Corona proof overnachten

Corona proof overnachten? Hier kun je terecht

Steeds meer hotels en vakantiehuisjes hebben maatregelen getroffen waardoor we toch veilig de hort op kunnen. Zo kun je bij Hotelspecials een corona proof hotel boeken waar je veilig kunt overnachten en dineren. En heeft Natuurhuisje vakantiewoningen waar de overdracht contactloos plaatsvindt. Maar er zijn meer plekken waar je zorgeloos buitenshuis kunt overnachten? Je leest het allemaal in deze post.

Wat zijn corona proof hotels?

Zo hebben de ‘corona proof’ hotels van Hotelspecials.nl alle mogelijke maatregelen getroffen waardoor je veilig kunt overnachten en op alle mogelijke manieren de 1,5 meter afstand kunt houden. Daarnaast hebben deze hotels ook een alternatief voor het ontbijtbuffer en diner en wordt er extra aandacht gegeven aan de schoonmaakrondes.

Zo heeft Black Label Hotel Valkenburg een You tube filmpje op de website gezet waarin ze precies uitleggen hoe zij omgaan met de RIVM maatregelen.

 • Zo zijn er duidelijke lijnen aangegeven zodat je bij de incheck 1,5 m afstand kunt bewaren.
 • Ligt de sleutel bij aankomst voor je klaar hierdoor wordt contact vermeden.
 • Het terras en het restaurant zijn ingericht op de anderhalve meter samenleving en hebben minder zitplekken.
 • Je bestelling wordt naar de tafel gebracht, wat ook geldt voor het ontbijt en/of diner.
 • Voor het ontbijt en diner werkt men met tijdsperiodes, zodat niet alle gasten tegelijk komen.
 • Ook wordt er extra aandacht gegeven aan de schoonmaakrondes.

Ook leuk om te lezen: 10 tips voor een hygiënische hotelkamer zijn ook toe te passen tijdens een verblijf in een vakantiehuisje.

Wat is een contactloos verblijf?

Ook zijn er vakantiehuisjes die een contactloos verblijf aanbieden. Zo kun je in een vakantiehuisje verblijven zonder dat je met andere mensen in contact te komt. De sleutel ligt klaar ligt zonder dat je elkaar ziet. Je kunt jouw verblijf dus volledig doorbrengen met jouw reisgezelschap zonder iemand anders te zien.corona proof overnachten natuurhuisje

De natuurhuisjes die dit aanbieden herken je aan het groene label ‘contactloos verblijf’. Wanneer je hier gebruik van wilt maken boek je het natuurhuisje en stem je dit hierna onderling met de verhuurder af. Het is trouwens geen verplichting om hier ook daadwerkelijk gebruik van te maken, het is alleen een mogelijkheid. Bron: Natuurhuisje.nl

Waar kun je nog meer corona proof overnachten?

Maar er zijn meer organisaties die vakantiewoningen en hotels aanbieden waar je corona proof kunt overnachten. Hieronder zie je welke organisaties ik heb gevonden en welke faciliteiten ze aanbieden.

Vakantieparken

 • TopParken: verschillende faciliteiten op de vakantieparken zijn weer deels geopend. Zo openen de restaurants haar deuren weer vanaf 1 juni 2020 en zijn de binnen- en buitenzwembaden en speeltuinen weer geopend voor kinderen.
 • Buitenleven vakanties: alle vakantiewoningen van deze organisatie zijn goed toegankelijk. In het bos of in de duinen is het nu juist prima toeven.
 • Roompot vakanties: verschillende faciliteiten, zoals het zwembad  zijn weer deels geopend. Tot dat de horeca open gaat bezorgen ze op sommige parken snacks en maaltijden bij de vakantiewoning. Er is meer aandacht voor de schoonmaak van veelbezochte plekken en er zijn handgels beschikbaar.
 • RCN vakantieparken: Alle parken van RCN in Nederland zijn open.
 • Molencaten: Alle accommodaties beschikken over eigen sanitaire voorzieningen en zijn vrijstaand, waardoor voldoende afstand tot elkaar gehouden kan worden.
 • Villapark de Weerribben:  Tot 1 juni werken de restaurants op het vakantiepark met een bezorg- en afhaalservice. De receptie en de fietsverhuur zijn telefonisch bereikbaar. U kunt er nog steeds op uit in de omgeving.

Hotelaanbieders

 • Fletcher hotels: de Fletcher Hotels zijn volledig ingesteld op de nieuwe situatie. Hierbij is aan alles gedacht en voldoen wij aan alle richtlijnen voor een onbezorgd en veilig verblijf.
 • Hoteldeal: ook op de website van Hoteldeal staan hotels die weer klaar zijn voor een onbezorgd verblijf in de nieuwe 1,5 meter samenleving!

Ik heb mijn best gedaan om een zo’n compleet mogelijk overzicht van de mogelijkheden te geven. Het kan echter zijn dat de maatregelen i.v.m. het corona virus weer aangepast zijn. Mam is de hort op kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld. Ik adviseer voor je gaat boeken eerst op de website van de verschillende aanbieders te kijken. Uiteraard volg je zelf de richtlijnen en de adviezen die door het RIVM gegeven worden.

In deze blogpost heb ik een aantal affiliate links verwerkt. Als je bijvoorbeeld een overnachting boekt bij Natuurhuisje of Hotelspecials krijg ik als blogger daar een kleine commissie over. Het gaat om enkele procenten, maar het is toch leuk meegenomen. En maak je geen zorgen: een reservering of aankoop via zo’n link kost jou niets extra’s. Een overzicht van bedrijven waarmee ik samenwerk vind je in de disclaimer.

Gerelateerde berichten

2 gedachten over “Corona proof overnachten? Hier kun je terecht

  1. Bedankt voor reactie Anne. Hotels doen er op dit moment alles aan om gasten te ontvangen. Dat is fijn. Kunnen we toch nog ‘de hort op’ als we willen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.