Over mij en mijn blog

het gezicht achter mijn blog

Leuk dat je mijn blog hebt gevonden.  Wat wil je van mij weten? Hoe ik heet? Waar ik woon?  Waar de naam “de hort op” vandaan komt?  Waar ik over schrijf?  Ik zal het je allemaal vertellen. 

Wie? Wat? Waar?

Mijn naam is Marion Stam. Via allerlei omzwervingen woon ik sinds 2001 met mijn man en 2 studerende kinderen, waarvan er een het huis uit is, op het Friese platteland. Op de grens van de provincie Groningen.

Naast mijn vrijwilligerswerk verzorg ik onze binnen- (een woonboerderij) en buitenboel. Dat wil zeggen een pony, een geit, een hond, een kat en een gigantische tuin. Ik geniet van de rust op het platteland maar vind het ook heerlijk om mij onder te dompelen in het bruisende leven van de “grote” stad.

Kortom ik ben een “vliegende Hollander in Fryslân” die graag de hort op gaat maar ook weer blij is als ik de drukte achter mij kan laten.

Over mij & mijn blog

Ik ben een creatieve duizendpoot die graag de hort op gaat. Maar wel nadat ik eerst alle aanbiedingen heb doorgespit en de kleine lettertjes heb uitgeplozen. Ik wil namelijk altijd weten of het voordeliger kan. En daar wil ik best moeite voor doen. De gevraagde prijs betalen kan altijd nog.

In Mam is de hort op  probeer ik mij te onderscheiden van alle andere blogs over reizen, slapen, eten & drinken en nog veel meer.

Waar komt de hort op gaan vandaan?

Waarschijnlijk ken je het spreekwoord “aan de boemel gaan”. Een vergelijkbare uitdrukking is “de hort op gaan”, wat erop uitgaan betekent. Uitgaan om iets leuks te gaan doen. Dat is precies waarover ik schrijf op Mam is de hort op.

Waar schrijf ik over?

Je vindt hier artikelen over: hoe je een voordelig hotel kunt vinden, wat je krijgt voor een citytrip van een paar dagen, maar ook over de houdbaarheid van een cadeaubon en waarom het verstandig is om je bonnetjes te bewaren.

Daarnaast vind ik het leuk om activiteiten in mijn eigen omgeving te belichten; want ook in het Noorden is veel te beleven.

Maar ik ben natuurlijk niet altijd de hort op. De meeste tijd ben ik gewoon thuis. Doe ik de was, ruim het huis op, maak de stal schoon, zit ik achter mijn bureau te werken, tik ik een stukje voor Mam is de hort op en doe ik boodschappen. Net als jij.

Maar ook dan zijn er dingen die leuk zijn om te delen. Of het nou een lekker recept is, een creatief idee of gewoon een kijkje in mijn leven. Je kunt het allemaal lezen in de rubriek Mam is niet de hort op.

De blogger

Tot 2015 werkte ik als secretaresse in de gezondheidszorg, de recreatiebranche en in het onderwijs. Daarna was ik aanmeldsecretaris bij een van de Natuurvriendenhuizen van het Nivon, waarvoor ik tevens de PR verzorg.

In mijn vrije tijd was ik jaren Mystery Guest bij een grote organisatie van vakantieparken.

Hobbymatig heb ik altijd veel geschreven. Van stukjes in verschillende lokale kranten tot een bijdrage aan een zeil- en motorbotengids.

Sinds ik ben gestart met mijn blog heb ik mij erg verdiept in het ontwerp, het onderhouden en aanpassen van mijn website en de SEO. Door alles zelf te doen leer ik iedere dag bij.

De website

De website van Mam is de hort op ging op 8 april 2016 online. Sindsdien verschijnt er 3 keer per week, op maandag, woensdag en vrijdag een artikel. Eerst op mijn gratis website, maar sinds september 2016 op een eigen domein. Daarnaast ben ik actief op FacebookTwitter en Instagram

Doordat ik op vaste dagen een artikel plaats en de gevarieerde onderwerpen waarover ik schrijf, groeit het aantal volgers op sociale media en het aantal (terugkerende) unieke bezoekers op mijn blog.

Over de lezers 

  •  Ruim 77%van de lezers is vrouw.
  • Ruim 82% daarvan is tussen de 24-64 jaar
  • De meeste lezers wonen in het Westen van het land.

Alle actuele informatie over statistieken, lezers e.d. is te vinden in mijn Mediakit.

Thema door Anders Norén

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial