Over mij en mijn blog

Over mij en mijn blog

Leuk dat je mijn blog hebt gevonden.  Wat wil je van mij weten? Hoe ik heet? Waar ik woon? Waar de naam “de hort op” vandaan komt?  Waar ik over schrijf? Ik zal het je allemaal vertellen. 

Wie? Wat? Waar?

Mijn naam is Marion Stam. Via allerlei omzwervingen verhuisde ik in 2001 met mijn man en 2 studerende kinderen (die nu allebei het huis uit zijn), naar het Friese platteland. Op de grens van de provincie Groningen.

Naast  mijn vrijwilligerswerk bij De Kruidhof in Buitenpost, verzorgde ik onze binnen- buiten- en beestenboel. En genoot ik van de rust op het platteland. In september 2019 hebben wij echter onze boerderij verkocht en zijn wij verhuisd naar Meppel.

Over mij en mijn blog

Ik ben een creatieve duizendpoot die graag de hort op gaat. Maar wel nadat ik eerst alle aanbiedingen heb doorgespit en de kleine lettertjes heb uitgeplozen. Ik wil namelijk altijd weten of het voordeliger kan. En daar wil ik best moeite voor doen. De gevraagde prijs betalen kan altijd nog.

In Mam is de hort op  probeer ik mij te onderscheiden van alle andere blogs over reizen, slapen, eten & drinken en nog veel meer.

Waar komt de hort op gaan vandaan?

Waarschijnlijk ken je het spreekwoord “aan de boemel gaan”. Een vergelijkbare uitdrukking is “de hort op gaan”, wat erop uitgaan betekent. Uitgaan om iets leuks te gaan doen. Dat is precies waarover ik schrijf op Mam is de hort op.

Waar schrijf ik over?

Je vindt hier artikelen over: hoe je een voordelig hotel kunt vinden, wat je krijgt voor een citytrip van een paar dagen, maar ook over de houdbaarheid van een cadeaubon en waarom het verstandig is om je bonnetjes te bewaren. Daarnaast vind ik het leuk om activiteiten in mijn eigen omgeving te belichten; want ook in het Noorden is veel te beleven.

Maar ik ben natuurlijk niet altijd de hort op. De meeste tijd ben ik gewoon thuis. Doe ik de was, ruim het huis op, zit ik achter mijn bureau te werken, tik ik een stukje voor Mam is de hort op en doe ik boodschappen. Net als jij. Maar ook dan zijn er dingen die leuk zijn om te delen. Of het nou een lekker recept is, een creatief idee of gewoon een kijkje in mijn leven. Je kunt het allemaal lezen in de rubriek Mam is niet de hort op.

De blogger

Tot 2015 werkte ik als secretaresse in de gezondheidszorg, de recreatiebranche en in het onderwijs. Tegenwoordig ben ik vrijwilliger vormgeving bij De Kruidhof, de hortus van Fryslân.  Waar ik mij bezighoud met het promoten van De Kruidhof op sociale media, het maken van affiches en flyers, en het schrijven van teksten voor de website en de maandelijkse nieuwsbrief.  Sinds 2020 controleer ik als vrijwilliger voor het Recreatieschap Drenthe een aantal wandelroutes.

Hobbymatig heb ik altijd veel geschreven. Van stukjes in verschillende lokale kranten tot een bijdrage aan een zeil- en motorbotengids.

Sinds ik ben gestart met mijn blog heb ik mij erg verdiept in het ontwerp, het onderhouden en aanpassen van mijn website en de SEO. Door alles zelf te doen leer ik iedere dag bij.

De website

De website van Mam is de hort op ging op 8 april 2016 online. Sindsdien verschijnt er ongeveer 2 keer per week een nieuw artikel. Daarnaast deel ik dagelijks op FacebookTwitter en Instagram een oude blogpost.

Doordat ik op vaste dagen een artikel plaats en de gevarieerde onderwerpen waarover ik schrijf, groeit het aantal volgers op sociale media en het aantal (terugkerende) unieke bezoekers op mijn blog. De laatste tijd weten ook bedrijven mijn blog te vinden en word ik soms benaderd met het verzoek om een gesponsorde blogpost te schrijven.

Over de lezers

  • Ruim 77%van de lezers is vrouw.
  • Waarvan de meeste lezers tussen de 45 – 65 jaar oud zijn.
  • De meeste lezers wonen in het Westen van het land.

Alle actuele informatie over statistieken, lezers e.d. is te vinden in mijn Mediakit.