hoe het allemaal begon

8 Jaar Mam is de hort op. Hoe het allemaal begon

Op 8 april 2024 bestaat Mam is de hort op 8 jaar. Vandaar dat ik het leuk vind om terug te blikken op hoe het allemaal begon. Want waarom begin je een blog? Hoe weet je waarover je wilt schrijven? En wat moet je doen dat het een succes wordt? In deze post ga ik het je allemaal vertellen.

Hoe het allemaal begon

Toen ik eind 2014 zonder werk kwam te zitten (in een ‘vorig leven’ was ik secretaresse voor een bestuur in het basisonderwijs) begon ik naast mijn vrijwilligerswerk bij het NIVON een creatief blog: Lots ideas of Marion. Als je googelt kom je vast nog wel wat stukjes tegen. Maar je ziet ook dat dit blog in 2016 een langzame dood is gestorven. En die dood van Lots ideas of Marion had te maken met ‘de geboorte’ van mijn blog Mam is de hort op. Want schreef ik eerst over mijn creatieve projecten (in die tijd maakte ik poefjes van oude dekens) op een bepaald moment deelde ik vaker (budget) tips voor leuke uitstapjes. Waarmee ik liet zien hoe je simpel weg kunt gaan voor niet te veel geld. Want dat deed ik ook.

Reizen, slapen, eten & drinken en nog veel meer

Ik ging namelijk ieder voorjaar samen met mijn beste vriendin een weekendje weg. En dan was ik vaak degene die op zoek ging naar een betaalbaar hotel, zocht ik uit wanneer er goedkope treinkaartjes waren en waar je voordelig kon eten. Ik hield namelijk precies bij wanneer het Kruidvat voordelig treinkaartjes had, maar ik zocht ook uit of een hotelaanbieding van een supermarkt of een drogisterijketen echt voordelig was. En die bevindingen deelde ik dan op mijn blog.

Bovendien wist mijn vriendin, die in Amsterdam woont alles van fietsen. Door haar maakte ik kennis met de (goedkope) OV-fiets en ontdekte ik de fietsroutes van het knooppuntennetwerk. Kortom we waren een gouden team als het om reizen, slapen, eten & drinken ging.

Het ontstaan van Mam is de hort op

Omdat ik in de loop der jaren een heleboel ideeën had verzameld en tijd had (ik had tenslotte geen betaalde baan meer), wilde ik onze ideeën niet alleen voor mezelf houden en begon ik mijn blog Mam is de hort op. Een naam die eigenlijk gelijk al vast stond. Want als ik weer eens een weekendje weg was en de kinderen vroegen aan mijn man ‘Waar is mam?’ Dan antwoordde hij steevast: ‘Mam is de hort op’.

Waarschijnlijk ken je het spreekwoord “aan de boemel gaan”. Een vergelijkbare uitdrukking is “de hort op gaan”, wat erop uitgaan betekent. Uitgaan om iets leuks te gaan doen. Dat is precies waarover ik schrijf op Mam is de hort op. In dit blog vind je tips over reizen, slapen, eten & en drinken en nog meer. Kortom simpel weg voor niet te veel. Zodat je er weer helemaal tegenaan kunt.

Lots ideas of Marion vs. Mam is de hort op

Terwijl ik stukjes schreef voor (mijn gratis blog) Mam is de hort op, was mijn creatieve blog ook nog in de lucht. Want naast voordelige reistips deelde ik ook mijn creatieve ideeën. Maar op een bepaald moment waren mijn creatieve ideeën op en ben ik gestopt met Lots ideas of Marion. Dat was ook het moment om Mam is de hort op wat serieuzer aan te pakken. Ik wilde een blog op een eigen domein.

Ik won een hostingpakket

Omdat ik in die tijd alles verslond wat met bloggen te maken had, ontdekte ik ook de website van Blogtrommel. Een blog met tips en inspiratie voor beter bloggen, die in september 2016 vijf jaar bestond. En ter gelegenheid van dit eerste lustrum verlootte Ben (het gezicht achter Blogtrommel) een hostingpakket bij Just host.

Ik weet niet meer wat ik ervoor heb moeten doen, maar ergens in september ontving ik onderstaande mail en was ik de winnaar van het hostingpakket van Just Host.

Een onschuldige hand trok jouw naam uit de trommel. Als je deze mail binnen 24 uur beantwoordt win jij het hostingpakket en kan je dus gratis overstappen naar een blog op eigen domein!

Ik won dus een eigen domein! Mijn oude bestanden werden keurig overgezet en ik kon aan de slag op mijn eigen domein. En zo ontstond Mam is de hort op. Een blog voor ondernemende vrouwen die er weleens helemaal uit willen, maar dan zonder dat hun hele budget eraan op gaat. Kortom simpel weg voor niet te veel. Zodat je er weer helemaal tegenaan kunt.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.