De postzegelcode

De postzegelcode: dé oplossing als je geen postzegels in huis hebt

Als je geen postzegels in huis hebt kan een postzegelcode uitkomst bieden. Want wellicht herken je dit. Je hebt kerstkaarten verstuurd met voordelige kerstzegels en opeens kom je er achter dat je toch een paar mensen vergeten bent. Maar je bent niet alleen door je kerstkaarten heen. Ook je postzegels zijn op. Wat nu?

Voordelige decemberzegels

Dan kun je natuurlijk weer een vel kerstzegels kopen. Maar wat doe dan met de zegels die je over hebt? Decemberzegels kun je namelijk tot 6 januari 2021 gebruiken. Daarna kun je ze nog wel gebruiken om er je gewone post mee te versturen. Maar dan moet je wel genoeg zegels bijplakken tot het normale postzegeltarief.

De postzegelcode: alternatief voor een gewone postzegel

Gelukkig heeft Post.nl verschillende alternatieven voor het geval je geen postzegels in huis hebt. Zo kun je je post frankeren met de digitale postzegel. Maar dan heb je wel een DYMO LabelWriter nodig. Veel handiger is een postzegelcode die je gewoon op de envelop schrijft. Dit is namelijk heel eenvoudig.

Via de PostNL-app of online geef je aan wat je wilt versturen: een kaart of een brief. Welk gewicht het heeft, maar ook wat de bestemming is. Als je vervolgens de postzegelcode aanvinkt, zie je gelijk wat prijs van de postzegel is.

Vervolgens vul je je e-mailadres in en loop je het betaalproces door. Als je daarmee klaar bent ontvang je per mail een postzegelcode die 5 dagen geldig is. Schrijf de postzegelcode op de plek waar je anders een postzegel plakt. Je brief of kaart kan dan gelijk in de brievenbus.

Heb jij weleens een postzegelcode gebruikt?

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.