niet heb waargemaakt. Zoals het bezoeken van de (voor mij ) laatste 2 steden van de Friese Elfstedentocht vanuit Hollands perspectief. Nog steeds staan Bolsward en Franeker op mijn to do lijst.

En dan die Tweet of de week. Ik geloof dat ik in 2018 slechts 1 keer ben ingespeeld op wat op Twitter trending was. Toen ging het over Facebook en duikelde iedereen over elkaar heen. Dus ook ik. Maar dáár is het bij gebleven. Ik beloof dus niet dat de rubriek Tweet of de week zal blijven.Gewoon beginnen 2

Gewoon beginnen

Toch zijn er voornemens die ik wel heb gerealiseerd. Waaraan ik wel gewoon ben begonnen. Zoals aan de rubriek: Mam is niet de hort op waarin ik je laat meekijken in mijn leven. Want hoe leuk ik het ook vind om simpel weg te gaan voor niet te veel; de meeste tijd ben ik gewoon thuis. En daar valt ook wel wat over te vertellen. Vandaar deze rubriek.

Maar ook de Lees(ie) zondag, waarin ik alle artikelen die de afgelopen week op Mam is de hort op zijn verschenen nog eens op een rijtje zet. Zodat je deze zondags op je gemak kunt teruglezen.

En de hele zomer plaatste ik op woensdag een blogpost onder de noemer Zomer in Fryslân met daarin tips om hier, bij mij in de omgeving te gaan doen. Want naast #LF2018  is er in Fryslân zoveel te doen én te beleven dat ik er graag de aandacht op wil vestigen.

En het laatste idee waaraan ik in 2018 gewoon ben begonnen is de Weekendtip, die iedere vrijdag om 15.00 uur (alleen) op Facebook verschijnt. Met daarin tips op het gebied van reizen, slapen, eten & drinken zodat je  in het weekend lekker “de hort op” kunt gaan.Gewoon beginnen

Wat heeft dit opgeleverd?

Natuurlijk is het leuk om te zien wat deze inspanningen en al deze schrijverij mij in 2018 hebben opgeleverd. Vandaar een opsomming van de succesjes, waar ik best trots op ben.

 • Mijn blog groeide van 613   naar 1734 unieke bezoekers per maand. Daarnaast groeide het aantal views van 1994  naar 2439 views per maand.
 • Ook het aantal volgers op Facebook steeg van 135 in 2017 naar 194 in 2018.
 • Van de artikelen die in 2018 zijn verschenen is het artikel Gratis activiteiten tijdens Leeuwarden Fryslân 2018 het meest gelezen.
 • Ik ben regelmatig benaderd voor een leuke betaalde opdracht. De meeste opdrachten kreeg ik via Linkpizza en Jumey. Een aantal bedrijven benaderde mij rechtstreeks met de vraag of ik wilde samenwerken.
 • Een oproep in de Facebookgroep Reisbloggers inspiratie en promotie  zorgde ervoor dat een aantal enthousiaste reisbloggers mee wilde werken aan een artikel over kerstmarkten.Hun leukste tips en to do’s vind je in de blogpost De Leukste kerstmarkten volgens reisbloggers.
 • Naast Facebook en Twitter kun je mij ook vinden op Instagram. Maar dat  medium vraagt toch om een andere aanpak. De Instachallence van Willy van der Valk kwam dan ook op het juiste moment. In deze challence heb ik veel geleerd over hoe ik mijn blog ook op Instagram kan promoten. Maar ook mijn kinderen geven mij tips hoe ik een en ander kan aanpakken.
 • En dan is er natuurlijk Pinterest: ook een nieuwe wereld  voor mij. Gelukkig organiseerden  Sjouke Bakker en Fleur Miller een Pinterestchallenge waarvan ik veel heb opgestoken.

Kortom door gewoon te beginnen en dingen te doen kom je een heel eind en die koers wil ik vasthouden. Ook in 2019 ga ik er voor zorgen dat je simpel weg kunt voor niet te veel. Door aanbiedingen die ik voorbij zie komen te analyseren, uit te pluizen om te zien of je hiermee echt voordeliger uit bent. En zet ik de beste acties voor je op een rijtje zodat je nooit teveel betaalt.

Daarnaast deel ik mijn ervaringen en tips waar jij hopelijk iets aan hebt. Want daarin probeer ik mij met Mam is de hort op te onderscheiden. Ook in 2019.

Maar misschien heb jij als lezer andere wensen. Misschien zijn er dingen waar jij meer over wilt weten. Vertel het gerust?

Gerelateerde berichten

10 gedachten over “Over goede voornemens en gewoon beginnen

 1. Ik ben niet van de goede voornemens, is soms alleen een teleurstelling als het niet lukt. Ik ga extra trots zijn op momenten die mij plots overkomen

 2. Goed idee zeg. Ik neem mezelf al tijden voor om toch eens in Instagram te duiken. Misschien moet ik jouw raad gewoon volgen en gewoon beginnen 🙂

 3. Goed bezig! Ik heb zelf eigenlijk nooit goede voornemens gemaakt, maar dit jaar toevallig wel. Vind het toch ook wel een soort van stok achter de deur als ik het op mijn blog neerzet hihi

 4. Lekker doorgegaan zo. En goed hoor om geen voornemens te hebben!! Ik sta er ook wel zo in. Hoewel ik dit jaar een goed voornemen heb: elke dag kerst vieren!!

 5. Gewoon beginnen is vaak de beste manier om ergens aan te starten. Je kunt op die manier ook veel makkelijker je doelstellingen bijsturen wanneer nodig.
  Ook ik heb de laatste maanden van 2018 een aantal nieuwe maar ook risicovolle uitdagingen aangenomen.
  Zo ben ik nu volledig als ondernemer aan de slag!

  Misschien is de documentaire The Secret (op Netflix) interessant mocht je dit niet kennen. Het gaat over de wet van de aantrekkingskracht. In 1 zin samengevat, alles wat je aandacht geeft dat groeit. ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.