Laatst at ik een heerlijke salade bij la Place. Een zogenaamde Kip Cajun salade. Die was zo lekker dat ik gelijk op zoek ging naar het recept. En laat je dit recept nou gewoon op de website van la Place kunnen vinden? Daarnaast heb je de meeste ingrediënten al in huis of je vindt ze gewoon in de supermarkt. Kun je gelijk aan de slag.
Wat heb je nodig voor de kip Cajun salade?
Volgens de website heb je de volgende ingrediënten nodig:
- 100 gram salade mix
- 75 gram taugé
- 125 gram cherrytomaten of “snoeptomaatjes”
- 2 rode paprika’s (kort gegrild in de oven)
- Snufje peper
- 25 CC French dressing
- 40 gram cashewnoten of een gewoon een handje
- 100 ml ketjap
- 100 ml (Thaise) chilisaus
- 1 limoen
- 2 kipfilets
- 2 CC zonnebloemolie of olijfolie
- 3 eetlepels cajunkruiden
Zoals je ziet heb je niet veel bijzondere ingrediënten nodig. De zakjes salade mix en alle groentes kun je gewoon in de supermarkt vinden. De limoen, waarvan je alleen het sap gebruikt, kun je vervangen door het sap van een knijpcitroen of limoen. En een potje cajunkruiden staat gewoon in het kruidenschap. In plaats van Thaise chilisaus gebruik ik trouwens gewone zoete chilisaus.
Alleen French dressing is niet overal te koop. Maar deze dressing is met het recept van Smulweb gemakkelijk zelf te maken.
Zo maak je zelf French dressing. Neem 3 delen olie en 1 deel azijn , dus als je 3 eetlepels olie gebruikt heb je daar tegenover 1 eetlepel azijn nodig. Verder voeg je zout en peper, mosterd en eventueel wat slasaus toe. Hoeveel hangt af wat jij lekker vindt.
Aan de slag
Halveer de tomaatjes en snij de paprika’s in reepjes. Grill de paprika’s ongeveer 15 minuten op 225 graden in de oven. En laat deze afkoelen.
Paprika’s kun je trouwens ook heel gemakkelijk in een grillpan roosteren.
Snij de kipfilet in schuine plakken van 1 cm en doe de kipstukjes in een schaal. Schenk er een scheut (olijf) olie over en bestrooi de kip met de Cajun kruiden. Roer alles goed door elkaar en laat de kruiden een poosje intrekken. Bak vervolgens de kip in 10 minuten aan beide kanten goudbruin. En laat deze afkoelen.
Tussentijds maak je de Thaise dressing. Doe wat limoen- of citroensap in een beker en hak vervolgens de cashewnoten zeer fijn. Dit kan in een vijzel maar ook met een hakmes op een snijplank. Meng het limoensap, de cashewnoten, de ketjap en de (Thaise ) chilisaus door elkaar.
Doe de salademix en de taugé in een grote schaal en besprenkel de french dressing over de slamix. Verdeel de cherrytomaatjes, de gegrilde paprika en de kipstukjes over de salade. Schep alles voorzichtig door en strooi er nog wat cashewnoten over! Serveer de Thaise dressing in een apart bakje, naast de salade.
Met wat stokbrood is deze Kip Cajun salade heerlijk als maaltijdsalade tijdens warme dagen!