Lees(ie) zondag week 21

In deze Lees(ie) zondag week 21 vind je een blog met alle artikelen die afgelopen week zijn verschenen. Ik wens je een fijne zondag met veel leesplezier.

Zundert: fietsen in de omgeving Van Gogh

Vorige week heb ik samen met mijn 2 dagen gefietst in het westen van Brabant. Ons startpunt was Zundert niet alleen bekend als de geboorteplaats van Vincent van Gogh en het jaarlijkse bloemencorso wat in september plaatsvindt. Rondom dit Brabantse dorp kun je ook heerlijk wandelen en fietsen. Zundert is namelijk het vertrekpunt van 2 Trappistenroutes, maar ook een fietstocht in de voetsporen van Vincent van Gogh begint in Zundert. Daarnaast zijn er verschillende landgoederen van Natuurmonumenten die je zeker niet moet vergeten. In deze blogpost kun je er alles over lezen.

Onze fietstocht in Brabant werd helaas abrupt gestopt door een flinke regen- en onweersbui. Gelukkig waren we net op tijd terug zodat we in de auto konden schuilen. Ga je ook fietsen of wandelen en hangt er onweer in de lucht? Lees dan eerst deze tips.

De leukste NS uitjes met overnachting

We kunnen weer de hort op! Met de trein. Dus ga ik op zoek naar NS uitjes met overnachting voor een stedentrip in eigen land.

Omdat er op dit moment nog geen goedkope treinkaartjes zijn, loont het om via de NS Spoordeelwinkel een voordelig treinticket te scoren. Vaak in combinatie met een toegangsbewijs voor de dierentuin of een attractiepark. Maar nu zijn er ook voordelige dagretours met een overnachting. Dus precies goed voor een stedentrip in eigen land.

Onder de loep: stedentrip met de slaaptrein + 2 hotelovernachtingen

Als je bij Albert Heijn boodschappen doet dan zie je waarschijnlijk kleine blauwe folders liggen, met daarin informatie over een stedentrip met de slaaptrein + 2 hotelovernachtingen. Hierin staat naar welke bestemmingen je kunt gaan, wat de kosten zijn en dat je tot 31 december 2022 kunt boeken. Maar je ziet ook welke kosten er nog bijkomen. In deze blogpost neem ik deze stedentrip met de slaaptrein + 2 hotelovernachtingen onder de loep.

Ooievaars spotten in het Reestdal

De ooievaar is terug! In het Reestdal op de grens van Drenthe en Overijssel kun je op dit moment grote aantallen ooievaars spotten. Met name in de Gemeente Staphorst zie je ze in weilanden, in bomen of op paalnesten zitten. Maar ook bij particulieren in de tuin, waar ze broeden en hun jongen grootbrengen. De beste plekken om ooievaars te spotten vind je in deze blogpost.

Hoe kun je een QR-code scannen?

Je ziet ze steeds vaker: QR-codes. En dan niet die waarmee je kunt aantonen dat je gevaccineerd bent. Nee, de vierkante, zwart-witte barcodes die je met je smartphone moet scannen. In de supermarkt, het museum, zelfs op de collectebus kom je ze tegen. Maar wat zijn QR-codes eigenlijk, wat is het doel en hoe kun je een QR-code scannen? Je leest het in deze blogpost.

Dit waren de artikelen van week 21. Wil je niks missen of wil je meer tips en inspiratie op het gebied van reizen, slapen, eten & drinken en nog veel meer. Volg mijn blog dan op FacebookTwitterPinterest en Instagram. Zie ik je daar?

Fijne zondag, groet van Marion

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.