De beste budgettips voor een weekend de hort op

“Zullen we een weekend weg gaan?” Voor deze vraag mag je mij ’s nachts wakker maken. Lekker een weekend weg. De boel de boel laten en genieten van een heerlijk verblijf in een hotel. Slapen in een fris opgemaakt bed en de volgende ochtend je te goed doen aan een intercontinentaal ontbijt. Na zo’n weekend kan ik er weer helemaal tegenaan. En dat een weekend-weg geen fortuin hoeft te kosten laat ik je vandaag zien. Ik geef je beste budgettips voor een weekend de hort op.

Reizen

Als je voordelig met de trein wilt dan kun je het beste een voordelige treindagkaart kopen. Wil je weten wanneer er zo’n actie is kijk dan op goedkoop treinkaartje of op treinreiziger daar vind je alle lopende- acties.

En als je toch met de trein reist, neem dan bij aankomst een OV-fiets. Met een OV-abonnement betaal je slechts 3,85 voor een fiets die je de hele dag kunt gebruiken.

Budgettip: vanaf 12 maart a.s. zijn er weer bij het Kruidvat voordelige treinkaartjes te koop. En als je in het bezit bent van het boekenweekgeschenk dan kun je op zondag 18 maart zelfs helemaal gratis met de trein.

Slapen

Er is toch niets fijner dan tijdens je weekend weg in een hotel overnachten. Waar je bedje is gespreid, je ’s ochtends een bad of een heerlijke douche kunt nemen en soms zelfs een kopje koffie of thee op de kamer kunt zetten. Ik vind het pure verwennerij. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om voordelig een nachtje buitenhuis te slapen. Mijn favorieten kun je HIER nog eens nalezen.

Eten & Drinken

En als je toch de hort op bent dan wil je misschien ook wel ergens lunchen of uit-eten in een fijn restaurant.  Ook op eet- & drinkgebied valt voordeel te behalen. Sinds kort heeft ook de horeca ontdekt hoe zij van hun laatste tafeltjes af kunnen komen.

Op Dagpas en op  het laatste tafeltje vind je namelijk iedere dag last minute aanbiedingen bij de beste restaurants in bijna heel Nederland. Wil je op elk moment van de dag kunnen zien waar een goede aanbieding is en snel kunnen reserveren? Download dan de app op je smartphone. Hoe je dat doet lees je hier. Reserveren en betalen is dan super simpel.  En daarna, genieten maar. Na afloop natuurlijk nog wel even afrekenen. Maar wel dát gereduceerde bedrag.

En nog veel meer budgettips

Tijdens een weekend weg staat shoppen vast bovenaan je lijstje. En waar kan dat nou beter dan in een leuke winkelstraat. Ieder jaar wordt de leukste winkels straat van Nederland gekozen. Maar er zijn natuurlijk veel meer leuke winkelstraatjes. Maar die moet je wel weten te vinden. In mijn artikel De 10 leukste winkelstraten volgens Mam is de hort op vind je een aantal leuke winkelstraten.

Wil je liever met korting shoppen? Lever je kledingstukken die je  toch niet meer draagt of past in bij H&M.  Deze worden gerecycled en leveren ook nog geld op. Namelijk een korting van 15% die je weer kunt besteden aan de nieuwe voorjaarscollectie. In cashen met kleding die je toch niet meer aantrekt vertel ik je hoe dat werkt.

Heb je nog cadeaubonnen liggen? Neem ze dan mee als je gaat shoppen. Op VVV cadeaubonnen kun je zien in welke winkels je deze kunt inleveren. En ook al zijn ze wat gehavend. Ze worden zeker geaccepteerd. Hoe ik dat weet? Lees mijn blog Kun je beschadigde VVV bonnen nog gebruiken? Dan weet je gelijk waaraan een VVV-bon moet voldoen om nog bruikbaar te zijn.

Heb je wel eens van City cheques gehoord? Ik ook niet. Totdat ik toevallig ergens in een winkel een boekje met city cheques zag liggen. Ik was blij verrast. Met “city cheques” ontvang je namelijk  in een groot aantal steden en bij verschillende winkeliers veel voordeel of kun je voordelig kennismaken met producten, vaak zonder een minimum aankoopbedrag. Wil je weten welke steden meedoen kijk dan op de website van citycheques.

Simpel weg voor niet teveel

Zo zie je maar dat je simpel weg kunt voor niet teveel, zodat je er weer helemaal tegenaan kunt. Dat is het motto van Mam is de hort op. Wil je nog meer budgettips? Volg Mam is de hort op dan op Facebook of op Twitter dan ben je altijd op de hoogte.

Heb jij nog budgettips die ik aan dit rijtje kan toevoegen?

 

Gerelateerde berichten

7 gedachten over “De beste budgettips voor een weekend de hort op

  1. Wat een heleboel handige tips zeg! Mijn belangrijkste tip waar ik altijd veel op bespaar is door altijd zelf eten en drinken mee te nemen als ik ergens heen ga.

  2. Goede tips! Ik heb ooit eens gebruik gemaakt van een kruidvat actie. Toen zat ik voor een bepaald bedrag in een 4 sterren hotel en zat ook het eten erbij in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.