Terugblik op de maand mei in instagram foto’s

Mam is de hort op kun je ook op Instagram vinden. Als je een kijkje in mijn leven wilt nemen zou ik dat zeker doen. Want ook als ik niet de hort op ben zijn er momenten die ik op de foto vastleg en waar een verhaal aan kleeft maar geen blog. Vandaag een terugblik op mei in instagram foto’s.

Op een mooie Pinksterdag

Soms is het heerlijk om “de boel te boel” te laten. En wanneer kan dat nou beter dan op een mooie Pinksterdag, waarop het ook nog eens heerlijk weer was.

Toen ik daar zat is trouwens wel de nieuwe rubriek Zomer in Fryslân geboren. Het is de bedoeling dat ik jullie vanaf juni iedere woensdag trakteer op een blogpost met tips om hier, in Friesland te gaan doen. Want misschien ben je deze zomer wel in de Provincie Friesland. Er is namelijk van alles te beleven tijdens #LF2018. En wat let je om dan ook een paar andere, kleinschalige activiteiten mee te pakken.

Station Buitenpost

Misschien herinner je je nog die foto van een ontzettend hoge trap, die de twee  parkeerplaatsen bij het station van Buitenpost moet verbinden. Een enorm gevaarte wat je moet beklimmen om bij de trein te komen.

Nu had ik laatst de pech dat er op het parkeerterrein waar ik normaal parkeer, geen plaats meer was. Dus moest ik mijn auto aan de andere kant van het spoor parkeren én moest ik die enorme trap beklimmen.

Toen ik eenmaal boven was stond ik oog in oog met deze foto. Niet zo’n bijzondere print, maar wel leuk om even vast te leggen. Maar toen ik deze foto op Instagram zette zag ik dingen die mij, bij het maken van deze foto helemaal waren ontgaan. Namelijk de weerkaatsing van het beeld in in de metalen platen van de enorme trap.

Dit kan alleen op het platteland

Omdat onze wortelboer langs zou komen maar wij het weekend weg waren dacht mijn man slim te zijn. Hij plakte het geld dat wij moesten betalen op de deurpost. Met daarbij dit vriendelijke briefje. Het was namelijk de laatste keer dit seizoen, dat onze wortelboer langs zou komen. (De worteltijd is namelijk voorbij en start weer in de herfst.

Toen wij zondags thuiskwamen, viel mijn oog op dit briefje met wortelgeld. Ik heb het laten hangen. Want toen maandags de wortelboer langskwam, omdat het er in het weekend niet van was gekomen, heb ik het geld van de deurpost gepeuterd en het geld mét het briefje overhandigd. We zien elkaar weer in de herfst.

Dit was mijn terugblik op de maand mei.  Wil je meer foto’s zien? Volg Mam is de hort op dan op Instagram. Zie ik je daar?

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.