dakkoffer

Het efficiënt inpakken van een dakkoffer voor de zomervakantie doe je zo!

Als je op zomervakantie gaat kan het efficiënt inpakken van je dakkoffer een flinke uitdaging zijn. Want je wilt natuurlijk zo veel mogelijk meenemen, je wilt niet dat de boel gaat schuiven, laat staan dat de deksel van je dakbox tijdens je reis opengaat en alle spullen over de Autobahn vliegen. Kortom het inpakken van een dakkoffer begint met een goede planning en organisatie.

Met de auto op zomervakantie

Als je met de auto op zomervakantie gaat dan neem je nogal wat mee. Zeker als je met het gezin gaat kamperen. Reizen met een auto is 1 van de populairste manieren om op vakantie te gaan. Het biedt veel vrijheid en je kan veel spullen meenemen. En juist daarin zit de uitdaging. Want reis je met kinderen? Dan neem je vast een paar extra tassen met kleding en speelgoed mee. Zeker voor baby’s en peuters zeul je nu eenmaal meer mee dan voor kinderen die al naar de basisschool gaan. En zit er een stel pubers op de achterbank, dan mag je helemaal blij zijn dat je als bestuurder er nog voor past. In deze situaties kan een dakkoffer uitkomst bieden.

6 Slimme inpaktips

Omdat er dus altijd meer spullen meegaan dan verwacht ben ik op zoek gegaan naar slimme tips om je auto én je een dakkoffer slim in te pakken

  1. Maak voordat je begint met inpakken een lijst met alle spullen die je nodig hebt. Dit helpt je om niets te vergeten bij het organiseren van je bagage. Daarnaast is zo’n lijst ook handig om zaken af te vinken die ingepakt zijn.
  2. Plaats de zwaardere en compacte items onderaan de dakkoffer. Dit helpt bij het stabiliseren van het voertuig en voorkomt dat de bagage verschuift tijdens het rijden.
  3. Rol kleding op om ruimte te besparen en stop kleinere items in de lege ruimtes tussen grotere spullen.
  4. Gebruik opbergzakken en -zakjes om kleinere items te organiseren en te voorkomen dat ze door elkaar raken.
  5. Plaats spullen die je onderweg nodig hebt, zoals snacks, drinken en entertainment, bovenaan voor gemakkelijke toegang. Of leg die in de achterbak van de auto.
  6. Controleer de hoogte van je voertuig na het inpakken om er zeker van te zijn dat het nog steeds binnen de wettelijke limieten valt.

Als je de dakkoffer echt efficiënt wil inpakken

Wil je echt optimaal gebruik maken van je dakkoffer? Overweeg dan om een speciale dakkoffer tassenset aan te schaffen. Met zo’n speciale tassenset, die bestaat uit een speciale neustas en 3 weekendtassen kun je de beschikbare ruimte in jouw dakkoffer of skibox helemaal benutten. De tassen uit deze set passen namelijk precies in de dakbox waardoor inpakken heel eenvoudig wordt.

Daarnaast kun je ieder gezinslid een eigen tas geven die zij met behulp van bovenstaande tips zelf kunnen inpakken. Zo kun je meer bagage meenemen op reis en hoef je je geen zorgen te maken over het inpakken van de auto. De bagage past namelijk altijd perfect. En als je eenmaal op je bestemming bent gearriveerd dan haal je de bagage dankzij de handige schouderriemen en handgrepen zo uit de dakkoffer.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.