lees(ie) zondag week 27

Het is Lees(ie) zondag. Dat betekent dat ik alle artikelen van afgelopen week weer even op een rijtje zet. Dus heb je geen tijd gehad om mijn blogs te lezen grijp dan nu je kans. Niet alleen de artikelen van week 27, ook de stukjes die ik op Facebook en Twitter deelde komen  in deze Lees(ie) zondag nog een keer voorbij. Ik wens je veel leesplezier.

Gratis leesplezier met de VakantieBieb

De VakantieBieb is een cadeautje van de Bibliotheek om mensen kennis te laten maken met e-books en kinderen te stimuleren in de vakantie te blijven lezen. Voor het lezen van de e-books heb je geen internetverbinding nodig. Super handig voor als je de hort op gaat.

Lees je liever een “echt boek” of wil je tijdens je vakantie minder achter een scherm zitten? Het netwerk van bibliotheken in de provincie Friesland heeft in de zomermaanden een voordelig vakantieabonnement.
Voor 3 maanden leesplezier betaal je slechts € 5,– . Hoe het werkt lees je in deze blogpost.

Fietsen in Parijs. Doen of niet doen?

In november was ik een paar dagen in Parijs. En in een buitenlandse stad huur ik graag een fiets. Maar durf ik ook te fietsen in Parijs? Ik weet namelijk niet of Parijs ingesteld is op fietsers. Of er fietspaden zijn. En dan dat drukke verkeer.
Maar ik durfde ook door Rome te fietsen. Waar ik met gevaar voor eigen leven, tussen de claxonnerende auto’s en behendige scooters door, mijn weg probeerde te vinden. Dus waarom niet fietsen in Parijs?

Onder de loep: Social deal

Eigenlijk vind ik de commercial van Social deal ronduit irritant. Maar je hoort die zo vaak dat ik Social deal“ onder de loep” ga nemen.
Ik ga uitzoeken hoe het werkt, bij welke activiteiten je de vouchers kunt gebruiken. Maar ook of de website gebruiksvriendelijk is en of je echt voordeliger uit bent als je via Social deal een voucher koopt. Ook kijk ik of er geen addertjes onder het gras zitten als je via Social deal “de hort op wilt gaan”.

Vakantie in het buitenland kan weer. Maar waar moet je op letten?

Vakantie in het buitenland kan weer. Het reisadvies voor veel Europese vakantielanden is versoepeld. Dus we kunnen deze zomer de grens weer over. Toch wordt deze zomervakantie niet zo zorgeloos als we gewend zijn. Vandaar dat ik Barcelona Tips en mensen uit mijn netwerk die in het buitenland wonen, heb gevraagd waar je op moet letten als je op vakantie naar het buitenland gaat.

Erop uit met de hond

Hou je van wandelen met je hond? En ben je op zoek naar een plek waar je hond ook los mag lopen? In de omgeving van Bakkeveen vind je verschillende natuurgebieden. Zoals de Slotplaats, die wordt beheerd door Natuurmonumenten en het Mandefjild van het Fryske Gea.
Mijn favoriete plek om mét, maar ook zonder hond te wandelen is het Mandefjild, een gebied van uitgestrekte heidevelden, bos en een zandverstuiving.

De leukste budgettips voor een stedentrip naar Rome

Budgettips voor een stedentrip: Ik hou ervan. Omdat ik tijdens mijn verblijf in Rome zo veel mogelijk wil zien ben ik op zoek gegaan naar de leukste budgettips. Zodat ik alles uit een stedentrip naar Rome kan halen.

Dit waren de blogs van week 27. Volgende week weer een paar nieuwe. Wil je niks missen? Volg mijn blog dan op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram. Zie ik je daar?

Fijne zondag,

Groet van Marion

 

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.