Als het gaat om leuke uitjes, een nachtje in hotel of een avond uit-eten dan pluis ik alle aanbiedingen uit. Ik wil namelijk altijd weten of het voordeliger kan. En daar wil ik best moeite voor doen. De gevraagde prijs betalen kan altijd nog.

Maar als het gaat om overstappen naar een andere lening of energieleverancier ben ik nogal laks als het om uitpluizen gaat. Dat vind ik veel te veel gedoe.

Vergelijken is niet veel gedoe

Nu moet ik eerlijk zeggen, geld lenen doe ik niet zo snel. Natuurlijk hebben wij een hypotheek op ons huis. Maar voor grote uitgaven zal ik niet gauw een lening afsluiten.

Toch loont het zeker wanneer je een lening afsluit of een autoverzekering, telefoonaanbieder of energieleverancier gaat kiezen, deze vergelijkt met andere aanbieders. En dat is echt niet veel gedoe.

Het is zelfs heel simpel . Op de website van Overstappen.nl kun je namelijk direct alle aanbiedingen met elkaar vergelijken.

Wordt het korting of een welkomstcadeau?

Neem bijvoorbeeld energie aanbiedingen. Laten we die eens vergelijken. Op Overstappen.nl zie je dat er in de maand augustus 11 actuele energie aanbiedingen zijn.

Wat mij gelijk opvalt is dat de kortingen variëren. Zo ontvang je, als je bij NUON een 1-jarig contract afsluit  250,– korting. Kies je eenzelfde contract bij Eneco dan ontvang je (slechts) 175,– korting.

Heb je liever een leuke gadget in plaats van een vette korting. Scroll dan even omlaag. Want bij een 3-jarig contract bij Essent ontvang je een tablet cadeau t.w.v. 299,–

Zullen we het eens uitproberen?

Als ik dit zo zie wil ik weten wat ik met onze gezinssituatie kan besparen. In het groene invulscherm voer ik onze postcode en huisnummer in en de grootte van het gezin. In ons geval zijn dat 3 personen, want onze dochter woont sinds een aantal jaar op kamers, dus telt niet meer mee.

Als ik die gegevens invul zie ik gelijk een indicatie van ons gas- en stroomverbruik. En dat is handig. Want weet jij hoeveel stroom en gas je jaarlijks verbruikt? Ik niet. Laat staan dat ik weet waar ik deze gegevens kan vinden.

Als je je postcode en huisnummer invoert  tovert een handige tool de benodigde informatie  boven tafel. Daar is dus over nagedacht bij Overstappen.nl.

Na alles ingevuld te hebben (manlief vertelde mij nog even dat wij een energiecontract bij Essent hebben) hoefde ik alleen maar op de oranje balk te klikken.  Gelijk verschijnen de beste deals op het gebied van stroom en gas in beeld.

overstappen energie aanbieding

En dat zijn er nogal wat. Maar gelukkig kun je een top 3 samenstellen. Waarin je in een oogopslag ziet welke energie aanbieders voor jou aantrekkelijk zijn. Want als je op de oranje balk klikt zie je een uitgebreide productspecificatie, hoe de prijs is opgebouwd en welke bedrag je als welkomstkorting krijgt.

Overstappen dan maar?

Ik denk dat het zeker de moeite waard is om deze 3 aanbieders eens goed met elkaar te vergelijken en daarna gaan we gewoon overstappen.  Want de prijs gaat altijd omlaag en daarnaast :

  • Kom je nooit zonder gas of stroom te zitten;
  • Wordt je huidige energiecontract voor je opgezegd, behalve bij een verhuizing;
  • Heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In deze periode kun je kosteloos annuleren bij je leverancier.

Ik zou zeggen doen.

Dit artikel is een samenwerking met Overstappen.nl

 

 

 

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.