de hort op tijdens de corona zomer

De hort op tijdens de corona zomer. Tips van 3 bloggers.

We mogen ‘de hort weer op’! Vakantie vieren kan weer. Toch wordt deze zomervakantie niet zo zorgeloos als we gewend zijn. Vandaar dat ik 3 collega-bloggers heb gevraagd naar hun tip om de corona zomer door te komen.

Maak kennis met deze bloggers

Voor het artikel ‘De hort op tijdens de corona zomer’  heb ik de bloggers Yvonne Dijkstra, Lodi Kolhoop-Boonstra en Jeannet van der Knaap benaderd. Waarom? Hun blogs passen volgens mij goed bij wat de lezers van Mam is de hort op aanspreekt.

  • Zo vind je op Over Yvonne leuke wandelroutes, maar ook tips over boeken, lekkere recepten en zomerse activiteiten in het Noorden van het land.
  • Schrijft Lodi op Lodi blogt dagelijks informatieve stukken over lifestyle, gezin,  vrije tijd en eten & drinken.
  • En laat Jeannet op haar blog All Kinds of Things zien dat als je zestig plus bent, je nog jong genoeg  bent om leuke dingen te doen.

Over Yvonne | Is suppen leuk?

In de blogpost Is suppen leuk? Tips voor beginners vertelt Yvonne waarom suppen zo leuk is. Maar ze geeft ook tips voor als je de eerste keer op een supboard staat. Maar hoe doe je dat in tijden van corona? Hoe kun je 1,5 meter afstand houden tijdens de instructie. Ik vroeg het Yvonne.

Yvonne: Instructies voordat je gaat suppen zijn aan te raden, want welke kant van de peddel moet naar voren? Wat is de beste positie op het board?En vooral hoe voorkom je een nat pak? Suppen is volledig corona proof. Zowel tijdens het suppen als de instructie vooraf is afstand houden makkelijk.

De hort op tijdens de corona zomer

Lodi blogt | zomerse drankjes met groene thee citrus siroop

Staycation in de achtertuin? Maar dan wel met een zomers drankje binnen handbereik. In het artikel Zelf maken: zomerse drankjes met groene thee citrus siroop vertelt Lodi hoe je in een handomdraai met siroop de lekkerste ijsthee en mocktails kunt maken. Maar hoe brengt Lodi zelf de zomervakantie door?

Lodi: Hier zijn de plannen nogal gewijzigd wat de zomervakantie betreft. Vorig jaar november begonnen we aan de voorbereidingen van onze reis deze zomer naar Amerika. Maar deze reis hebben we moeten annuleren. Nu is het afwachten wat we kunnen en willen doen. Het liefst zouden we, na al die maanden thuis, graag naar het buitenland willen, maar dit doen we alleen als het veilig is om hierheen te gaan. Maar kan dit niet, dan vermaken we ons ook thuis en in de achtertuin en gaan we Nederland wat meer ontdekken, wandelend en op de fiets.

De hort op tijdens de corona zomer

All kind of things | 7 wandelgebieden nabij Haarlem

Jeannet wandelt veel de laatste tijd. Dat is één van de mooie dingen, die zijn ontstaan tijdens de Corona-crisis. Op haar blog All Kinds of Things deelt zij 7 wandelgebieden nabij Haarlem op grond van haar eigen bevindingen. Maar dat is nog niet alles wat Jeannet doet de laatste tijd. Ze maakt ook mondkapjes; die via haar website Mrs de Jong als ‘warme broodjes’ over de toonbank gaan.

De hort op tijdens de corona zomer

Toen Jeannet in de Haarlemmer Kweektuin koffie zat te drinken kwam ze een kennis tegen. Die haar vertelde, dat ze mondkapjes aan het maken was en dat ze “het niet aan kon”, zoveel vraag was er. Ze verkocht de mondkapjes aan een winkel in de stad en “elke week belden ze weer, dat de voorraad op was”. Voorzichtig vertelde Jeannet aan haar kennis, dat ze er al 370 had gemaakt en verkocht. Als het een tekenfilm was geweest, dan had je kunnen zien, dat de ogen van die kennis eruit floepten van ontzag!

De hort op tijdens de corona zomer en ook daarna

Zo zie je dat je nog genoeg leuke dingen kunt doen in deze corona zomer. Maar ook daarna. Want deze tips gelden natuurlijk niet alleen voor de periode waarin we minder mochten.

Wat ga jij doen deze zomer?

Gerelateerde berichten

2 gedachten over “De hort op tijdens de corona zomer. Tips van 3 bloggers.

  1. Wat een goed idee deze wandelingen nabij Haarlem, als we dan toch thuis blijven dan ga ik graag wandelen en dit is in de buurt bij ons. Suppen lijkt me zo zwaar, maar gaaf! Je ziet het steeds vaker, ook hier bij de plassen.

  2. Wat een gezellig blog is het geworden, Marion! Ik zie die suppers hier ook altijd voor de deur bezig, in het Spaarne. Het ziet er heel cool uit, letterlijk en figuurlijk. Als ik fitter zou zijn, zou ik het ook proberen. En één van die lekkere coole drankjes daarna, na het suppen, als we voor het huis in de zon zitten! gr. Jeannet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.