Waar kan ik mijn bakfiets het beste verzekeren?

Vooral in de Randstad zijn ze niet meer weg te denken. Jonge moeders (en vaders) die hun kids vervoeren in een bakfiets. Reuze handig. Je kunt er niet alleen je kroost in kwijt, maar ook je boodschappen als het moet. Kortom, een bakfiets is enorm populair bij ouders die de hort op gaan. Maar, óók bij dieven. Vandaar dat een fietsverzekering geen overbodige luxe is.

Voorkom diefstal

Een bakfiets, en met name eentje met  elektrische trapondersteuning, is niet goedkoop. Aan de zogenaamde e-bakfiets hangt een behoorlijk prijskaartje. Vandaar dat ze erg gewild zijn bij fietsendieven. Zeker in de grote steden.

Om diefstal te voorkomen, kun je een paar dingen doen. Als eerste zorg je voor een goed slot, het liefst meer dan één. Daarnaast zorg je voor een fietsverzekering.

Zet je bakfiets goed op slot, het liefst meer dan één slot.
Zet je bakfiets goed op slot, het liefst meer dan één slot.

Waar kan ik mijn bakfiets het beste verzekeren?

Toen ik op zoek ging naar een goede verzekering, kwam ik uit bij de Centraal Beheer fietsverzekering. Je weet wel die van “Even Apeldoorn bellen!”.

Je kan je bakfiets niet alleen tegen diefstal verzekeren, maar ook tegen schade. Dus als je schade krijgt door een aanrijding of als je bakfiets omvalt, dan is er niets aan de hand.

Ook is de accu van je e-bakfiets standaard meeverzekerd. Als je je bakfiets uitleent aan een vriendin die even “de hort op wil” met haar kroost, dan geldt de verzekering ook! En dat is fijn te weten.

Heb je na een ongeval hulp nodig? Ze zijn 24 uur per dag bereikbaar.

Wat kost zo’n verzekering?

Wil je weten wat een fietsverzekering kost? Kijk dan eens op websites van verschillende verzekeraars. Daarop zie je gelijk welk bedrag je als basispremie betaalt en ook wat je eigen risico is.

Wordt je bakfiets ondanks alle sloten toch gestolen? Je krijgt standaard, tot 1 jaar na aankoop, de aanschafwaarde terug. Het maakt niet uit of je de bakfiets nieuw of tweedehands hebt gekocht. Dat vind ik wel een prettig idee. Je hebt wel genoeg aan je hoofd als je met een kar vol kids de weg op gaat. Zeker met zo’n duur ding met trapondersteuning.

De keus is aan jou

Dus, stel dat je van plan bent om een bakfiets te kopen voor je kids. En je wilt zeker weten dat je dure aanschaf goed verzekerd is. Kijk dan even op de website van Centraal beheer. Dan zie je gelijk dat het bedrag dat je maandelijks betaalt best meevalt en kun je zorgeloos met je gezin erop uit. En dat is toch wat je wilt als je een bakfiets aanschaft.

 

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.