Stedentrip met onbekende bestemming

Stedentrip met onbekende bestemming. Durf jij dat aan?

Hij is er weer. De 3-daagse stedentrip van HEMA. Naar een onbekende bestemming in Europa, inclusief vlucht en accommodatie voor slechts 95,– per persoon.  De HEMA lanceerde deze spectaculaire aanbieding voor het eerst tijdens haar 90ste verjaardag en nu zijn ze er weer. Weliswaar iets duurder, maar voor 95,– euro kun je al een weekendje weg

Stedentrip met onbekende bestemming in Europa

Ik hou van verrassingen, maar dan wel als ik weet naar welke plaats ik ga, vanaf waar ik kan vertrekken en wat het gaat kosten. Voor de rest laat ik mij graag verrassen. Bij deze HEMA-actie is de bestemming inderdaad een verrassing. Je weet namelijk pas een week nadat je gereserveerd hebt waar je naartoe je gaat. Het kan dus zo maar zijn dat je naar Rome of Barcelona vliegt, maar ook dat je ergens terecht komt waarvan je nog nooit hebt gehoord hebt of wat helemaal niet op je wensenlijstje staat.

Maar ook vanaf een onbekende luchthaven

Heb je een vertrekdatum gevonden dan moet je ook een luchthaven selecteren. Hierbij kun je kiezen uit Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Weeze, Bremen, Keulen-Bonn, Brussel, Charleroi of Lille. Dat kan dus ook een buitenlandse luchthaven zijn. Dát is wel iets om rekening mee te houden. Zeker als je je reis extra budget wilt maken door de combinatie met een goedkoop treinkaartje!

Gelukkig kun je een voorkeur aangeven voor minimaal 4 van deze luchthavens en hoor je binnen 7 dagen na reservering vanaf welke  luchthaven je vertrekt. Dus heb je nog even tijd om je reis er naartoe te regelen. Ook dan hoor je in welk 3-sterrenhotel je overnacht. Dit is overigens o.b.v. logies; het  ontbijt is niet inbegrepen.

Deze dingen kunnen het reisje duurder maken

Daarnaast betaal je nog toeristenbelasting aan het hotel en moet je rekening houden met de zogenaamde transferkosten, oftewel de kosten voor het vervoer van en het vliegveld naar je hotel. Die komen er dus nog bij.Kortom er zijn dus wel wat zaken die de nodige aandacht vragen en de kosten op kunnen drijven. Zoals:

  • De toeslag van 30.- p.p. die je betaalt als je vertrekt  op donderdag, vrijdag of zaterdag;
  • Wil je in de zomervakantie vertrekken, bijvoorbeeld tussen 16 juli t/m 19 augustus 2017 dan betaal je een toeslag van 20.- euro per persoon.
  • En ook is het niet mogelijk vertrek is niet mogelijk om op 24, 25, 26 en 27 mei 2017 op 2, 3, 4 en 5 juni 2017 en tussen 21 december 2017 t/m 3 januari 2018 af te reizen.

Kortom in de periodes dat heel Nederland vrij is kun je de tickets niet gebruiken.

Daarnaast kan het vliegveld vanaf waar je vertrekt zomaar in Duitsland of in België liggen. En kunnen de kosten voor toeristenbelasting per land verschillen. En vergeet niet dat de transferkosten en de kosten voor het ontbijt en de overige maaltijden er nog bij komen.

Durf jij het aan?

Maar vind je dat juist een uitdaging en heb je nog wat vrije dagen tegoed dan is dit natuurlijk wel een aantrekkelijke actie van HEMA. De actieperiode loopt t/m 23 april 2017 dus wees er snel bij. Durf jij het aan? Klik dan door naar reserveringspagina dan kun je gelijk boeken. En laat na afloop gerust weten waar je uiteindelijk naartoe bent gegaan.

Zelf vind ik dit soort aanbiedingen altijd spannend. Maar Susan en haar vriendin durfden het wel aan en vertelden mij na afloop hoe de 3-daagse stedentrip hen is bevallen. Hun ervaring kun je lezen in Hoe is het bevallen? Die 3-daagse stedentrip van de HEMA.

Op de pagina van Hema tickets vind je trouwens regelmatig aanbiedingen waarmee je voordelig de hort op kunt.

Wil je nog meer tips? Volg Mam is de hort op dan op Facebook of op Twitter dan ben je altijd op de hoogte.

Related Posts

2 thoughts on “Stedentrip met onbekende bestemming. Durf jij dat aan?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.