Secret hotel vs Secret Escapes

Secret hotel vs Secret Escapes

Ik boek graag een secret hotel via Hotelspecials.  Ik hou namelijk wel van een verrassing én van de korting die dat oplevert. En laten dat nou de kenmerken zijn van een secret hotel. Dat het hotel geheim blijft tot 48 uur voor aankomst maar dat je daardoor wel een flinke korting krijgt.  

Maar de laatste tijd zie ik op TV ook commercials van Secret Escapes. Hierin doet een mevrouw, op bed gezeten heel geheimzinnig over haar verblijf  in een “heel duur hotel” en doet alsof zij dát geheim eigenlijk niet verder mag vertellen.

Ondanks dat ik het een erg irritante reclame vind maakt  het mij wel nieuwsgierig. Ik heb daarom een klein onderzoekje gedaan naar de verschillen tussen secret hotels en Secret Escapes.

Secret Escapes

Secret Escapes werkt samen met 4- en 5-sterren hotels overal ter wereld om er zo voor te zorgen dat hotels niet met lege kamers blijven zitten. Een lege kamer levert namelijk niets op en dat is nou precies de reden waarom luxe hotels graag met deze organisatie samenwerken en jij een flinke korting kunt krijgen.

Wil je profiteren van deze aanbiedingen dan moet je eerst lid worden. Dat is gratis en gaat gemakkelijk via je Facebookaccount. Daarna krijg toegang tot exclusieve deals die zelfs tot 70% korting kunnen oplopen. Naast flinke korting, krijg je via de zogenaamde Secret Escapes deals regelmatig extraatjes zoals een welkomstdrankje, late check-out of gratis toegang tot de spa-faciliteiten.

Secret Escapes vs secret hotel bij Hotelspecials 

Maar zijn de Secret Escapes echt voordeliger dan een secret hotel? Ik neem de proef op de som. Ik geef een zoekopdracht voor een (willekeurig) hotel in Delft voor 2 personen in juli 2016. Met als resultaat dat ik bij Secret Escapes kan overnachten in een Hampshire hotel in het centrum van Delft voor 85,– per nacht. Dit is exclusief  toeristenbelasting maar inclusief ontbijt en welkomstdrankje.

Kies ik een secret hotel  in Delft bij Hotelspecials dan betaal ik in dezelfde periode 62,50 per nacht, dit is exclusief administratiekosten van 10,– en toeristenbelasting maar een ontbijt is bij de prijs in begrepen. Het hotel waarin ik slaap is dan wel geheim. Het enige dat ik weet is dat het een 4 sterren hotel is in het centrum van Delft. En dat zou zo maar het Hampshire hotel kunnen zijn want die kun je voor 89,78 ook gewoon boeken bij Hotelspecials. Het ligt in het centrum en heeft 4 sterren.

Wie van de 2 is goedkoper?

Het maakt dus eigenlijk niet zoveel uit of je lid bent van Secret Escapes of wanneer je kiest voor echt secret hotel bij Hotelspecials. Voordeel van Secret Escapes is dat je gelijk weet in welk hotel je slaapt maar dat je toch wel een behoorlijk bedrag betaalt voor je overnachting en je je ergens aan moet verbinden.

De secret hotels van hotelspecials zijn dan toch meer “geheim” en kunnen heel voordelig uitpakken. En je zit nergens aan vast.

Wat zou jij doen? Ga je voor een secret hotel of voor een secret escape?

Gerelateerde berichten

15 gedachten over “Secret hotel vs Secret Escapes

 1. Het is wel spannend dat je niet weet in wat voor hotel je slaapt, maar aan de andere kant vind ik het ook leuk om me te kunnen verheugen op verblijf in een bepaald hotel. Dus dan zou ik denk ik toch eerder voor SecretEscapes kiezen 🙂

 2. Wat is dit leuk zeg ik kende het eigenlijk helemaal niet! Het lijkt me wel eens leuk om een hotel te boeken zonder dat ik precies weet welke het is ?

 3. Wat leuk om dit te gaan vergelijken en onderzoeken, het lijkt me best spannend om gewoon heen te gaan en te zien waar je terecht komt. Ik ken beide eigenlijk niet. Als ik ooit een hotel boek doe ik dit gericht,omdat ik dan echt ergens perse wil zijn. O ik zie trouwens ineens dat dit een bericht uit 2016 is haha is het dan nog wel relevant? Of ken ik daarom deze onderwerpen helemaal niet.

 4. Wij zijn al zo lang niet op vakantie geweest en ook niet in een hotel. De laatste keer was misschien 10 jaar geleden dat ik voor het laatst in een hotel zat haha ik ken het helemaal niet; een secret hotel of escape…

 5. Op google plus klikte ik deze post aan omdat ik dacht iets over Londen te lezen, maar hier heb je het over Delft, dus ik begrijp het verband niet zo goed. Bedoel je dat je ook op deze manier een kamer in Londen kunt boeken?
  Anyway, ik vind deze prijzen nog steeds wat aan de hoge kant. Zelf betaal ik eigenlijk nooit meer dan 50 euro voor een hotelovernachting.

  1. Hallo Sunny het verband met Londen snap ik ook niet.
   Ik schrijf de laatste tijd wel over Londen maar dit is een afzonderlijke post waarin ik een willekeurig hotel in Delft heb gebruikt om de verschillen tussen een secret hotel en Secret Escapes aan te geven.
   Dat Google nu de dingen door elkaar gaat hooien is de schuld van Google.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.