Over mij en mijn blog

het gezicht achter mijn blog

Leuk dat je mijn blog hebt gevonden.  Wat wil je van mij weten? Hoe ik heet? Waar ik woon?  Waar de naam “de hort op” vandaan komt?  Waar ik over schrijf? Hoe ik omga met jouw privacy? Ik zal het je allemaal vertellen. 

Wie? Wat? Waar?

Mijn naam is Marion Stam. Via allerlei omzwervingen woon ik sinds 2001 met mijn man en 2 studerende kinderen, waarvan er een het huis uit is, op het Friese platteland. Op de grens van de provincie Groningen.

Naast mijn vrijwilligerswerk verzorg ik onze binnen- (een woonboerderij) en buitenboel. Dat wil zeggen een pony, een geit, een hond, een kat en een gigantische tuin. Ik geniet van de rust op het platteland maar vind het ook heerlijk om mij onder te dompelen in het bruisende leven van de “grote” stad.

Kortom ik ben een “vliegende Hollander in Fryslân” die graag de hort op gaat maar ook weer blij is als ik de drukte achter mij kan laten.

Over mij & mijn blog

Ik ben een creatieve duizendpoot die graag de hort op gaat. Maar wel nadat ik eerst alle aanbiedingen heb doorgespit en de kleine lettertjes heb uitgeplozen. Ik wil namelijk altijd weten of het voordeliger kan. En daar wil ik best moeite voor doen. De gevraagde prijs betalen kan altijd nog.

In Mam is de hort op  probeer ik mij te onderscheiden van alle andere blogs over reizen, slapen, eten & drinken en nog veel meer.

Waar komt de hort op gaan vandaan?

Waarschijnlijk ken je het spreekwoord “aan de boemel gaan”. Een vergelijkbare uitdrukking is “de hort op gaan”, wat erop uitgaan betekent. Uitgaan om iets leuks te gaan doen. Dat is precies waarover ik schrijf op Mam is de hort op.

Waar schrijf ik over?

Je vindt hier artikelen over: hoe je een voordelig hotel kunt vinden, wat je krijgt voor een citytrip van een paar dagen, maar ook over de houdbaarheid van een cadeaubon en waarom het verstandig is om je bonnetjes te bewaren.

Daarnaast vind ik het leuk om activiteiten in mijn eigen omgeving te belichten; want ook in het Noorden is veel te beleven.

Maar ik ben natuurlijk niet altijd de hort op. De meeste tijd ben ik gewoon thuis. Doe ik de was, ruim het huis op, maak de stal schoon, zit ik achter mijn bureau te werken, tik ik een stukje voor Mam is de hort op en doe ik boodschappen. Net als jij.

Maar ook dan zijn er dingen die leuk zijn om te delen. Of het nou een lekker recept is, een creatief idee of gewoon een kijkje in mijn leven. Je kunt het allemaal lezen in de rubriek Mam is niet de hort op.

De blogger

Tot 2015 werkte ik als secretaresse in de gezondheidszorg, de recreatiebranche en in het onderwijs. Daarna was ik aanmeldsecretaris bij een van de Natuurvriendenhuizen van het Nivon, waarvoor ik tevens de PR verzorg.

In mijn vrije tijd was ik jaren Mystery Guest bij een grote organisatie van vakantieparken.

Hobbymatig heb ik altijd veel geschreven. Van stukjes in verschillende lokale kranten tot een bijdrage aan een zeil- en motorbotengids.

Sinds ik ben gestart met mijn blog heb ik mij erg verdiept in het ontwerp, het onderhouden en aanpassen van mijn website en de SEO. Door alles zelf te doen leer ik iedere dag bij.

De website

De website van Mam is de hort op ging op 8 april 2016 online. Sindsdien verschijnt er 3 keer per week, op maandag, woensdag en vrijdag een artikel. Eerst op mijn gratis website, maar sinds september 2016 op een eigen domein. Daarnaast ben ik actief op FacebookTwitter en Instagram

Doordat ik op vaste dagen een artikel plaats en de gevarieerde onderwerpen waarover ik schrijf, groeit het aantal volgers op sociale media en het aantal (terugkerende) unieke bezoekers op mijn blog.

