ansichtkaarten

5 redenen waarom ik geen ansichtkaarten verstuur als ik op vakantie ben

De tijd van ansichtkaarten versturen lijkt voorbij. Het komt nog sporadisch voor dat er een kaart uit een vakantieland op mijn deurmat ploft. Meestal is die van mijn schoonzus en zwager; de enigen die ons iedere vakantie een kaartje sturen. Zelf heb ik deze traditie ook losgelaten. Waarom ik geen ansichtkaarten (meer) verstuur? Ik geef je 5 redenen waarom ik gestopt ben met het sturen van vakantiekaarten.

1. Ansichtkaarten kopen

Als ik op vakantie ben stuur ik alleen mijn hoogbejaarde vader nog een ansichtkaart. Dat vindt hij leuk en ik ook. Dus halverwege de vakantie koop ik in de supermarkt of bij een stalletje een kaart van de omgeving.

2. Postzegel kopen

Is het in Nederland heel gewoon dat je in de winkel waar je de ansichtkaarten koopt, ook postzegels kunt kopen. In het buitenland is dat niet vanzelfsprekend. En moet je daarvoor naar een postkantoor. Daar moet je dan naar op zoek. En aangezien een postkantoor in het buitenland niet de hele dag open is, moet je er op het juiste moment zijn.

3. Adresgegevens kwijt

Het zal niet de eerste keer zijn dat ik wel in het bezit ben van een kaart én postzegels, maar geen adresgegevens bij mij heb. Natuurlijk ken ik het adres van mijn vader uit mijn hoofd. Maar als ik mijn schoonzus en zwager spontaan een kaartje zou willen sturen dan zou ik echt niet weten naar welk adres ik de kaart moet sturen.

4. Geen brievenbus kunnen vinden

In Nederland verdwijnen steeds meer brievenbussen, maar in je vakantieland is het eigenlijk net zo slecht gesteld. Als het om het aanbod aan brievenbussen gaat tenminste. Want hoe vaak is het mij niet overkomen dat ik met mijn ansichtkaart (voorzien van postzegel en het juiste adres) dagen rondliep omdat ik geen brievenbus kon vinden.

5. Te laat op de post doen

Met het gevolg dat mijn ansichtkaart pas aan het eind van de vakantie “op de post gaat”. En ik in het ergste geval alweer thuis ben, voordat de kaart de Nederlandse brievenbus heeft bereikt.

Vandaar dat ik gestopt ben met het versturen van kaarten. Er zijn te veel hindernissen die ik moet nemen om de kaart op tijd bij de ontvanger te krijgen.

Alternatief voor een vakantiekaart

Toch is het mogelijk om fysieke ansichtkaarten te versturen zonder dat je hiervoor:

 1.  Een kaart hoeft te kopen,
 2. Op zoek moet naar een postkantoor voor een postzegel,
 3. De adresgegevens bij de hand hoeft te hebben,
 4. Een brievenbus moet vinden en
 5. Dat de kaart te laat op de post gaat.

Je kunt namelijk gewoon met Greetz.nl een vakantiekaart maken én versturen. Ook als je op vakantie bent. Dat gaat heel eenvoudig op de computer of met je smartphone.

Ansichtkaarten versturen

Fotokaart maken met je mobiele telefoon

Heb je een leuke foto’s gemaakt met je mobiel en wil je er een fotokaart van maken? Maak dan via de Greetz mobiele website of de Greetz app een leuke fotokaart. Je kunt de foto’s direct vanaf je mobiel op je kaart plaatsen.

Daarna hoef je alleen nog het adres van de ontvanger in te voeren (die als het even meezit gewoon in je adresbestand staat) en na één druk op de knop wordt jouw ansichtkaart verstuurd. Zonder op zoek te hoeven naar een postkantoor voor een postzegel (want daar zorgt Greetz voor) en naar een brievenbus!

De kaart wordt namelijk direct voor je op de post gedaan. Verstuur je de kaart voor voor 21:00 uur? Dan wordt deze de volgende dag al per post bezorgd. Dus ook aan het eind van de vakantie kun je nog een ansichtkaart versturen!

Verstuur jij nog ansichtkaarten als je op vakantie bent? 

Gerelateerde berichten

10 gedachten over “5 redenen waarom ik geen ansichtkaarten verstuur als ik op vakantie ben

 1. Ik ben er jaaaaren geleden mee gestopt. Maar eigenlijk is het best leuk om dat te doen en te ontvangen. Wie weet dat ik er ooit weer eens mee gaat beginnen.

  1. Ja ik stuur nog steeds kaarten. Niet alleen op vakantie. Maar wel met veel tekst geschreven want bijvoorbeeld een kerstkaart krijgen met alleen fam … tsja, zo niets zeggend. Kaarten en postzegels ga ik vanaf volgend jaar klaar hebben voor onze gasten. En een brievenbus tip geef ik dan mee ?

 2. ah wat jammer. onze meiden sturen altijd een kaartje naar opa en oma en vriendinnetjes. ZO leuk om samen een kaart uit te zoeken en op te sturen, En meestal koop je de postzegel er gewoon bij en is er ene brievenbus in de buurt of op de camping.

  1. Het gevoel van echte post vinden veel mensen toch het leukst. Ikzelf kies elk jaar nog graag de ansichtkaarten uit om te versturen aan vrienden en familie. Aan brievenbussen geen gebrek. Deze staan namelijk gewoon op de camping.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.