parkeren in Groningen

Voordelig parkeren in Groningen en nog veel meer

Er gaat niets boven Groningen  ook als het om parkeren gaat. Het is mijn favoriete stad in het Noorden en vanaf mijn huis goed te bereiken. Binnen 30 autominuten sta ik op de Grote Markt. Maar dan betaal ik wel 2,40 euro per uur om mijn auto te parkeren.

Het kan ook voordeliger, maar dan moet je wel over meer tijd beschikken en het niet erg vinden om ook een halfuurtje in de bus te zitten. Of om een half uurtje te lopen. Maar daarover later meer.

Voordelig de stad in

Rond Groningen Stad liggen namelijk 5 P&R terreinen (waar je m.u.v. P+R Euroborg) gratis kunt parkeren om vervolgens met de bus verder de stad in te gaan. Voor 6,– euro per dag kun je met maximaal 4 anderen met de citybus heen en terug naar het centrum rijden. Het kaartje betaal je met je pinpas bij de kaartjesautomaat bij de bushalte of op het P&R parkeerterrein waar je geparkeerd staat.

Het schijnt ook dat je het kaartje in de bus contant kunt afrekenen bij de buschauffeur. Maar of dát werkelijk zo is weet ik niet, ik heb het nog nooit gedaan en ik kan me ook niet voorstellen dat een buschauffeur daarop zit te wachten.Pinnen dus. En geduld hebben, want de rij is vaak lang voor de kaartjesautomaat en het programma moet je even doorhebben. Maar dan kun je wel voordelig de stad in.

Gratis parkeren

Een andere mogelijkheid die je kunt proberen is om gratis te parkeren bij Ikea, de bus de bus te laten en het stukje naar de stad gewoon te gaan lopen.
Want voordat je bij de dichtstbijzijnde bushalte bent, je bent aangesloten in de rij wachtenden voor de kaartjesautomaat en misschien ook nog de pech hebt dat de bus net weg is, dan had je al een heel eind op weg naar het centrum kunnen zijn. Wandel naar het centrum en sta binnen een half uur midden op de Grote Markt zonder parkeer- en vervoerskosten.

Parkeren in Groningen

Hotspots in Groningen die je beslist gezien moet hebben

Zoek je ook nog wat leuke tips voor de stad Groningen dan kan ik je deze aanbevelen. Ik vond ze op live the life you love, een leuk blog waarin Daphne als geboren en getogen Groningse schrijft over dé hotspots in Groningen die je beslist gezien moet hebben.

Of wat dacht je van een gratis kunstroute  die dwars door de stad Groningen loopt. Tijdens je wandeling kom je ruim 400 beelden en andere kunstuitingen tegen. In de digitale kunst op straatgids vind je alle Groninger straatkunstwerken waarvan je gratis kunt genieten!

Ga je liever naar een andere leuke stad, ik heb ook nog parkeertips voor Amsterdam en Utrecht voor je.

Heb jij ook een tips waar je voordelig kunt parkeren? Laat het me gerust weten.

 

Gerelateerde berichten

6 gedachten over “Voordelig parkeren in Groningen en nog veel meer

  1. Wij zijn er jaren geleden geweest en ik herinner met de grote stad, zoals deze op mij overkwam. Drukte op het parkeerdek etc. Maar wel genoten dat weekendje.

  2. Ik weet dat Rotterdam ook speciale parkeerarrangementen heeft. Dat kan zeker voordeling zijn als je je vooraf aan je bezoek daar even in verdiept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.