Utrecht

Voordelig parkeren en slapen in Utrecht

Toen mijn man voor zijn werk naar Utrecht moest was de eerste vraag: Waar zal ik de auto parkeren? En omdat hij er al vroeg moest zijn en het vanaf het Noorden toch wel een stukje rijden is besloot hij er een nachtje aan vast te plakken én er samen met mij heen te gaan. Nou ben ik altijd wel te porren voor een nachtje weg en het boeken van een leuk betaalbaar hotel in een leuke stad kun je gerust aan mij overlaten. En een voordelige parkeerplaats weet ik ook wel te vinden.

Voordelig parkeren in Utrecht

Parkeerkosten kunnen een bezoek aan een stad idioot duur maken. Vandaar dat ik in de meeste gevallen de auto net even buiten de stad parkeer en mét het openbaar vervoer naar het centrum ga. In Utrecht, maar ook in verschillende andere grote steden zijn namelijk een aantal P+R terreinen, ook wel transferia genoemd, waar je heel goedkoop kunt parkeren en je krijgt ook nog gratis vervoer voor 5 personen naar de binnenstad!

In Utrecht gaat mijn voorkeur uit naar P&R de Uithof, een vrij nieuwe P+R aan de oostkant van de stad bij het universiteitsterrein de Uithof. Als je hier klikt dan kun je gelijk de route er naartoe plannen vanaf jouw adres.

P&R aan de rand van Utrecht
P&R aan de rand van Utrecht

Wat betaal je als je gaat parkeren?

Voor een combikaartje (parkeren en reizen) betaal je slechts € 5,- en is geldig voor een rit met bus of sneltram (heen en terug) voor maximaal 5 personen op één dag.

De bus doet er ongeveer 20 minuten over en rijdt dwars door het centrum van Utrecht en gaat elke 7 minuten in de spits en buiten de spits elke 10 minuten. Ideaal toch? Ik heb nu al een paar keer gebruik gemaakt van deze voordelige manier van parkeren in Utrecht en zal er nu zeker weer gebruik van maken.

Betaalbaar slapen

Omdat wij  een nachtje eraan vastknoopten ging  ik op zoek naar een betaalbaar hotel. Nu ben ik zelf fan van de zogenaamde secret hotels van Hotelspecials. Dus mijn missie was een secret hotel in Utrecht zien te vinden. Uiteindelijk is dat gelukt. In veel steden kun je namelijk een secrethotel vinden.

Twee dagen voor vertrek hoorde ik dat wij in Park Plaza zouden overnachten. Een vier sterren hotel vlakbij het Centraal Station van Utrecht.

De prijs van een secret hotel altijd scherper is dan het tarief dat je normaal gesproken betaalt voor een overnachting. Voor deze korting moet je wel van een geheim houden. Want 48 uur vóór vertrek weet je pas in welk hotel je overnacht en krijg je de exacte locatie te horen. Maar daardoor pak je wel extra voordeel en wacht je in de meeste gevallen een aangename verrassing.

Waar parkeer en overnacht jij als je weekend naar Utrecht gaat?

Gerelateerde berichten

3 gedachten over “Voordelig parkeren en slapen in Utrecht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.