Lees(ie) zondag week 27

Hier is die weer: de Lees(ie) zondag. Namelijk die van week 27. In deze blog zet ik alle artikelen die afgelopen week zijn verschenen nog een keer op een rijtje. Ik wens je een fijne zondag met veel leesplezier.

Wat kun je in deze Lees(ie) zondag verwachten?

De schoolvakanties zijn begonnen. Nog even en dan steekt menig landgenoot de grens over. Daarom vind je in deze Lees(ie) zondag een aantal artikelen waarmee je je voordeel kan doel in de zomervakantie. Bijvoorbeeld waar je op moet letten als je gaat pinnen in het buitenland, de nieuwste innovaties waarmee op de camping het watergebruik in toom wordt gehouden, maar ook het recept van een Italiaanse naanpizza, met ingrediënten uit eigen tuin en een mooie fietstocht in de buurt van Zwolle. Lekker lezen dus.

Let op met pinnen als je naar het buitenland gaat!

Onze zoon die een half jaar in Oostenrijk studeerde vertelde het al, en nu lees ik het ook op RTL nieuws: pinnen in het buitenland is niet gratis. Althans niet overal. Verschillende banken rekenen sinds dit najaar transactiekosten als je geld pint bij een pinautomaat. Let dus goed op als je gaat pinnen in het buitenland!

Op ReisChecker.nl kun je vakantiebeoordelingen schrijven én lezen van onder andere hotels, campings en appartementen. Maar je kan ook je eigen persoonlijke vakantiechecklist samenstellen en zijn er nog veel meer handigheden te vinden voor een heerlijke en onbezorgde vakantie.

ReisChecker.nl

Onder der loep: ANWB verkoopservice

Vorige week heb ik afscheid genomen van mijn Volkswagen UP!, die ik heb verkocht via Marktplaats. Want nu we een camper hebben vind ik 3 auto’s voor de deur eentje teveel. Vandaar dat ik mijn auto heb verkocht.

Wil je ook een auto verkopen maar heb je geen zin in Marktplaatsgedoe of aan potentiële kopers aan de deur? Dan kun je via de ANWB verkoopservice een bod aanvragen op de auto die je wilt verkopen. Hoe dat werkt lees je in deze blogpost.

Italiaanse naanpizza, met ingrediënten uit eigen tuin

Sinds ik een volkstuin heb bepaalt de opbrengst van mijn tuin vaak het weekmenu. Want die overdaad aan groentes moet je toch ergens in verwerken. Dus speur ik regelmatig op internet naar recepten waarin ik mijn zelf gekweekte courgettes, aubergine, kruiden, vers geplukte sla en de overrijpe tomaten kan verwerken. Zoals in deze Italiaanse naanpizza geïnspireerd op een recept van HelloFresh.

Rondje Zwolle op de fiets

Ben je op zoek naar een leuke fietstocht? Een rondje Zwolle fietsen is dan zeker aan te raden. Het is een fietsroute van zo’n 39 kilometer die ik vond op Route.nl. “Rondje Zwolle” bestaat al een tijdje maar is in 2015 “nieuw leven in geblazen”. Dat wil zeggen dat er nieuwe bewegwijzering is aangelegd en dat er zelfs een fietsapp is ontwikkeld. Kortom moderne techniek voor veel fietsplezier.

Douchen op de camping? Dit zijn de nieuwste innovaties.

Ging je niet zo lang geleden op de camping met een douchemuntje richting het dichtstbijzijnde sanitairgebouw. Tegenwoordig kun je daar niet meer mee douchen. Op dit moment zijn er verschillende innovaties waarmee op de camping het watergebruik in toom wordt gehouden, zonder dat je op doucheplezier hoeft in te leveren.

Dit waren de artikelen van week 27. Wil je niks missen of wil je meer tips en inspiratie op het gebied van reizen, slapen, eten & drinken en nog veel meer. Volg mijn blog dan op FacebookTwitterPinterest en Instagram. Zie ik je daar?

Fijne zondag, groet van Marion

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.