Over de lezers 

 •  Ruim 77%van de lezers is vrouw.
 • Ruim 82% daarvan is tussen de 24-64 jaar
 • De meeste lezers wonen in het Westen van het land.

Alle actuele informatie over statistieken, lezers e.d. is te vinden in mijn Mediakit.

Hoe ik omga met jouw privacy

Deze privacy verklaring is gemaakt om te voldoen aan de Europese Privacywet, oftewel de AVG. Omdat ik op Mam is de hort op gebruik maak van Google Analytics worden er automatisch gegevens verzameld van bezoekers. Het is niet dat ik die doorverkoop, maar het feit dat ze verzameld worden is al reden dat ik deze privacyverklaring op mijn website Mam is de hort op moet zetten.

Onderstaande tekst heb ik gemaakt op basis van de privacy generator op veiliginternetten.nl en voorbeelden van teksten op internet. Ik heb dit zo zorgvuldig mogelijk gedaan, en hoop dat ik hiermee voldoe aan de AVG.

Mam is de hort op respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die je geeft vertrouwelijk wordt behandeld. Mochten wij je gegevens voor andere doeleinden willen gebruiken, dan zijn wij verplicht daarvoor jouw toestemming te vragen. Mam is de hort op zal je persoonlijke gegevens niet aan derden verkopen.

Mam is de hort op gebruikt de gegevens van haar klanten/lezers op de volgende manier:

 1. Gegevens over het gebruik van onze site en de feedback die we krijgen van onze bezoekers helpen ons om onze site verder te ontwikkelen en te verbeteren.
 2. Als je reageert op een actie of prijsvraag, vragen wij je naam, adres en e-mailadres.
 3. Mam is de hort op verkoopt je gegevens niet
 4. Mam is de hort op zal je persoonlijke gegevens niet aan derden verkopen.
 5. Persoonsgegevens die wij verwerken
 6. Mam is de hort op verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:
 7. Voor- en achternaam als je reageert op een post
 8. Geslacht
 9. Geboortedatum
 10. E-mailadres: als je reageert op een post
 11. IP-adres
 12. Locatiegegevens
 13. Gegevens over jouw activiteiten op onze website
 14. Gegevens over jouw surfgedrag over verschillende websites heen (bijvoorbeeld omdat dit bedrijf onderdeel is van een advertentienetwerk)
 15. Internetbrowser en apparaat type

1 en 4 worden bewaard als je reageert op een post. Alle andere informatie wordt simpelweg geregistreerd door Google Analytics.

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Mam is de hort op heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via marionstam25@gmail.com, dan verwijderen wij deze informatie.

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken

Mam is de hort op verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

 • Verzenden van onze Nieuwsbrief ( nu niet van toepassing want ik heb geen Nieuwsbrief)
 • Je informeren over wijzigingen van onze diensten en producten
 • Mam is de hort op analyseert jouw gedrag op de website om daarmee de website te verbeteren en het aanbod van producten en diensten af te stemmen op jouw voorkeuren.

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

Mam is de hort op bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Je naam en e-mailadres wordt bijvoorbeeld bewaard zolang je bent ingeschreven voor de nieuwsbrief.

Delen van persoonsgegevens met derden

Doordat Mam is de hort op gebruik maakt van Google Analytics worden er persoonlijke gegevens van bezoekers verzameld. Ik deel dus niet actief informatie met anderen, maar via Google Analytics gebeurt dit wel. Om jullie privacy zo veel mogelijk te beschermen heb ik een verwerkersovereenkomst met Google afgesloten en heb ik gegevens delen uitgeschakeld. Verder heb ik het ip-adres geanonimiseerd in de Google Analytics code.

Feedback

Als je nog vragen hebt over de privacy verklaring van Mam is de hort op, dan kun je contact per mail opnemen met marionstam25@gmail.com

 

Thema door Anders Norén