Waarom geen kunstgras in je tuin?

Onderhoudsvrije tuinen zijn “in” tegenwoordig. Bij veel mensen staat een onderhoudsvrije tuin bovenaan het wensenlijstje. Iedereen wil een tuin met de uitstraling van een parkeerplaats waarin je niets hoeft te doen. Zodat de tijd die overblijft, besteed kan worden aan genieten met vrienden en familie.

Dat geldt niet voor mij. Ik ben geen fan van tuinen die voornamelijk uit tegels bestaan. Geef mij maar een stukje gras waar ik lekker met mijn blote voeten overheen kan lopen, waarop kinderen kunnen ravotten en waar ik de sprietjes tussen mijn tenen kan voelen. Ik vind het ook niet erg om wekelijks het gras te maaien, de tuin te sproeien en bij tijd en wijle de kantjes te knippen.

Kunstgras alternatief voor een betegelde tuin

Maar wat als je wel een groene grasmat wilt, maar niet beschikt over groene vingers? Of erg druk of vaak “de hort op” bent maar wel een mooie tuin wilt? Dan is kunstgras een prima alternatief.

Denk je bij kunstgras gelijk aan sportvelden. Tegenwoordig wordt kunstgras steeds vaker gebruikt in “gewone” tuinen. Want door de frisgroene kleur en de natuurlijke vorm van de grassprieten is kunstgras nauwelijks van echt gras te onderscheiden. Daarnaast heb je bijna geen onderhoud. Het wekelijkse grasmaaien behoort tot het verleden en het sproeien en bemesten van de grasmat wordt alleen nog maar bij de buren gedaan.

Foto: Top kunstgras
Tegenwoordig wordt kunstgras steeds vaker gebruikt in “gewone” tuinen. Foto: Top Kunstgras.

Voordelen van kunstgras

Je houdt dus tijd over voor andere dingen, maar je geniet wel van de voordelen die een gazon biedt. Want kunstgras:

  • heeft een natuurlijke uitstraling;
  • is duurzaam en gaat jaren mee;
  • vergt weinig onderhoud;
  • heeft geen mest en nauwelijks water nodig;
  • is milieuvriendelijk;
  • is veilig en zacht!

Daarnaast is zo’n grastapijt ook zo gelegd. Door jou of door de specialisten van Top Kunstgras.

Snel overzicht van de kosten

Met behulp van de slimme calculator die je op de website vindt, kun je precies uitrekenen wat zo’n grasmat je gaat kosten. Je hebt namelijk keus uit grassoorten in verschillende prijsklassen die precies aansluiten bij de ligging en het gebruik van het gras. Dus ligt jouw tuin in de schaduw, of heb je kinderen en wil je een trampoline in je tuin? Je vindt altijd een grasmat die bij jouw (gezin)situatie past. En door onderdelen zelf te doen of juist niet, kun je de prijs zo laag of zo hoog maken als je zelf wilt.

Kies je voor het leggen door de specialist dan ben je verzekerd dat alles piekfijn wordt gelegd. Wil je zelf aan de slag? Nadat je de bestelling hebt ingevoerd komt de specialist van Top Kunstgras bij je thuis om de afmetingen van je tuin en de grondeigenschappen te controleren. Zodat je zeker weet dat je de juiste bestelling hebt gedaan.

Lijkt kunstgras je wat?

Als de bestelling is geplaatst, wordt er een afspraak gemaakt voor de installatie van het kunstgras. Hierbij wordt natuurlijk rekening gehouden met de weersomstandigheden. Want als het vriest of sneeuwt dan moet je even wachten tot Koning Winter het land uit is. Maar verder zijn er eigenlijk geen belemmeringen die de aanleg van je nieuwe gazon in de weg staan.

Lijkt dit je wat? En wil je snel een nieuwe grasmat waarnaar je niet hoeft om te kijken? Neem dan een kijkje op de website van Top Kunstgras of kom langs bij de modeltuinen in het Limburgse Haelen.  En geniet nog dit voorjaar van een onderhoudsvrije tuin met een perfecte grasmat.

Modeltuin in het Limburgse Haelen. Foto Top kunstgras
Modeltuin in het Limburgse Haelen. Foto Top Kunstgras

Dit artikel is een samenwerking met Top Kunstgras

Zou jij kunstgras in je tuin willen?

Gerelateerde berichten

9 gedachten over “Waarom geen kunstgras in je tuin?

  1. Kunstgras kan zeker handig zijn in sommige gevallen! Wij hebben hier thuis wel wat grasmatten gebruikt om het gazon wat meer gelijk en zonder mos te krijgen. Staat heel verzorgd!

  2. Ik vind kunstgras prima voor op te hockeyen maar ik zal er zelf nooit voor kiezen maar ik me heel goed voorstellen dat mensen hiervoor kiezen omdat het erg praktisch is.

  3. Onze buurman heeft kunstgras en ik vind het echt lelijk. Wij hebben zelf een strakke tuin met tegels. Gras vind ik ook erg mooi, maar zie het niet zitten om het te moeten bijhouden.

  4. Ik heb er bij ons ook erg over getwijfeld. Je hebt tegenwoordig zulk mooi kunstgras. Alleen ivm de hond die er dan op zou gaan plassen en dan daarna onze baby die erop zou gaan spelen leek het mij toch niet zo een fris idee :). Het is wel echt een topoplossing verder. Ik ben zelf erg allergisch en dat probleem heb je hiermee niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.